مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس ، شناسنامه فرهنگی هویتی خراسان جنوبی است.
علیرضا عباس‌زاده در کمیته یادمان‌های شهدای گمنام و مراکز فرهنگی دفاع مقدس استان با اشاره به وجود یادمان شهدای گمنام در ۶۹ نقطه استان خاطرنشان کرد: تاکنون ۵۲ یادمان تکمیل شده و ۱۵ یادمان نیز در حال ساخت است.
?وی با بیان اینکه گلزار شهدای گمنام در دو نقطه (استانداری و دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند) بدون یادمان است، ادامه داد: تکمیل یادمان‌های در حال ساخت نیازمند ۱۱ میلیارد تومان اعتبار است که تلاش می‌شود با تأمین اعتبار لازم، این یادمان‌ ها تا هفته دولت تکمیل و آماده بهره‌برداری شود.
?عباس‌زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر در چندین نقطه از استان تقاضای تدفین شهید گمنام را دارند، بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، روستای علی آباد لوله(شهرک بعثت) و مجتمع فرهنگی و مذهبی بلنجیر در شهرستان خوسف از مکان‌های اولویت‌دار برای تدفین شهدای گمنام در استان است که باید زیرساخت‌ها لازم را از قبل آماده داشته باشند.
?معاون استاندار در ادامه با بیان اینکه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی می‌تواند شناسنامه فرهنگی و هویتی برای مرکز استان باشد، گفت: ضرورت تأسیس این موزه در کشور از سال‌های قبل مطرح شده بود و استان‌های مختلف ساخت آن را شروع کرده اند.
?عباس زاده با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی موزه دفاع مقدس استان، افزود: در سفر اول و دوم رئیس جمهور شهید به خراسان جنوبی منابع اعتباری خوبی به این پروژه اختصاص یافت.
?وی با تأکید بر اینکه پارک موزه دفاع مقدس باید سریعتر تکمیل شود، از شهرداری بیرجند خواست تا فضای سبز محوطه این مجموعه را در اولویت نخست احیای فضای سبز شهر قرار دهد.

نوشته و خبر نگار : مهدیه حسن پور دبیر سرویس فرهنگی و هنری و ا.حسن پور