معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی با تاکید بر لزوم فرهنگسازی گسترده و بهرهبرداری بهینه از منابع آبی در استان گفت: رسانهها، صدا و سیما و فعالان فضای مجازی میتوانند در زمینه کاهش و مدیریت مصرف آب و همچنین سازگاری با کمآبی نقش بسزایی در استان ایفا کنند.
محمد فرهادی ه در کارگروه سازگاری با کمآبی استان افزود: با توجه به گزارش ادارهکل هواشناسی خراسان جنوبی این استان از بیش از ۲۰ سال قبل وارد خشکسالی شده و کماکان وضعیت خشکسالی و پیامدهای آن در حال تشدید است.
وی با تاکید بر اینکه برنامهریزی لازم برای مدیریت مصرف آب در دستور کار قرار گیرد اظهار کرد: باید این واقعیت تلخ را بپذیریم که گرفتار وضعیت سختی شدهایم لذا سازگاری با شرایط موجود و برنامهریزی مشخص و مدون برای صرفهجویی در مصرف آب ضروری است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: برنامهریزی برای مقابله با بحران کمآبی در استان نیازمند اقدامات کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت است اما نباید از اصل فرهنگ سازی در زمینه کاهش مصرف غافل شد.
وی تاکید کرد: از بدو انقلاب تاکنون هر جا مردم پای کار بودند طرحهای مختلف با موفقیت انجام و اثرگذار بوده است، بنابراین نباید تنها بر توان دستگاههای اجرایی برای صرفه جویی در مصرف آب تکیه کرد.
فرهادی عنوان کرد: یکی دیگر از ظرفیتهای مهم برای ترویج صرفه جویی در مصرف آب استفاده از توان ستاد اقامه نماز و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه است چراکه معتقدیم تریبونهای نماز جمعه و مساجد بهترین مکان برای فرهنگ سازی و دعوت مردم به صرفهجویی در مصرف انرژی و آب است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: در حوزه انرژی اگر با کمبود مواجه شویم گزینههای متعددی برای جبران آن وجود دارد اما در زمینه کمبود آب تنها راهکار صرفه جویی در مصرف است.
وی یادآور شد: در سالهای گذشته برای کاهش مصرف آب اقدامات خوبی در دستور کار قرار گرفت اما هنوز با ایده آل فاصله زیادی داریم و بخشهای مختلف به خصوص کشاورزی باید بر صرفهجویی آب به طرق مختلف اقدام کند.
فرهادی افزود: استفاده از توان و ظرفیت کشاورزان خبره، افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی با توسعه کشتهای گلخانهای متنوع، توسعه کاتش محصولات کم آب بر و استفاده از توان اساتید دانشگاه با تاکید بر روشهای علمی از جمله راهکارهای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است که باید در اولویت استان قرار گیرد.
وی بیان کرد: در بخش صنعتی نیز سازمان صنعت، معدن و تجارت به واحدهای تولیدی تکلیف کند مصرف و هدررفت آب را به حداقل رسانده و از صدور مجوز برای واحدهای نیازمند به آب زیادی نیز ممانعت شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی نسبت به استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب در استان تاکید کرد و افزود: هر چند این موضوع از چندین سال قبل مورد تاکید قرار گرفته اما با حرکت لاکپشتی تاکنون تحقق پیدا نکرده است.
وی با اشاره به آبیاری فضای سبز استان با آب شرب عنوان کرد: هرچند تنها چهار درصد از آب شرب در این حوزه استفاده میشود اما جداسازی آب شرب از فضای سبز باید در اولویت قرار گیرد.
فرهادی بر لزوم اصلاح شبکههای آب شرب فرسوده تاکید کرد و افزود: اکنون ۲۸ درصد آب شرب به دلیل فرسودگی لولههای آب هدر میرود که یکی از دلایل نبود اعتبار مورد نیاز برای تعویض لولهها و انشعابات است که امسال برای تامین اعتبار پیگیری لازم را در دستور کار داریم.
وی اضافه کرد: از آنجاییکه منابع اعتباری استان محدود است مدیری موفق خواهد بود که بتواند با حضور مستمر و ارتباط دوستانه با وزارتخانهها و مرکز از ظرفیت منابع ملی و جذب اعتبار برای استان استفاده کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به کاهش بارندگیهای سال آبی جاری تابستان سختی پیش رو داریم لذا دهیاریهای روستاهایی که با تانکر سیار آبرسانی میشود باید تقاضای واقعی داشته و بر اساس سرانه جمعیت و نیاز روستا درخواست دهند در غیر اینصورت نسبت به قطع آبرسانی اقدام میشود.
نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.