معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت:
مریم جلالی در دیدار با استاندار خراسان جنوبی افزود: با با توجه به برگزاری با کیفیت نمایشگاه صنایع دستی پارسال و همگرایی در استان خراسان جنوبی، این استان نیز به ۹ استان برگزار کننده نمایشگاههای صنایع دستی کشور افزوده شد.
وی با اشاره به برگزاری همزمان نمایشگاه سراسری صنایع دستی در خراسان جنوبی و گلستان، تصریح کرد: تاکنون سابقه نداشته دو نمایشگاه سراسری به طور همزمان برگزار شود اما این مهم فرصتی مناسبی برای استانها ایجاد کرد.
وی تصریح کرد: مزیت رقابتی خراسانجنوبی در کنار ظرفیت معادن و بخش کشاورزی، صنایع دستی آن است که تمرکز ما بر روی سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی لحاظ شده و امیدواریم زنجیره ارزش این حلقه تکمیل شود.
وی عنوان کرد: قرار است زنجیره ارزش صنایع دستی به صورت پایلوت در چند استان کشور تکمیل شود که با توجه به ظرفیت شهرستان خوسف در زمینه سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، راهاندازی تمپارک در این منطقه ضروری است.
وی ادامه داد: همچنین هفته فرهنگی خوسف را با اولویت سنگها در تهران برگزار خواهیم کرد.
وی یادآور شد: یکی از تجربه خوبی که با خراسان جنوبی داشتیم عاملیت پشتیبانان دستبافتههای استان بود، که در این زمینه تمام شهرستانهای استان آموزشهای تخصصی پارچهبافی را فرا میگیرند.
وی گفت: از سال گذشته تاکنون با حمایتهای استاندار، تلاشهای مدیرکل میراث فرهنگی و با انسجام بین میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زمینههایی خوبی فراهم شده است.
وی افزود: امیدواریم تا سال آینده در زمینه اشتغال، گردشگری و افزایش آثار ثبت جهانی خراسانجنوبی آنقدر که لیاقت استان است، تلاش کنیم.
وی بیان کرد: ظرفیتهای منحصر به فردی در حوزههای مختلف استان وجود دارد که مسئولیت ما را بیشتر میکند امیدواریم هم برای اشتغال زنان که ظرفیت بالقوه دارند و هم برای صادرات صنایع دستی بیشتر تلاش کنیم.
وی اظهار داشت: باید با کیفیتآفرینی و تکمیل زنجیره ارزش در زمینه سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی و توبافی زمینه صادراتی این محصولات فراهم شود.
وی با بیان اینکه صنایع دستی امری خانواده محور است، تصریح کرد: لذا تمام مجموعه حاکمیت شهری و استانی باید همکاری کنند تا زمینه معرفی، تولید و بازاریابی این حوزه به نتیجه مطلوب برسد.
وی تاکید کرد: با توجه به زیرساختهای که در حوزه صنایع دستی خراسان جنوبی در حال انجام است خیز خیلی بلندی در استان برداشته خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه تعاونی تامین نیاز سنگهای نیمه قیمتی در شهرستان خوسف ایجاد شود، گفت: شخصیتهای حقیقی را باید تبدیل به شخصیتهای حقوقی کنیم.
وی در ادامه با اشاره به درخواست استاندار در خصوص جهانی شدن مله خوسف، افزود: برای جهانی شدن مله خوسف باید پرونده آن تکمیل و طرحهای توسعهای، برندسازی، اتصال به حوزه مد و لباس، تامین معیشت مردم از این طریق مدنظر قرار بگیرد تا قدرت چانه زنی برای ثبت جهانی آن را داشته باشیم.
نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.