دامداران سمپاشی دام ها را جدی بگیرند
– مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: در زمینه تب کریمه کنگو نگرانی هایی وجود دارد بنابراین دامداران سمپاشی دام ها را جدی بگیرند.
دکتر محمد اصغرزاده افزود: سمپاشی دام ها یکی از مهمترین راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است که برای اهمیت این موضوع از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۵۲۰ هزار راس دام سبک و سنگین و ۹۷۵ هزار متر مربع جایگاه دام در استان به صورت رایگان سم پاشی شده است.
وی گفت: اعتبارات دامپزشکی محدود است و نمی توانیم پوشش ۱۰۰ درصدی در سمپاشی دام های استان داشته باشیم از این رو دامداران باید به منظور حفظ سلامت خود و همچنین افزایش کمی و کیفی تولید، توصیه های دامپزشکی را جدی گرفته و نسبت به سمپاشی دام های خود اقدام کنند.
وی در خصوص بیماری کریمه کنگو ابراز نگرانی کرد و گفت: متاسفانه طی ماه های اخیر هشت نفر در سایر استان های کشور بر اثر ابتلا به این بیماری فوت کرده اند و با توجه به اینکه عید سعید قربان مصادف با روزهای گرم سال شده است، در صورتی که خیران مباحث بهداشتی و هشدارهای دامپزشکی را جدی نگیرند احتمال بروز بیماری وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیماری کریمه کنگو بسیار خطرناک و کشنده ولی راه پیشگیری از آن بسیار ساده است تاکید کرد: شهروندان در صورتی که گوشت گرم و تازه نذری را به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند دیگر نگران انتقال بیماری نباشند.
وی سوم مرداد امسال هم با بیان اینکه خراسان جنوبی به لحاظ بیماری تب کریمه کنگو پاک است گفت: با توجه به تداوم گرمای هوا و افزایش فعالیت کنه ها، مردم این بیماری را جدی بگیرند.
اصغرزاده افزود: نبود تب کریمه کنگو به این معنا نیست که از گزند این بیماری مصون خواهیم بود، مردم باید گوشت قرمز موردنیاز خود را از قصابی ها تهیه و از کشتار دام در منازل یا تهیه گوشت از قصابان خانگی خودداری کنند.
خراسان جنوبی دارای یک میلیون و ۷۵۶ هزار انواع دام سبک و سنگین است که از این تعداد یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک، ۳۰ هزار دام سنگین و ۲۶ هزار نفر شتر است.
تب کریمه کنگو نوعی بیماری خونریزی دهنده و جزء بیماری های مشترک بین انسان و دام است که هیچگونه علائم بالینی در جمعیت دامی ندارد و از طریق تماس افراد با گوشت، خون، ترشحات دام آلوده یا گزش و له کردن کنه آلوده به این بیماری، شیوع پیدا می کند.
سمپاشی دام و اماکن دامی مهمترین راه برای کاهش ابتلا انسانی به تب کریمه گنگو است و تجهیز کشتارگاه ها و رعایت پوشش بهداشتی شامل دستکش و ماسک توسط کسانی که اقدام به کشتار دام می کنند، می تواند جلوی پیشروی این بیماری را بگیرد.
استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان و ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.