اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با همکاری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سومین جشنواره ملی مجسمه های نمکی تالاب کجی نمکزار نهبندان را در اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار می نماید.
این جشنواره با هدف توسعه مجسمه سازی و هنر محیطی در ایران از طریق فراهم آوردن شرایط بروز و شکوفایی آفرینش های هنری جهت تعمیم نگاه زیبایی شناسانه در جامعه، تبادل تجربه ها و مهارت ها میان هنرمندان در زمینه ی هنرهای محیطی با رویکرد محیط زیستی و حضور و بازدید شهروندان و گردشگردان و دوستداران محیط زیست در حین اجرای آثار برگزار می گردد.
تالاب کجی نمکزار در استان خراسان جنوبی در ۷۵ کیلومتری شهرستان نهبندان و در حاشیه محور ارتباطی بیرجند به زاهدان قرار گرفته است. این تالاب یک پدیده منحصر به فرد در شرق کشور محسوب می شود که ۲۲۰۰۰ هکتار وسعت دارد. ماده اصلی در محیط برای اجرای آثار، گل حاصله از پیوند متراکم بافت های گیاهی است که به علت چسبندگی بالا، امکان حجم سازی را فراهم می کند. فراوانی نمک در این تالاب سبب شده است تا مجسمه های ساخته شده در این محیط به عنوان مجسمه های نمکی نام گذاری شوند.
تقویم اجرایی:
• آخرین مهلت ارسال تصاویر آثار: ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ از طریق (تلگرام و واتساپ و ایتا) به شماره ۰۹۱۵۱۶۴۳۵۴۷
• داوری مرحله اول: ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۴
• اعلام اسامی راه یافتگان به مرحله اجرایی جشنواره : دوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴
• برگزاری کارگاه توجیهی و سخنرانی و کارگاه های تخصصی و مرحله حضوری اختتامیه ۱۱ تا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
( مرحله حضوری جشنواره به مدت یک روز در محل تالاب خواهد بود.)
داور و مدیر فنی جشنواره:
استاد محمدرضا ذبیح اله زاده
شرایط و نحوه پذیرش در جشنواره:
• متقاضیان شرکت در جشنواره برای مرحله اول می بایست ثبت نام خود در جشنواره و ارسال تصاویر آثار را از طریق ارسال پیام به شماره تماس ۰۹۱۵۱۶۴۳۵۴۷ قطعی نموده و فرم ثبت نام را دریافت نمایند.
• هر هنرمند می تواند حداکثر با ارائه ۵ اثر در مرحله اول شرکت کند.
نکته: نگارش و ارائه متنی کوتاه که بیانگر ایده و هدف هنرمند از خلق آثار باشد الزامی است.
نکته: به علت شرایط خاص محیط و محدودیت زمانی در اجرا، توصیه می شود که هنرمند یک دستیار به همراه داشته باشد. (می بایست اطلاعات دستیار در فرم ثبت نام قید شود.)
• این جشنواره به صورت دو مرحله ای شامل انتخاب اولیه بر اساس تصاویر ارسالی و انتخاب نهایی بر اساس اجرای حضوری در تالاب صورت می پذیرد. از این رو اعلام اسامی مرحله اول به عنوان پذیرش قطعی تلقی نمی شود و از شرکت کنندگان طبق تاریخ اعلام شده جهت حضور در جشنواره دعوت بعمل خواهد آمد.
• ثبت نام، تکمیل فرم شرکت و ارسال تصویر آثار ، تنها از طریق شماره تماس اعلام شده امکان پذیر است. تصاویر ارسالی باید از چند جهت مناسب( جهارنمای اصلی و نمای بالا) تهیه و با کیفیت مطلوب برای هیات انتخاب ارائه شود. (ماکت اثر می تواند دست ساخته یا سه بعدی با نرم افزار باشد.)
• هنرمندان هنگام تکمیل فرم ثبت نام باید ابعاد واقعی اجرای آثار خود را در محیط مشخص نمایند. (حداقل سطح اجرای اثر ۲ متر مربع و حداکثر ۶ متر مربع)
• تکمیل فرم ثبت نام و ارسال آثار به منزله قبول شرایط و مقررات جشنواره است.
• اطلاعات فرم ثبت نام و عناوین آثار در تهیه مطالب انتشاراتی و نمایشگاهی مورد استفاده قرار خواهد گرفت، از این رو مسئولیت صحت اطلاعات ارسالی بر عهده شرکت کننده است.
• استفاده از آثار تولیدی برای چاپ در کتاب و سایر اقلام انتشاراتی، تبلیغاتی ، بانک اطلاعات و برگزاری نمایشگاه عکس با ذکر نام صاحب اثر برای دبیرخانه جشنواره محفوظ است.
• به تمامی گروه ها (هنرمند و دستیار) در مرحله حضوری علاوه بر گواهی شرکت مبلغی به عنوان ورودی جشنواره اهداء می شود.
• تصمیم گیری درباره موارد پیش بینی نشده و اعلام نشده بر عهده دبیرخانه جشنواره است.
• اسکان و پذیرایی مهمانان جشنواره بر عهده دبیرخانه جشنواره بوده و به شرکت کنندگان متناسب با موقعیت مکانی استان هایشان کمک هزینه ایاب و ذهاب ریلی یا زمینی پرداخت خواهد شد.
جوایز:
اثر اول: تندیس جشنواره ، لوح تقدیر و مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال
اثر دوم: لوح تقدیر و مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال
اثر سوم: لوح تقدیر و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال
چهار اثر شایسته تقدیر به هر اثر مبلغ ۵۰ میلیون ریال
(دو جایزه از جوایز شایسته تقدیر به آثاری تعلق می گیرد که با موضوعاتی پیرامون آسیب های اجتماعی خلق شوند.)
تلفن تماس دبیرخانه جشنواره: ۰۹۱۵۱۶۴۳۵۴۷ و ۰۹۱۵۱۶۳۹۱۷۶ موسسه هنری محاکات خواجه نصیر
نوشته و خبر نگار : مهدیه حسن پور دبیر سرویس فرهنگی و هنری و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.