رییس سازمان بسیج سازندگی گفت: صندوق‌های قرض‌الحسنه پیشران حرکت به سمت بانکداری ایرانی اسلامی هستند که هدف اصلی آنها ایجاد اشتغال پایدار است.

سردار محمد زهرایی روز چهارشنبه در آیین بهره برداری از ۶۲۰ کارگاه اشتغال خرد و خانگی و همایش تجلیل از فعالان صندوق‌های قرض‌الحسنه خراسان جنوبی افزود: امروزه مردم نیازمند خدمات فنی تخصصی هستند و خدمات به مردم فقط جنبه مالی ندارد بلکه برخی اوقات اگر به عنوان یک مانع از مقابل مردم کنار برویم بهترین کمک را کرده‌ایم.

وی ادامه داد: اگر در رویکردها تجدید نظر کنیم بهترین نوع خدمت است که در این راستا طرحی با عنوان طرح جامع محرومیت‌زدایی مردم‌پایه در هفته بسیج ارایه و با وزارتخانه‌ها تفاهم‌نامه‌هایی امضا شد که بتوان در قالب این طرح هدفمند حرکت کرد.

رییس سازمان بسیج سازندگی اظهار داشت: این طرح در هفته بسیج به رییس جمهوری هم ارایه شد و از آنجا که مسکن، معیشت و اشتغال از مهمترین شعارهای دولت سیزدهم است امیدواریم بتوانیم در همراهی و همگامی این حوزه موفق عمل کنیم.

وی گفت: در دولت‌ها یک نگاه می‌گوید نمی‌شود، نمی‌توانم، نمی‌گذارند و نمی‌خواهم که این رویکرد یخ‌زدگی اراده و زنگ‌زدگی اذهان است.

وی یادآور شد: اگر اعتقاد و باور داشته باشیم که می‌توانیم، بسیاری از مشکلات حل می‌شود که با این نگاه خداحافظی شد و دولتی روی کار آمد که می‌گوید ما می‌توانیم و از بایدها و ‌شدن‌ها صحبت می‌کند این دولت باید تصمیمات سختی بگیرد مثل تصمیم آب اصفهان، ارز، نهاده‌ها، مسکن و اشتغال همه و همه تصمیمات سختی است که پس از یک دوره انجماد حاد در دره ذوب قرار گرفته تا بتواند وضعیت را شکل مناسب دهد.

سردار زهرایی اظهار داشت: هر دولتی بدون نگاه مردمی نمی‌تواند این تصمیم را بگیرد و از شدن‌ها نمی‌تواند صحبت کند که خوشبختانه دولت سیزدهم این مهم را مورد توجه قرار داده است.

وی افزود: جنس کار که مردمی شود هزینه‌ها پایین می‌آید و اثربخشی ایجاد می‌شود و ما مسوولان در این نگاه باید بپذیریم که نوکر مردم هستیم که این دولت هم نگاهش همین است.

رییس بسیج سازندگی ادامه داد: برای رفع محرومیت‌ها ۲ بازوی مردمی داریم اول در محرومیت‌زدایی که ۴۲ هزار گروه جهادی و ۹۲ قرارگاه محرومیت‌زدا در استان‌ها تشکیل شده است و گروه‌های جهادی در شوراهای جهادی کار نظارتی و هویت و معنابخشی انجام می‌دهند اما در قرارگاه‌ها عملیاتی انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: بازوی دیگر صندوق‌های قرض‌الحسنه هستند که بسیج کننده مردم برای اقتصاد مردم‌پایه و اقتصاد خرد هستند.

سردار زهرایی افزود: امسال کیفیت‌سازی صندوق‌ها را مورد توجه قرار دادیم تا بتوانیم صندوق‌ها را ارتقا دهیم که اگر اقدامات با کمک مردم اثربخش باشد روزی می‌توانیم بگوییم که چندین روستای بدون بیکار داریم.

وی با بیان اینکه صندوق‌های قرض‌الحسنه باید قرارگاه مردم‌پایه و بسترساز بانکداری اسلامی شوند گفت: خروجی کار ما باید اشتغال پایدار باشد.

فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی هم در ادامه با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی زمینه‌ساز پایداری‌های اقتصادی در بخش‌های مختلف است اظهار داشت: یکی از ابتکارات بسیار خوب ایجاد صندوق‌های قرض‌الحسنه بود که با ورود بسیج و پیشتازی کار جهادی توانستیم ظرفیت‌ها را شناسایی و صندوق‌ها را شکل دهیم.

سردار علی قاسمی افزود: در این طرح اعتبارات خود مردم با انگیزه خدمت وارد صندوق می‌شود که نیازمندان می‌توانند اشتغال پیدا کنند.

وی تصریح کرد: علیرغم اینکه در گذشته ضربه‌هایی از تعاونی‌ها خورده بودیم و در بخش‌هایی موفق نبود صندوق‌ها موفقیت‌های خوبی داشته و به قشر محروم جامعه از این صندوق‌ها وام داده شده و عموما کسانی بودند که از شبکه پولی کشور نمی‌توانستند وامی دریافت کنند.

فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی بیان کرد: در ترویج گفتمان فرهنگ قرض‌الحسنه کم کاری شده در حالی که بخش اساسی جامعه ما تعاون است و به دلیل اینکه تفکر سرمایه‌داری در بخش‌هایی وارد کشور شده متاسفانه تعاون کمتر است در حالی که اسلام در ارتباط با قرض‌الحسنه تاکیدات فراوانی کرده است.

وی گفت: استقبال از صندوق‌های قرض‌الحسنه در روستاها بیشتر از شهرها بوده است اما مشکلی که در بحث اشتغال روستایی وجود دارد بازاریابی و فروش محصولات است که امیدواریم با تامین بازار فروش و سرمایه در گردش بتوانیم بخش مهمی از مشکلات این حوزه را مرتفع کنیم.

در این آیین از تسهیل‌گران و مسوولان صندوق‌های قرض‌الحسنه برتر خراسان جنوبی تجلیل شد.