مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی گفت: نهبندان یکی از شهرستانهای هدف استان برای اجرای برنامههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و گردشگری است.
عباسعلی بهاری عصر سهشنبه در نشست کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان با موضوع برگزاری جشنواره ملی مجسمههای نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان افزود: تالاب کجی نمکزار از ظرفیتهای منحصر به فرد شهرستان نهبندان است که باید از این ظرفیت برای معرفی هرچه بهتر و بیشتر سایر جاذبههای گردشگری شهرستان بهرهمند شویم.
وی گفت: همچنین توسعه شهرستان مرزی نهبندان مدنظر مقام معظم رهبری بوده است لذا باید همه دستگاههای اجرایی منویات رهبری را پیگیری کنند تا بتوان کمتر توسعه یافتگی این شهرستان را جبران کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: نهبندان دارای ظرفیت و پتانسیلهای زیادی است که تالاب کجی نمکزار یکی از آنها است و باید بیش از پیش مورد توجه واقع شود.
وی اضافه کرد: هر سال جشنواره مجسمههای نمکی در تالاب کجی نهبندان برگزار میشود لذا باید این جشنواره هر سال متنوعتر و بهتر از سالهای قبل باشد و نباید فقط به مجسمه سازی بسنده شود.
بهاری گفت: جنبههای مختلف برگزاری جشنواره مجسمههای نمکی باید هدفگذاری شود تا بتوان از این طریق مقداری از عقب ماندگیهای شهرستان را رفع و به سوددهی برای مردم منطقه تبدیل کرد.
وی عنوان کرد: هر دستگاه اجرایی باید متناسب با شرح وظایف خود جشنواره را ساماندهی کند تا مسافران، هنرمندان و مردم منطقه که به این تالاب میآیند آرامش خاطر داشته و بتوانند در رونق منطقه دخیل باشند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی گفت: سالهای اخیر، زمان برگزاری جشنواره مجسمههای نمکی به گونهای بود که مسافران نوروزی نتوانستند از این تالاب بازدید کنند در حالیکه باید از این ظرفیت استفاده کرد.
وی افزود: موعد برگزاری جشنواره مجسمههای نمکی باید به گونهای برنامه ریزی شود تا مسافران و گردشگران نوروزی نیز بتوانند از این جاذبه بکر دیدن کنند و شهرستان نیز از این مهم منتفع شود.
بهاری گفت: با ایجاد بازارچههای صنایع دستی و تولیدات بومی و محلی در حاشیه این جشنواره، میتوان به رونق منطقه کمک کرد لذا باید زیرساختهای لازم در وهله نخست فراهم شود.
وی با تاکید بر اینکه با حداقلها نمیتوان حداکثر بهرهبرداری را انتظار داشت گفت: بایستی از حداکثر توان برای فراهم ساختن بهترین فضا و زیرساخت و برطرف کردن مشکلات استفاده کرد.
وی بیان کرد: استفاده از توان بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد درخصوص برگزاری جشنواره بسیار مهم است و دستگاههای اجرایی نیز باید نقش نظارتی داشته باشند.
بهاری از نبود مدیرکل یا نماینده اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در این نشست گلایه کرد و افزود: در جلسات کارگروه اجتماعی و فرهنگی تاکید داریم حتما مدیران کل و در وهله دوم معاونان حضور داشته باشند در غیر اینصورت اسامی افراد غایب در اختیار استاندار قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل سازمان مردم نهاد انجمن گردشگری پایدار هم در این نشست گفت: باید در وب سایت الکترونیکی جشنواره مجسمههای نمکی سایر مسیرهای گردشگری نیز معرفی شود.
احمد کاشانی افزود: یکی از راههای رفع محرومیت شهرستان نهبندان، توجه به ظرفیتهای گردشگری این شهرستان است لذا استفاده از توان رسانهها و تولید محتوا حائز اهمیت است.
وی اظهار داشت: در صورت موافقت و همکاری فرمانداری نهبندان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، تور خبری شامل عکاس، خبرنگار، فیلمبردار از سراسر کشور برای حضور در این جشنواره و بازدید از سایر ظرفیتهای گردشگری شهرستان دعوت شوند.
مدیرعامل سازمان مردم نهاد انجمن گردشگری پایدار ادامه داد: برای تور خبری لیست خبرنگاران را پیشنهاد میدهیم تا درخصوص مسیر گردشگری با محوریت جشنواره مجسمههای نمکی به تولید محتوا بپردازند.
آسفالت ۱۲ کیلومتر از راه دسترسی به تالاب کجی نمکزار، تهیه هدایای برندگان مسابقه از تولیدات بومی منطقه، رفع آسیبهای جشنواره سالهای گذشته، نصب چادر عشایر و توزیع تولیدات محلی و بومی از دیگر پیشنهاداتی بود که در این نشست مورد موافقت اعضا قرار گرفت.
همچنین در این نشست از پوستر سومین جشنواره ملی مجسمههای نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان رونمایی شد.
این جشنواره قرار است فروردین سال آینده برگزار شود.
مرکز شهرستان نهبندان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بیرجند قرار دارد و کویر این منطقه هر سال پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.