#خبر_و_هنر
#خراسان_جنوبی
#khabar_va_honar
#southern_Khorasan
#Birjand
#khabarvahonar
#خبر_و_هنر #خبروهنر
#خبر_هنر #خبر #اخبار #هنر #فرهنگ
#بیرجند #قاین #طبس #فردوس #سرایان #نهبندان #خوسف #بشرویه #زیرکوه #درمیان #سربیشه
فرماندار خوسف گفت: مسجدها، آب انبارها، مدرسهها و قلعهها از جمله بناهای با ارزش این شهرستان هستند؛ هرچند که در گذر زمان آسیبهای جدی به ساختار بافت بر اثر احداث ساختمانها و خیابانهای جدید وارد آمده است، اما هنوز قسمتهای عمده بافت خوسف اصالت و هویت تاریخی خود را حفظ کرده است.
محمدعلی آخوندی، فرماندار شهرستان خوسف در گفتوگو با خبر و هنر از خراسانجنوبی اظهار کرد: استان خراسانجنوبی مهد تمدن و فرهنگ و برخوردار از ظرفیتهای تاریخی، مذهبی، فرهنگی و طبیعی بینظیری است که با برخورداری بیش از یک هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده در سطح استان و ثبت بیش از ۸۱۶ اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور، وجود بیش از ۱۹ باغ تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور، ۱۰ منطقه نمونه گردشگری و تعداد ۱۳ روستای هدف به همراه پنج مجتمع آبدرمانی، وجود تعداد ۱۴ موزه در سطح استان، ۴۰ رشته صنایعدستی در استان و داشتن برند جهانی در عرضه فرش دستباف و مزیت نسبی در تولید و صادرات میتواند در راستای صنایع دستی و گردشگری در شرق کشور بهعنوان یکی از استانهای موفق در این زمینه معرفی شود.
وی افزود: از طرفی وجود بلندترین تپههای ماسهای جهان در استان به ارتفاع ۵۰۰ متر، زیباترین سازههای طبیعی (توسط جریان باد) مناسب برای ورزش اسکی روی شن( مستعد برای رالی و سافاری) و وجود تاریکترین نقطه زمین در شب مستعد برای نجوم آماتوری و گرمترین نقطه کره زمین در کویر لوت نمونههای کوچکی از این جاذبههای طبیعی و گردشگری است که میتواند در راستای توانمندسازی و توسعه اقتصادی خراسانجنوبی بسیار حائز اهمیت باشد.
آخوندی با بیان اینکه شهرستان خوسف در فاصله ۳۶ کیلومتری بیرجند مرکز استان خراسانجنوبی قرار دارد و سرشار از جاذبههای طبیعی و گردشگری است، تصریح کرد: حولهبافی، سفالگری، گلیمبافی، جاجیمبافی و تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی از جمله مهمترین رشتههای صنایعدستی این شهرستان است. شهرستان خوسف با ثبت ۱۰۳ اثر دومین شهرستان به لحاظ تعداد آثار ثبتی در سطح استانجنوبی است.
فرماندار خوسف از فعالیت شش اقامتگاه گردشگری در شهرستان خبر داد و اظهار کرد: دو اقامتگاه دیگر نیز در شهرستان در دست احداث است؛ بافت تاریخی شهرهای خوسف و ماژان، شهر ملی پارچهبافی مله خوسف، سنگ قیمتی و نیمه قیمتی خور ثبت ملی شده است.
وی ادامه داد: خوسف بهدلیل قرار گرفتن در مسیر ارتباطی شرق کشور با استانهای کرمان، یزد، اصفهان، تهران و جنوب جاده ترانزیتی بندرعباس به خراسانجنوبی و افغانستان، دروازه ورودی به خراسانجنوبی از سمت جنوب غربی است که این خود میتواند بهعنوان یک جاذبه گردشگری محسوب شود.
فرماندار خوسف گفت: دریاچه طبیعی گواب خوسف که بارندگیهای اخیر آبگیری شده است نیز بر جذابیت این شهر برای گردشگران افزوده است؛ بافت تاریخی زنده خوسف با ۲۵ هکتار مساحت با وجود خانهها و بناهای تاریخی همچون آرامگاه ابن حسام خوسفی، قلعه، خانه قدیمی و تاریخی میرزاجعفر، تاجور، مسجد جامع قسمتی از بناهای مشهور و ارزشمند این شهر است.
فرماندار خوسف ادامه داد: مسجدها، آب انبارها، مدرسهها، قلعهها و… از جمله این بناهای با ارزش هستند؛ هرچند که در گذر زمان آسیبهای جدی به ساختار بافت بر اثر احداث ساختمانها و خیابانهای جدید وارد آمده است، اما هنوز قسمتهای عمده بافت خوسف اصالت و هویت تاریخی خود را حفظ کرده است.
آخوندی بیان کرد: در گردشگری مذهبی نیز این شهرستان دارای ظرفیتهای بسیار زیادی است. مزار شاه سلیمان علی(ع)، مجتمع فرهنگی و مذهبی بلنجیر و مزار حضرت ابوالقاسم(ع) روستای نصرآباد از جمله این ظرفیتهاست.
وی تصریح کرد: مزارع گل نرگس در پاییز و زمستان و باغستانهای عناب در تابستان، منطقه حفاظت شده آرک و گرنگ با حیات وحش کل و بز از دیگر جاذبههای گردشگری شهرستان است. خوسف سرزمینی چهارفصل است و روستاهای کویری با جاذبههایی همچون دق و کویر اکبرآباد، و روستاهایی ییلاقی همچون آرک و بینآباد با بزرگترین سازههای آبخیزداری شرق کشور و آبشارهای منطقه درند را میتوان در این خطه بزرگ پیدا کرد؛ گردشگری سلامت در مجتمعهای آبدرمانی آبگرم لوت و آبگرم روستای شهرستانک از دیگر ظرفیتهای بسیار ارزشمند شهرستان است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه در نوروز سال آینده با از بین رفتن همهگیری بیماری کرونا و مصوبات ستاد کرونا بتوانیم پذیرای مسافران نوروزی باشیم، بیان کرد: همه امکانات و زیرساختها برای پذیرایی از مسافرین نوروزی در شهرستان آمادگی لازم دارند که در صورت موافقت ستاد از مسافران نوروزی در شهرستان به نحو مطلوب پذیرایی کنیم.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.