معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: خبر باید به موقع، صادق و دقیق باشد و ریشه شایعات، انتشار اخبار ناصحیح است.
حجت الاسلام سید حسین عبادی در گردهمایی آموزشی روابط عمومی واحدهای تابعه دانشگاه افزود: خبر باید بیطرفانه باشد و افرادی که بیطرفانه خبری را اعلام نمیکنند، از دایره انصاف به دور هستند.
وی با بیان اینکه انتشار اخبار تازه، صحیح، دقیق و به موقع ارزش والایی دارد افزود: نشر اخبار ناصحیح و غیرواقع، مسیر تاریخ را عوض کرده است.
معاون فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به رویدادهایی از صدر اسلام و ذکر مثالهایی از جمله تبلیغات منفی معاویه و امویان درباره امیرالمومنین (ع) خاطرنشان کرد: زمانی که امام علی (ع) را در محراب مسجد ضربت زدند، مردم گفتند: مگر علی نماز میخواند.
وی با اشاره به روایتی از ورود کاروان اسیران اهل بیت (ع) به شام و پیرمردی که نزد آنان آمد و گفت “خدا را شکر که شما را کشت و کشور را از مردان شما راحت کرد” گفت: امام سجاد (ع) به او فرمود: «پیرمرد! قرآن خواندهای؟» و او گفت آری و در ادامه امام سجاد با ذکر آیاتی خود و کاروان همراه را اهل بیت پیامبر (ص) معرفی کرد و آن مرد ساکت ماند و از حرفی که زده بود، پشیمان شد.
حجت الاسلام عبادی با بیان اینکه مبنای تصمیمگیری افراد در زندگی شخصی و کاری، اخبار و اطلاعات است گفت: اگر انسان جاهل سکوت کند، اختلافی بین مردم ایجاد نمیشود.
وی خصوصیات خبر دهنده، خبر، خبر گیرنده و نوع اطلاع رسانی را از ارکان خبر دانست و اظهار داشت: اخلاص، امانتداری و خوشنام بودن از خصوصیات مثبت خبر دهنده است.
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه مهمترین خصوصت خبر این است که دروغ نباشد گفت: اگر همین یک مسئله رعایت شود، تمام مشکلات دنیا حل خواهد شد.
وی به تبیین جایگاه روابط عمومی از دیدگاه اسلام پرداخت و افزود: اطلاع رسانی و انتشار اخبار از مهمترین رویکردهای روابط عمومی است.
مدیر هسته گزینش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در این نشست با اشاره به فرصتها و حسرتهای ایام کرونایی و بیان اینکه همکاران روابط عمومی پا به پای کادر درمانی بهداشتی در دل حادثه بودند گفت: عملکرد روابط عمومی دانشگاه و واحدهای تابعه در دوران کرونا بسیار ارزشمند و ارزنده بود.
رضا دستجردی با بیان اینکه شخصیت مجموعهای از ویژگیهای فکری، احساسات و رفتاری فرد است که او را منحصر به فرد میکند گفت: شخصیت یک عنصر مهم در ارتباطات انسانی و روابط بین فردی است و آدمهایی که شخصیت سالمی ندارند، در ارتباطات دچار عارضه و مشکل میشوند.
وی اضافه کرد: والدین نقش بسزایی در شکلگیری شخصیت افراد دارند.
مدیر گروه روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: مسئولیتپذیری از ویژگیهای مهم شخصیتی است که در موفقیت افراد نقش مهمی دارد و افراد مسئولیتپذیر با جان و دل کار میکنند و معمولا قدرت تعامل بهتر و فعالیت اجتماعی بیشتری نسبت به بقیه افراد دارند.
وی با تاکید بر اینکه شخصیت در جریان زمان و طی تکامل شکل میگیرد، به پرونده قتل رومینا اشرفی به دست پدرش و ذکر چندین مثال مشابه اشاره کرد و افزود: ما مسوول شخصیتسازی فرزند خود هستیم لذا توصیه بنده به همکارانم حضور مداوم کمی و کیفی والدین در خانه و ایجاد روابط صمیمانه با فرزندان است تا افراد خانواده فرصتی برای فکر کردن به جذابیتهای فریبنده و ظاهری جامعه نداشته باشند.
دستجردی با توصیه به اینکه شخصیت خود را زیر ذرهبین قرار دهیم گفت: اگر نتیجه این شد که از نظر فکری، احساسی و رفتاری آدمی هستیم که در محیط خانه، اجتماع و کار، احسنت دیگران را به دنبال داشتیم همچنین اگر به جایی رسیدیم و موقعیت بالاتری به دست آوردیم و خود را گم نکردیم، شخصیت درستی داریم.
وی ادامه داد: در حوزه کار روابط عمومی و خانواده پیشرفت و رشد نمیکنیم مگر اینکه ذرهبینی روی شخصیت خود بگذاریم، ویژگیهای خوب را بشناسیم و ویژگیهای منفی را اصلاح کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه بخش زیادی از مشکلات را حاصل شخصیت افراد دانست و گفت: اگر گاهی در زندگی مشکلاتی برای ما درست میشود سهم خود در ایجاد مشکل را نادیده نگیریم.
وی با بیان اینکه با افراد باید آرام، صبور و با احترام برخورد کنیم تصریح کرد: اگر اینگونه رفتار شود، نفوذ اجتماعی به دست میآوریم و در روابط عمومی نیازمند چنین نگرشی هستیم.
دستجردی با بیان اینکه فلسفه ایجاد روابط عمومی پاسخگویی به نیاز مردم است گفت: مردم نیازهای متعددی در حوزههای مختلف دارند و روابط عمومیها پل ارتباطی بین سازمانهایی هستند که ایجاد شدهاند و مردمی که به خدمات آنان نیاز دارند تا برای رفع نیاز آنان کمک کننده باشند.
وی با توصیه به اینکه روابط عمومی باید به عنوان کانال ارتباطات درون سازمانی، اقدامات موثری را در این زمینه انجام دهد افزود: روابط عمومی نقشی اثرگذار در پویایی سازمان دارد.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.