۴۵۰ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی قرق شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت : این مراتع که در سنوات قبل از محل اعتبارات دولتی و با مشارکت بهره برداران عرصه های مرتعی، احیاء و اصلاح شده بود، هم اکنون برای حفاظت از خاک و افزایش تولید علوفه و پوشش گیاهی قرق شد.
علیرضا نصرآبادی افزود: این مراتع اوایل آبان پس از پایان مدت قرق و بهبود وضع پوشش گیاهی، به مدت ۸۰ تا ۹۰ روز برای چرای دام آزادسازی می شود.
وی گفت: این مراتع پس از پایان مدت قرق و بهبود وضع پوشش گیاهی برای چرای دام آزاد سازی می شود.
نصرآبادی افزود : با توجه به آمار و اطلاعات موجود و براساس نقشه های پوشش گیاهی در استان عرصه های منابع طبیعی دارای بهره بردار ، اعم از مراتع ، جنگل ها و سطوح بیابانی در شرایط نرمال بارندگی ، دارای توان تولید ۷۷۱ هزار تن علوفه خشک قابل بهره برداری دارند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ارزش علوفه تولیدی را بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
وی تعداد دام موجود استان را ۳ میلیون و ۴۵۰ هزار واحد دامی و دام موجود متکی به مراتع استان را ۳ میلیون و ۵۰ هزار واحد دامی اعلام کرد و گفت : هم اکنون یک میلیون و ۶۹۰ هزار واحد دامی مازاد بر اساس ظرفیت مراتع استان هستند.
نصرآبادی افزود : ۲۹ هزار و ۸۱۹ خانوار مرتع دار و دامدار روستایی و عشایری استان بهره بردار این مراتع هستند که در مدت قرق، باید به نکات فنی قید شده در پروانه های صادره توجه کنند.
گیاهان بومی از جمله درمنه ، قیچ ، طاق ، آتریپلکس و گیاهان یکساله از جمله گیاهانی هستند که در مراتع قرق شده خراسان جنوبی می رویند.
مساحت مراتع خراسان جنوبی ۸ میلیون و ۴۸۵ هزار هکتار است.