غلامرضا قوسی رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی ، با بیان اینکه سطح زیر کشت زرشک در خراسانجنوبی ۱۶ هزار و ۷۲۶.۵ هکتار است، اظهار داشت: پیشبینی میشود امسال ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن زرشک از سطح مزارع استان برداشت شود.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان زرشک تولیدی استان مربوط به شهرستان قاین است و بعد از آن زیرکوه، درمیان، بیرجند در رتبههای بعدی قرار دارند، بیان داشت: ۵۰ هزار بهرهبردار زرشک در استان فعالیت میکنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اعلام اینکه سال گذشته ۱۸ هزار و ۸۳۰ تن زرشک از سطح زیرکشت این محصول در خراسانجنوبی برداشت شد، مطرح کرد: برداشت زرشک در استان تا نیمه آذرماه ادامه دارد.
قوسی با بیان اینکه طی سالهای اخیر زرشک در خراسانجنوبی بهصورت تازه نیز مورد استفاده قرار گرفته و سال به سال مصرف زرشک تازه افزایش پیدا میکند، افزود: برخی از کشاورزان محصول زرشک خود را بهصورت تازه با سر شاخه یا دان شده بهفروش میرسانند.
وی با اشاره به قیمتگذاری زرشک تازه، مطرح کرد: قیمتی که برای زرشک تازه بر روی شاخه طبق مصوبه کمیسیون قیمتگذاری در اتاق بازرگانی استان به تصویب رسیده ۱۰ هزار تومان است لذا کشاورزان نگران نباشند زیرا ما حامی بهرهبرداران هستیم و در صورت مشاهده خرید کمتر از ۱۰ هزار تومان ورود خواهیم کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی خرید توافقی محصولات کشاورزی را یکی از مهمترین راهکارهای حذف واسطهها عنوان و تبیین کرد: در ارتباط با خرید زرشک امسال مصوب شده هیچ دستگاه یا فردی اجازه خرید پایینتر را ندارد و اگر خریدی زیر قیمت تعیین شده انجام شود سازمان تعاون روستایی زرشک را با قیمت تعیین شده از کشاورز خریداری میکند.
قوسی اضافه کرد: فرآوری دو هزار و ۷۷۰ تن محصول زرشک نیز امسال انجام و همچنین شش هزار و ۶۰۰ تن از این محصول بستهبندی و صادر خواهد شد.
وی از وجود ۳۴ واحد بارگاه زرشک در استان خبر داد و گفت: برای بستهبندی و فرآوری زرشک و احداث بارگاه در آینده، احداث باغ زرشک از محل بند الف تبصره ۱۸ تا سقف حدود ۴۵۰ میلیارد ریال تسهیلات پیشبینی شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی خسارت سرمازدگی باغهای زرشک را در سال جاری ۵۹۶ هکتار با برآورد خسارت ۸۳ میلیارد ریال اعلام کرد و بیان داشت: سازمان جهاد کشاورزی اعتباری برای جبران خسارت سرمازدگی ندارد که به کشاورزان پرداخت کند اما از طریق وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت بحران استانداری این موضوع پیگیری میشود تا از طریق کمکهای بلاعوض و گذر از وضعیت موجود، باغهای زرشک به حالت اول بازگردند.
قوسی در خصوص ایجاد بارگاههای زرشک، خاطرنشان کرد: در این مورد نیز جلساتی تشکیل و طرح تیپ نیز ارائه شده و موضوع در کارگروه امور زیربنایی استانداری هم مطرح شده است
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.