مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی خسارت های ناشی از کانون های فرسایش بادی را سخت و سنگین دانست و گفت: سالانه حدود ۲۰۲ هزار و ۵۲۵ میلیون ریال برآورد خسارتی است که فرسایش بادی در این استان رقم می زند.
مهندس علیرضا نصرآبادی با این توضیح ادامه داد: هجوم ماسه های روان به عرصه های کشاورزی، مناطق مسکونی در شهر و روستا، وقوع پدیده گرد و غبار و تشدید هر ساله ی آن در فصل طغیان بادهای سیستان ، تخریب جاده ها و . . . از آسیب های ناشی از این کانون های بحرانی به شمار می آید.
وی ضعف مرتع ها و کاهش پوشش گیاهی در دشت ها را از مهمترین اتفاق های ناخوشایند بر اثر فرسایش بادی عنوان کرد و افزود: تمام این بحران ها را باید به ظهور پدیده ی تغییر اقلیم نیز پیوند زد، پدیده ای که مدل همه چیز را ،از زمان باران تا نوع ریزش آن و حتی تغییر در ساعات آفتابی و هوای فصل ها را به هم ریخته است.
نصرآبادی یادآور شد : این پدیده باعث تداوم بادهای ۱۲۰ روزه سیستان تا ۱۸۰ روز شده است.این در حالی است که متاسفانه اعتبارات مورد نیاز برای مقابله با این پدیده بسیار ناچیز است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت بیابان زدایی از هر هکتار به ویژه در کانون های بحرانی بیش از ۳ میلیارد تومان اعتبار لازم دارد. که با اعتبارات موجود چند صد سال بطول خواهد انجامید
مهندس عیلرضا نصرابادی ادامه داد: خراسان جنوبی بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار بیابان دارد که متاسفانه سه میلیون و ۱۲۱ هزار هکتار آن جزو کانون بحران فرسایش بادی به شمار می آید و خوره جان منابع طبیعی استان را می گیرد.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله