معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از فعالیت ۶۰ چاپخانه با انواع مختلف چاپ و ۳ لیتوگرافی در استان خبر داد.
، محمود رمضانی با بیان این خبر، عنوان کرد: اکنون چاپخانه های استان با تجهیزات وامکانات به روز با کیفیت محصولات چاپی بالا، همتراز وهمسطح با سایر استان ها فعالیت دارند .
وی خاطرنشان کرد: سفارشات کاری زیادی از استان های دیگربخصوص سیستان وبلوچستان،کرمان ، هرمزگان ، خراسان رضوی ، خراسان شمالی ، قزوین ، البرز و… به چاپخانه های استان داده می شود. همچنین بسیاری از کارهای چاپی استان از طریق گمرک مشهد به کشور افغانستان صادر می شوند.
رمضانی با بیان این که صنعت چاپ حساس ترین نقش را در توسعه فرهنگی و اجتماعی یک جامعه بر عهده دارد، عنوان کرد: هرچه این صنعت پیشرفت و توسعه بیشتری پیدا کند میراث مکتوب یک کشور با کیفیت برتری به آیندگان سپرده خواهد شد.
وی با اشاره به این که درواقع تغذیه فکر مردم یک جامعه مدیون تلاش شبانه روزی تلاشگران عرصه ی چاپ در چاپخانه است، اضافه کرد: متاسفانه در حال حاضر این افراد با مشکلات عدیده ای همچون شیوع بیماری کرونا و کاهش شدید اکثر فعالیت ها و سفارشات تبلیغاتی ( چاپ تقویم وسررسید )از اسفند ماه سال ۹۸ رو به رو هستند.
به گفته وی آگهی های تبلیغاتی جهت چاپ در نشریات نیز خیلی کم شده است، به تبع آن سبب کاهش تیراژ نشریات و حتی تعطیلی برخی نشریات به دلیل افزایش هزینه ها شده که در نتیجه ضربه نهایی به چاپخانه ها وارد می شود.
معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، از کمبود اعتبارات دستگاه های دولتی که موجب انتشار گزارش عملکردها در فضای مجازی و عدم سفارش به چاخانه ها شده است، سخن گفت و افزود: بی ثباتی قیمت ها یکی دیگر از مشکلاتی است که خسارت های جبران ناپذیری را بر پیکر چاپخانه ها وارد می کند.
رمضانی با بیان این که سرمایه گذاری در بخش چاپخانه ها به دلیل تحریم ها دچار ریسک بالایی است، ادامه داد: این امر باعث می شود متقاضیان پس از دریافت موافقت نامه اصولی در تجهیز ، تهیه و خرید دستگاه ها وماشین چاپ دچار مشکل شوند .
وی خاطرنشان کرد: کمبود وگرانی مواد اولیه به خصوص نبود قطعات ماشین های چاپ افست که وارداتی هستند، از دیگر مشکلات تلاشگران صنعت چاپ است.
رمضانی همچنین به فعالیت های معاونت فرهنگی در حوزه چاپ استان اشاره کرد و یادآور شد: برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی چاپ برای چاپخانه داران وکارکنان وعلاقه مندان با حضور اساتید برجسته دانشگاه تهران به منظور افزایش دانش وآگاهی کارکنان چاپ وعلاقمندان برگزار می شوند.
به گفته وی اولین کارگاه آموزشی چاپ با همکاری اتحادیه چاپخانه داران استان در شهریوره ماه سال ۹۱ برگزار شد و از آن زمان تاکنون کارگاه ها با عناوین « کاغذ در چاپ افست »، « مرکب در چاپ افست »، «آماده سازی فایل برای چاپ » و « آموزشی چاپ دیجیتال» برپا شده اند.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.