معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: طی بازرسیهای انجام شده ۲۹ قلم داروی گیاهی قاچاق شامل؛ ۴۳۷ عدد به ارزش ریالی ۱۲ میلیون و ۹۹۰ هزار ریال، ۴۲ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق به ارزش ۴۶ میلیون و ۸۵۲ هزار ریال و ۱۸ قلم مواد خوراکی و آشامیدنی قاچاق به ارزش ۳۷ میلیون و ۵۵۱ هزار ریال در استان کشف شد.
کبری ناصری، امروز ۲۰ مهرماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان کرد: روز جهانی غذا امسال با تاکید بر شعار سال ۲۰۱۹ سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد با عنوان “رفتار ما آینده ما را میسازد رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی” برگزار میشود.
وی بیان کرد: ویژه برنامههای سراسری به مناسبت روز جهانی غذا با عنوان ملی اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت اجرا میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با تاکید بر فعالیت با هدف اصلاح الگوی تغذیهای و کاهش مصرف نمک، قند و چربی، اظهار کرد: امسال برنامههایی با محوریت روز جهانی غذا در استان اجرایی میشود که بر همین اهداف تاکید دارد.
ناصری با تاکید بر توجه به نشانگرهای رنگین تغذیه، افزود: تمامی واحدهای تولیدی موظف هستند که نشانگرهای رنگی تغذیه را بر روی برچسب مواد غذایی درج کنند.
وی تصریح کرد: اکنون ۷۴ کارخانه مواد غذایی و بهداشتی در استان فعالیت دارند که از این تعداد ۷۲ کارخانه مواد غذایی و آشامیدنی و دو کارخانه نیز تولید مواد آرایشی و بهداشتی را برعهده دارند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه طی شش ماه نخست امسال ۴۳۸ مورد بازرسی از این کارخانجات در استان صورت گرفته است، تصریح کرد: ۱۶۴ مورد بازرسی مشترک طی شش ماه نخست امسال در استان انجام شده است.
ناصری با بیان اینکه در شش ماهه نخست امسال ۶۴ مورد ثبت و پیگیری شکایات در استان داشتیم، ادامه داد: در این بازرسیها ۱۵ مورد را به دلیل تخلفات به مراجع قضایی استان معرفی کردهایم.
وی اظهار کرد: ۹۸ درصد از محصولات تولیدی استان دارای نشانگر تغذیه هستند که در راستای بررسی این موضوع، طرح پایش برچسبها در استان طی ۱۴ دوره انجام دادیم که ۲۸۰۰ محصول ارزیابی شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: در مورد پایش باقی مانده سموم در فرآوردههای خام کشاورزی، از ۴۵ محصول نمونهبرداری صورت گرفت.
ناصری تصریح کرد: در شش ماهه نخست امسال، ۲۴۸ مورد نظارت بر تولیدات پس از عرضه در بازار صورت گرفته است.
وی افزود: در این مدت چهار مورد گواهی بهداشتی صادراتی و ۵۴ پروانه ساخت برای کارخانجات تولیدی در استان صادر شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: طی بازرسیهای انجام شده ۲۹ قلم داروی گیاهی قاچاق شامل؛ ۴۳۷ عدد به ارزش ریالی ۱۲ میلیون و ۹۹۰ هزار ریال، ۴۲ قلم لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق به ارزش ۴۶ میلیون و ۸۵۲ هزار ریال و ۱۸ قلم مواد خوراکی و آشامیدنی قاچاق به ارزش ۳۷ میلیون و ۵۵۱ هزار ریال در استان کشف شد.
ناصری تصریح کرد: ۱۷۳ داروخانه به منظور مبارزه با قاچاق بازرسی شدند که در این راستا ۱۱ عطاری، ۶۰ فروشگاه آرایشی و بهداشتی، ۳۶ فروشگاه خوراکی و ۹ مرکز فروش تجهیزات پزشکی در استان زیر ذرهبین قرار گرفتند.
وی یادآور شد: گردهمایی و دوره آموزشی برای اصناف و اتحادیههای استان برگزار خواهد شد و برنامه صبحانه سلامت نیز برگزار میشود.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.