مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: تب برفکی در روستای « گورابی» شهرستان قاینات یک راس دام را درگیر کرده که با شناسایی این کانون اقدامات مقابلهای برای شیوع بیشتر آغاز شده است.
سید محمد مهدی احمدی در نشست قرارگاه پدافند زیستی استان که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: بیماری تب برفکی بسیار واگیردار بوده و خسارت زیادی وارد میکند.
وی با اشاره به شیوع این بیماری در پنج ماه گذشته ادامه داد: با تلاش زیاد توانستیم این مشکل را در مجتمع دامداری فردوس رفع کنیم اما در هفتههای اخیر مطلع شدیم کانون بیماری در گناباد شناسایی شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی همچنین به شناسایی هفت کانون هاری در سال گذشته اشاره کرد و گفت: از این تعداد سه مورد سگ صاحبدار، یک مورد شغال و سه مورد گربه بوده که غذادهی نامناسب باعث تشدید کانونها می شود.
وی بر تکمیل و راهاندازی آزمایشگاه دامپزشکی در استان تاکید کرد و افزود: برخی از تجهیزات این آزمایشگاه خریداری شده اما تکمیل ساختمان نیاز به اعتبار ویژه دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم با اشاره به درگیری ۴۰ هزار هکتار از تاغ زارها به آفت ملخ کوهاندار گفت: بعد از شناسایی کانونهای مورد حمله ملخهای کوهاندار از پنجم فروردین امسال عملیات مقابله با این آفت شروع شده و زمان طلایی باقی مانده نیز تا پایان اردیبهشت است.
علیرضا نصرآبادی تاکید کرد: این آفت فقط تاغزاها را درگیر کرده و برای مقابله با آن نیاز به سم و سم پاش به ویژه سم پاش خودرویی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی هم در این جلسه با اشاره به وضعیت تأمین آب در استان گفت: ۹۷.۷ درصد از منابع آب استان از منابع زیرزمینی تأمین میشود و تنها ۲ میلیون متر مکعب از منابع سطحی برداشت داریم.
مهدی دوستی با بیان اینکه ۲۲ درصد از منابع تأمین آب، شیرین سازی میشود ادامه داد: در خراسان جنوبی، ۸۷۹ تأسیسات برقی و مکانیکی داریم که نیاز به مراقبت روزانه دارند.
وی تاکید کرد: با وجود این، تولید آب در سالهای اخیر روند افزایشی داشته است و با اقدامات اصلاح شبکه، توانستهایم ۸۶ روستا را یا آبرسانی یا آب را برای این نقاط پایدارسازی کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شهرهایی مانند بیرجند، قاین، طبس و نهبندان، در آستانه تنش آبی است افزود: همچنین، ۱۷ مجتمع روستایی از مجموع ۱۱۰ مجتمع تحت تنش آبی قرار دارد و در حال برنامهریزی برای رفع این مشکل هستیم.
وی یادآور شد: اکنون ۳۹۰ روستا به صورت دائم و پایدار آبرسانی میشود و در تابستان این تعداد به ۴۹۸ روستا خواهد رسید و یکی از اقدامات مهم برای مقابله با تنش آبی، افزایش ظرفیت ذخیرهسازی آب است.
دوستی همچنین از تأسیس هفت مخزن جدید به ظرفیت ۱۶ هزار متر مکعب و ۳ هزار و ۳۸۳ کیلومتر توسعه شبکه در راستای پروژههای محرومیتزدایی خبر داد و گفت: در سالهای آینده، نیاز به افزایش ظرفیت تصفیهخانهها و توسعه مخازن برای تأمین آب پایدار وجود دارد.
نوشته و خبرنگار : دکتر ا . زارعی دبیر سرویس پزشکی و سلامت و ا حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.