«شب یلدا» در واپسین روزهای پاییز در پیش است به همین مناسبت جشن «یلدای مهربانی» با مشارکت کمیته امداد و مرکز نیکوکاری رسانه یاران خراسان جنوبی برای تعدادی از خانواده‌های کم بضاعت و نیازمندان شهرستان بیرجند برگزار شد.

آسمان به یک باره روشن و خاموش شد، صدای عجیبی به گوش رسید گویا رعد و برق است انگار ابرهای تیره آسمان برای رساندن شادابی و طراوت به میهمانان از هم سبقت می‌گیرند.

برای لحظه‌ای باران آرام آرام بارید اما هر چه می‌گذشت شدت بارش باران بیشتر می‌شد میهمانان بدون چتر قدم بر می‌داشتند، دانه‌های باران گونه‌های آنها را می‌شست، حس شادابی و طراوات به همه دست داده بود روی لباسهای‌شان قطره‌های باران افتاده بود و با لبخندی گرم در هوای سرد وارد سالن می‌شدند.

میهمانان به محض ورود به سالن با بسته‌های آجیل، میوه و شیرینی و لیوان‌های پفیلا که گیفت‌های انار داخل آن خودنمایی می‌کرد پذیرایی و برای نشستن در جایگاه راهنمایی می‌شدند.

همه میهمانان آمدند و جشن با تلاوت قرآن، سرود جمهوری اسلامی و صلوات خاصه امام رضا (ع) چهارشنبه شب در سالن بهزیستی بیرجند آغاز شد.

رییس هیات عامل مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه یاران خراسان جنوبی در این آیین گفت: نخستین مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه‌ای کشور با عنوان «رسانه یاران خراسان جنوبی» ابتدای مهرماه امسال با حضور رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعی از مسئولان استان در بیرجند افتتاح شد.

زینب رمضانی افزود: ترویج سنت حسنه انفاق و نیکوکاری، کمک به فقرزدایی و رفع محرومیت، برون‌سپاری و توسعه خدمت‌رسانی به محرومان و تکریم آنها، توسعه مشارکت‌های مردمی، تعامل و ارتباط سازنده از جمله اهداف این مرکز تخصصی است.

وی افزود: در این مدت پویش‌های متعدد برای کمک به خانواده نیازمندان شامل «قلم مهربانی» با هدف تامین لوازم‌التحریر و کفش دانش‌آموزان نیازمند، «سبد مهربانی» به منظور تامین سبد موادغذایی و توزیع آن بین نیازمندان، «گرمای مهربانی» به منظور تهیه لباس گرم ویژه دانش‌آموزان مناطق محروم اجرا شده است.

رییس هیات عامل مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه یاران خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین طبخ غذای گرم و برگزاری جشن در سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) از دیگر برنامه‌های این مرکز بوده است.

وی اظهار داشت: در طول ۷۵ روز تاسیس مرکز نیکوکاری رسانه یاران، به همت خبرنگاران استان، گزارش‌هایی از محرومیت و نیاز نیازمندان تهیه و به دنبال آن، خیرانی برای رفع مشکل آنها به میدان آمدند.

رمضانی یکی از برنامه‌های این مرکز را اهدای کارت امدادیار رسانه به خیرین و نیک‌اندیش همراه دانست و تصریح کرد: در همین راستا سه گروه «مسؤولان، خبرنگاران و و اصناف مختلف» کارت امدادیاری دریافت می‌کنند که امشب در گام نخست، نمایندگانی از هر خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های استان، این کارت را دریافت می‌کنند.

وی از خبرنگاران خواست در کمیته‌های «مشاوره و مددکاری، مسکن و ساختمان، کارآفرینی و اشتغال، آموزش و فرهنگی، بهداشت و درمان» که در مرکز نیکوکاری رسانه‌یاران استان تشکیل شده است، شرکت کرده و در راستای گره‌گشایی از مشکلات نیازمندان کمک کنند.

قائم ‌مقام کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی هم گفت: در هشت ماهه اخیر به لطف خیرین و نیک‌اندیشان ۴۳ میلیارد تومان درآمد مردمی احصا شده است که ۳۶ درصد از این منابع از محل مراکز نیکوکاری بوده است.

محمد اکبری با بیان اینکه مراکز نیکوکاری ظرفیت نهفته و پنهانی است که ما از آن غفلت کرده‌ایم افزود: دستگاه‌های حمایتی باید بیشتر با مراکز نیکوکاری همکاری کرده و از آنها مدد بگیرند.

وی بیان کرد: در استان خراسان جنوبی با مشارکت مردم، خیرین و مسؤولان تاکنون ۵۹ مرکز نیکوکاری راه‌اندازی شده است همچنین ایجاد ۳۵ مرکز نیکوکاری در برنامه قرار دارد.

قائم ‌مقام کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی اظهار داشت: مرکز تخصصی رسانه یاران ۵۶ أمین مرکز نیکوکاری و نخستین مرکز تحت عنوان مرکز نیکوکاری تخصصی رسانه یاران در کشور است که در مدت کوتاه فعالیت، خدمات خوبی ارائه داده است و برکات آن بر کسی پوشیده نیست.

وی تصریح کرد: در کمیته امداد امام خمینی(ره)به دنبال معادله و فرمولی خاص هستیم و باید بحث اطلاع‌رسانی و شفافیت سازی که نتیجه آن اعتماد سازی است، مورد توجه قرار بگیرد.

اکبری نقش رسانه‌ها را در امداد رسانی بی‌بدیل توصیف کرد و گفت: هرجا رسانه‌ها در کنار کمیته امداد بوده‌اند توان امداد نیز افزایش یافت همچنین هر جا اهالی فرهنگ و هنر همگام و همیار امداد بوده‌اند اقدامات ارزشمندی انجام شد.

وی از رسانه‌ها به عنوان سفیران ایتام، زنان بی‌سرپرست و از کارافتاده یاد کرد و افزود: از این طریق ظرفیت‌های مادی و معنوی خوبی برای محرومان ایجاد می‌شود.

قائم ‌مقام کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی عنوان کرد: در مدت کوتاه راه‌اندازی مرکز تخصصی رسانه یاران با پویش‌های مختلف، تبلیغات و فرهنگ‌سازی‌ها دریچه‌ای برای سایر مراکز نیکوکاری شده است و بستر لازم برای خدمت به محرومان سطح جامعه ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: خبرنگاران و اصحاب رسانه از متولیان امر امداد جلوتر عمل کرده‌اند و با رویکرد مردمی و احساسی کارهای بزرگ و ارزشمندی را رقم زده‌اند.

اکبری اظهار داشت: ماه اخیر با مشارکت کمیته امداد و اصحاب رسانه، تورهای خبری ویژه از جمله در خصوص پنج هزار واحد مسکونی محرومان برگزار شد که بازخورد خوبی در راستای اطلاع‌رسانی، شفافیت سازی و خدمات امداد داشته است.

وی یادآور شد: در حوزه اکرام و ایتام قرار است تا پایان سال یک میلیون حامی جدید به مجموعه حامیان و خیرین امداد اضافه شود که سهم خراسان جنوبی ۲۰ هزار نفر است.

قائم ‌مقام کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی ادامه داد: قرار است با همکاری مردم به ویژه خیرین، حامیان و رسانه‌ها این ۲۰ هزار جذب شود و در این خصوص نقش رسانه‌ها بی بدیل است.

برگزاری برنامه‌های مفرح در راستای ایجاد روحیه نشاط و شادابی فرزندان ایتام و نیازمند، قصه‌گویی، اعطای کارت امدادیار رسانه به خبرنگاران داوطلب همکاری با مرکز تخصصی رسانه یاران و توزیع ۵۰ بسته غذایی و آجیل شب یلدا به مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) از دیگر برنامه‌های جانبی این جشن بود.

انسانیت هم مانند همه خوبی‌ها می‌تواند در انواع و اقسام گوناگون متجلی شود اما نتیجه یکسان است و آن، خندیدن یک کودک، اشک شوق یک مادر و قلب آرام گرفته پدری مهربان است.

جشن یلدا آیین باستانی ایرانیان است که با افزودن چاشنی مهربانی به آن، می‌توان شادی را برای تمامی همنوعان به ویژه نیازمندان و ایتام به ارمغان برد و در بزم و سرور آنان شریک شد.