معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس گفت: بافت تاریخی روستای اصفهک همواره حفظ شده و این امر با اعتبارات دولتی و توجه مردم حاصل شده است.
علیاکبر رحیمی در حاشیه بازدید از روستای اصفهک شهرستان طبس اظهار داشت: بافت تاریخی روستای اصفهک با شماره ۳۱۳۳۶ ثبت ملی شده است. مرمت بافت به همت گروهی از جوانان انجام شده و کماکان ادامه دارد و نسل جوان در حال مرمت خانههای ابا و اجدادی خود هستند.
وی افزود: نکته جالب اینجاست که جوانان روستا بدون درخواست کمک از نهادهای دولتی، قصد راهاندازی بومگردی یا سایر مراکز و تاسیسات گردشگری را دارند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس از احیاء رشتههای مختلف صنایع دستی از جمله حولهبافی پخلبافی و گیوهبافی و راهاندازی کارگاههای تولیدی در این منطقه خبر داد و گفت: این امر بلافاصله پس از راهاندازی بومگردیها در این روستا با کمک زنان اتفاق افتاد.
رحیمی بیان کرد: فرآوری و بستهبندی محصولات کشاورزی روستا به صورت کارگاههای کوچک خانگی و یا حتی راهاندازی کارخانههای کوچک پس از ورود اولین گردشگران به این روستای زیبا اتفاق افتاد و در نهایت منجر به راهاندازی فروشگاه صنایع دستی و سوغات محلی در روستای اصفهک و شهر طبس شد.
وی ادامه داد: مرمت حمام قدیمی روستا با مشارکت همه اهالی و استفاده به عنوان حمام سنتی که بسیار مورد استقبال گردشگران قرار گرفته و راهاندازی پژوهشگاه خشت و گل در مدرسه قدیمی روستا که میزبان دانشجویان زیادی از سراسر کشور بوده و کارگاههای خشت زنی و معرفی انواع طاقها، قوسها و سایر ارکان و اجزاء معماری ایرانی از جمله کارهایی است که در چند سال اخیر در این منطقه رخ داده است.
فرماندار ویژه طبس از راهاندازی ۷ اقامتگاه بومگردی و مراکز پذیرایی در بافت روستا توسط جوانان خبر داد و گفت: ظرفیتهای کشاورزی اصفهک بسیار زیاد و متنوع بوده و از مراکز اصلی تولید سبزی در شهرستان طبس است.
رحیمی ادامه داد: آسمان تاریک و پر ستاره و فعالیتها و ظرفیتهای نجومی اصفهک که باعث برگزاری کارگاههای نجوم و ستاره شناسی در این منطقه زیبا شده نیز از دیگر پتانسیلهاست.
وی با بیان اینکه عدهای از جوانان روستا به تازگی اقدام به راهاندازی آنلاین شاپ برای محصولات کشاورزی روستا کرده و با بسته بندی بسیار زیبا به اقتصاد روستایشان کمک میکنند، بیان کرد: اصفهک به عنوان یکی از ژئوسایتهای ژئو پارک جهانی طبس بوده و تابلوهای معرفی دو زبانه در محل سایت و جادههای منتهی به آن نصب شده و کمتر روستایی دارای چنین ظرفیتی در منطقه است.
فرماندار ویژه طبس بیان کرد: زیرساخت برق و آب بافت اصفهک در قسمتهایی که مرمت شده، اجرا شده و نکته جالب اینکه جوانان روستا شبکه برق را به صورت زمینی و مخفی اجرا کرده و روشنایی معابر با چراغهای قدیمی انجام میشود و بافت روستا فاقد آلودگی نوری است.
رحیمی تصریح کرد: در بافت تاریخی اصفهک از مواد پلاستیکی کمترین استفاده میشود و جوانان و اهالی ملزم به اجرا و رعایت این موارد هستند. در مناسبتهای مختلف، اهالی و خصوصاً فعالین گردشگری به صورت دسته جمعی به نظافت فضای عمومی روستا اقدام میکنند.
وی بیان کرد: برگزاری جشن سده و شب چله، نوروز، ماه نوروز، عزاداریهای ماه محرم و … از سنتها و آئینهایی است که با شور خاصی در اصفهک برگزار میشود.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس تصریح کرد: آداب و رسوم، بازیهای بومی و محلی، امامزاده زرگ، شب گردی در کویر، مشارکت اهالی و خصوصاً جوانان در مرمت و بازسازی روستا، مشارکت و همراهی زنان در تولید صنایع دستی و تولیدات و محصولات کشاورزی و… به عنوان مهمترین ظرفیتهای روستای اصفهک است.
رحیمی با اشاره به امکاناتی که دولت ایجاد کرده، یادآور شد: ثبت و احیا بافت، ۷ اقامتگاه بوم گردی فعال، توجه به صنایع دستی، محصولات کشاورزی و بسته بندی، احداث پارک و فضای بازی کودکان، افتتاح خانه بهداشت روستا و افتتاح بند خاکی زرگ با حجم عملیات خاکی۲۳ هزار متر مکعب و حجم عملیات سنگین ملاتی ۴۸۰متر معکب و ارتفاع ۶ متر از جمله این اقدامات بوده است.
وی با اشاره به رسیدگی به جاده و طرح هادی روستا به عنوان طرحهای آتی، بیان کرد: احداث زمین چمن مصنوعی توسط دهیاری، احداث مخزن ۵۰۰ متر مکعبی آب، زیرسازی و آسفالت معابر به مساحت ۸۰۰۰ هزار متر مربع، جدول گذاری معابر ۳۵۰۰ متر طول، بازنگری طرح هادی روستا و الحاق اراضی معیشتی و تجاری به طرح، بهسازی آرامستان و پیگیری خرید ماشین آلات جهت تامین درآمد پایدار دهیاری نیز از طرحهای در حال اجرا یا اجرا شده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان طبس یادآور شد: مرمت و بهسازی بافت تاریخی، نقشه برداری بافت تاریخی، تهیه طرح آبخیزداری در منطقه روستای اصفهک، اصلاح شبکه فرسوده آب، پروژه انتقال آب بوسیله لوله، احداث و بهسازی کانالها و نهرهای آبیاری عمومی به وسیله جهاد کشاوزی و آغاز طرح توسعه شبکه گاز پیگیری برای ثبت جهانی بافت تاریخی اصفهک در سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) نیز از دیگر طرحهای در دست پیگیری است.
نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.