معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از پیش بینی افزایش موارد آنفلوآنزا، گفت و اظهار کرد: میزان اثربخشی واکسن آنفلوآنزا براساس سن و بیماریهای زمینهای و سلامت گیرنده واکسن ممکن است بین ۴۰ تا ۶۰ درصد باشد.
مجید شایسته، بیان کرد: از نیمه شهریور ماه، بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی استان علاوه بر کرونا در زمینه شیوع آنفلوآنزا نیز کنترل شدند.
وی با هسته اولیه بیماری آنفلوآنزا در مدارس شکل میگیردو از این قشر به جامعه گشترش مییابد، افزود: دانشآموزان در محیط مدرسه از ماسک استفاده کنند چراکه رعایت فاصله گذاری با بازگشایی مدارس منتفی شده؛ از سویی دیگر حساسیتهای والدین کاهش یافته و این امر موارد شیوع را افزایش خواهد داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه آنفلوآنزا یک بیماری ناشی از ویروسهای آنفلوآنزا است که باعث آلودگی دستگاه تنفسی بسیاری از حیوانات، پرندگان و انسان میشود، ادامه داد: آنفلوآنزای انسانی بهشدت واگیر است و معمولا از طریق سرفه و عطسه از فرد بیمار به فرد سالم منتقل میشود.
شایسته اظهار کرد: آنفلوآنزای نوع A باعث بیماری در انسان و حیوان میشود و دادههای تاریخی بیانگر خطر انتقال آنفلوآنزا بین حیوانات و انسان و توانایی بالقوه ایجاد خطر پاندمی با این نوع ویروس است؛ آنفلوآنزای نوع B نیز در جامعه انسانی در گردش بوده و عامل اپیدمی فصلی است.
وی با بیان اینکه آنفلوآنزای نوع C منجر به بیماری متوسط شده و به ندرت گزارش میشود، بیان کرد: واکسن آنفلوآنزا ۱۰۰ درصد از بستری شدن جلوگیری کرده، خطر مرگ را ۳۱ درصد و بستری در بخش مراقبتهای ویژه را تا میزان ۸۲ درصد کاهش میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در حال حاضر موثرترین راه پیشگیری از بیماری و دفع شدت بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، انجام واکسیناسیون است، تصریح کرد: برخی گروهها در معرض خطر و برخی در معرض تماس هستند؛ بانوان بارداری که سه ماهه دوم و سوم حاملگی آنان مقارن با فصل شیوع آنفلوآنزا است، سالمندان و ساکنان آسایشگاهها و کارکنان آن، جزء گروههای پرخطر محسوب میشوند.
شایسته با بیان اینکه به طور کلی آنفلوآنزا با میزان ابتلای تخمینی سالانه ۵ تا ۱۰ درصد در افراد بالغ و ۲۰ تا ۳۰ درصد در کودکان رخ میدهد، افزود: امسال با بازگشایی مدارس شاهد افزایش زیاد این بیماری در سطح استان هستیم.
وی با بیان اینکه تب و سرفه علایم کلیدی این بیماری است، یادآور شد: دفع ویروس احتمالا در افراد بالغ بین سه تا پنج روز بعد از بروز نشانههای بالینی بیماری و در کودکان هفت تا ۲۱ روز بعد از آن ادامه خواهد داشت
نوشته و خبرنگار : دکتر ا . زارعی دبیر سرویس پزشکی و سلامت و ا حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.