سیاه چادرهای عشایری بشرویه با میزبانی از آیین‌ها و سنت‌های دیرینه، در ایام نوروز به کانون جذب هزاران مسافر و گردشگر تبدیل شده‌اند.

 سیاه چادرهای عشایری در شهرستان بشرویه، این روزها به نمادی زنده از میراث فرهنگی ناملموس ایران تبدیل شده‌اند. این چادرها که در سه نقطه مجاور روستای اصفاک و مجتمع خدماتی رفاهی امام رضا (ع) برپا شده‌اند، آئین‌ها، هنرهای دستی، غذاهای محلی و سنت‌های اصیل عشایر را به نمایش گذاشته‌اند.

سید امیر سلیمانی رباطی، مسئول میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بشرویه با اشاره به نقش عشایر در حفظ فرهنگ گفت: عشایر حاملان فرهنگ در طول تاریخ بوده‌اند و امروز، هر آنچه از میراث ناملموس به جا مانده، در قالب سیاه چادرها برای مسافران تجربه می‌شود.

وی افزود: در این چادرها، هنرهای دستی، دمنوش های محلی، غذاهای سنتی، سوغات‌هایی مانند پسته و گیاهان دارویی و حتی انگاره‌های مردم شناسی به صورتی سه بعدی عرضه می‌شود. این جذابیت، بازدیدکنندگان را ناخودآگاه به سوی خود می‌کشاند.

سلیمانی با بیان اینکه ۸ سیاه چادر در این منطقه فعال است، اظهار داشت: روزانه نزدیک به ۷ هزار نفر از این چادرها بازدید می‌کنند.

به گفته وی تاکنون فروش محصولات به ۳۵ میلیارد ریال رسیده که نشان دهنده استقبال بی‌نظیر مردم است.

وی بیان داشت: آرامش زندگی سنتی و نمایش اصالت فرهنگی، مهمترین عامل جذب گردشگران به سیاه چادرهاست.

وی ادامه داد: این طرح نه تنها در معرفی میراث ناملموس موفق عمل کرده، بلکه به رونق اقتصادی منطقه نیز کمک شایانی کرده است.