مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی گفت: سیوهشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی ابتدای شهریور امسال در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود، استان با حضور بیش از ۴۰ هنرمند صنایعدستی در این نمایشگاه شرکت میکند.
سیداحمد برآبادی در نشست هماهنگی سیوهشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی با اشاره به اهمیت و نقش راهبردی این رویداد فرهنگی اظهار کرد: نمایشگاه ملی صنایعدستی تهران، محملی برای معرفی ظرفیتها و توانمندیهای هنرمندان در سطح کشور است و اهداف مهمی از جمله بازاررسانی، فروش مستقیم محصولات، ارتقای کیفی آثار، تبادل تجربیات و جذب سرمایهگذار را دنبال میکند.
وی ادامه داد: این نمایشگاه بستر مناسبی برای تعامل هنرمندان استان با هنرمندان دیگر استانها و فرصتی برای آشنایی با ایدهها و نوآوریها، ارتقای سطح کیفی تولیدات و شناخت استانداردهای روز است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی اضافه کرد: همچنین این رویداد، محل عرضه آثار هنرمندان به صورت مستقیم به مخاطبان بوده و به طور تقریبی در روزهای ابتدایی نمایشگاه بسیاری از تولیدات و آثار هنرمندان استان به فروش میرسد.
وی با تأکید بر نقش نمایشگاه در فرهنگسازی عنوان کرد: معرفی فرهنگ و هنر خراسان جنوبی به بازدیدکنندگان از سراسر کشور، به ویژه در پایتخت، از دیگر مزایای این نمایشگاه است.
برآبادی یادآور شد: سالانه صدها هزار نفر از نمایشگاه ملی صنایعدستی تهران بازدید میکنند که ترکیبی از مخاطبان عام، متخصصان، سرمایهگذاران، مسئولان و حتی مقامات عالی کشور از جمله رییس جمهور و وزرا را شامل میشود.
وی با اشاره به ویژگیهای متمایز نمایشگاه امسال گفت: سیوهشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی برخلاف سنوات گذشته که در فصل پاییز یا زمستان برگزار میشد، امسال پایان فصل تابستان برگزار خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی افزود: نمایشگاه امسال برخلاف سالهای قبل، به صورت مستقل و بدون همراهی بخش گردشگری برگزار میشود که همین امر نیز بر تمرکز بیشتر بر حوزه صنایعدستی تأکید دارد.
وی بیان کرد: برای نخستینبار مسئولیت اجرایی این نمایشگاه به استانها واگذار نشده که این نشان از اهمیت ملی و مرکزی این رویداد در شرایط خاص کنونی دارد.
برآبادی با اشاره به جایگاه نمایشگاه در توسعه کسبوکارهای کوچک، خانگی و تعاونی تصریح کرد: این رویداد بستری برای معرفی تولیدات اصیل و مبتنی بر فرهنگ ایرانی است و میتواند به توسعه بازارهای پایدارتر در سطح ملی و بینالمللی منجر شود لذا برخی از هنرمندان، ماهها پیش از آغاز نمایشگاه، برای تولید آثار ویژه خود برنامهریزی میکنند.
وی با مرور حضور استان در نمایشگاههای پیشین عنوان کرد: سال گذشته غرفه خراسان جنوبی با مساحت ۲۶۴ مترمربع، یکی از غرفههای شاخص نمایشگاه بود که طراحی منحصربهفرد آن با الگوبرداری از معماری منطقه، مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت، همچنین خانه مطبوعات استان حضور فعالی در پوشش رسانهای نمایشگاه داشت و تبلیغات گستردهای نیز در فضای مجازی انجام شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی با اشاره به آسیبشناسی نمایشگاههای گذشته گفت: اطلاعرسانی دیرهنگام، حضور محدود صنعتگران و عدم هماهنگی لازم در جذب هیئتهای تجاری و سرمایهگذاران از جمله نقاط ضعفی بود که در تلاشیم با برنامهریزی دقیقتر برطرف شود.
وی ادامه داد: امسال نیز تلاش میشود تعداد هنرمندان استان از ۲۵ نفر سال گذشته به بیش از ۴۰ نفر افزایش یابد.
برآبادی از تشکیل ستاد برگزاری با پنج کمیته تخصصی شامل کمیته اجرایی، سرمایهگذاری، حملونقل و اسکان، اطلاعرسانی و تبلیغات، و تأمین مالی خبر داد و افزود: این کمیتهها با توجه به فرصت زمانی محدود حدود یک ماهه تا برگزاری نمایشگاه، وظیفه هماهنگی امور اجرایی، جذب سرمایهگذار، برقراری ارتباطات رسانهای و تأمین اعتبارات مورد نیاز را برعهده دارند.
برآبادی با اشاره به نقش مهم نمایشگاه تهران در پیشفروش محصولات، صادرات و ارتباط با تجار داخلی و خارجی یادآور شد: تهران، مهمترین بازار برای صنایعدستی کشور است و تلاش داریم امسال با حضور پررنگتر، سهم استان را در این بازار افزایش دهیم.
نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.