حدود یک ماه و نیم از تعطیلی استخرها و اماکن آبی سرپوشیده قاین به دلیل صرفه‌جویی در مصرف گاز و برق می‌گذرد. تعطیلی این امکان انتقادها و اعتراض‌های زیادی را به همراه داشته است.

محمدعلی برزگرنژاد، رئیس‌هیات‌ نجات‌ غریق‌ و غواصی‌ قاینات درباره تعطیلی استخرهای قاین گفت: بدون تردید این اماکن فضای مناسبی برای ورزش، تقویت جسم و روح، تفریح گروهی و درمان در تمام فصول سرد و گرم سال برای تمامی گروه‌های سنی محسوب می‌شوند و تعطیلی طولانی مدت آنها نه تنها به نفع دولت و مردم نیست، بلکه تبعات و مشکلات فراوانی را نیز به وجود می‌آورد.

وی افزود: یکی از مهمترین موارد که باید در ابتدا عنوان کرد و برخلاف تصور، مصرف گاز استخرها، بیشتر از دیگر اماکن عمومی بیشتر نیست و این موضوع به سادگی توسط کارشناسان قابل بررسی هست.
حتی اگر بیشتر باشد می توان با برنامه ریزی و فعالیت به صورت نوبتی و هفته در میان این مصرف را کنترل کرد.

برزگرنژاد با اشاره به مشکلات و آسیب‌های به وجود آمده با تعطیلی استخرها، خاطرنشان کرد: به دلیل مشخص نبودن زمان تعطیلی نمی توان آب استخرها را تخلیه کرد و با وجود آب و تجمع رطوبت به دلیل تبخیر از حجم‌ زیاد آب در زمان تعطیلی هم مرتبا باید تهویه هوا انجام گردد و اقدامات لازم صورت گیرد تا از پوسیدگی و ریزش احتمالی سقف جلوگیری شود.
همچنین باید توجه داشت که در صورت پر بودن کاسه استخر، نمی‌شود آب آن را به حال خود رها کرد و گردش آب همراه با کلر زنی به صورت روزانه جهت جلوگیری از آلودگی، ایجاد لجن، خزه و باکتری نیز باید انجام شود.

رئیس‌هیات‌ نجات‌ غریق‌ و غواصی‌ قائنات یادآور شد: با وجود خیل عظیم علاقمندان به ورزش‌های آبی، تفریح و سرگرمی این دسته از مردم در تمامی گروه‌های سنی، بکلی قطع شده است! بسیاری از ادارات و نهادها اول سال اقدام به خرید تعداد زیادی بلیط یا رزرو شیفت اختصاصی استخر نموده و هزینه آن را پرداخت کرده‌اند که با این تعطیلی‌های بلند مدت، کلیه برنامه‌ها و نظم شیفت‌بندی استخرهای شهرستان تا پایان سال به کلی بهم ریخته است و همه متقاضی تمدید اعتبار بلیط ها هستند.

برزگرنژاد خاطرنشان کرد: تعطیلی استخرها به بیماران و افراد زیادی که از دیسک کمر، آرتروز و… رنج می‌برند و می‌بایست طبق دستور پزشک هفته‌ای چند مرتبه برای درمان و کاستن درد، آب درمانی شوند، نیز آسیب‌ می‌زند.
وی ادامه داد افت شدید سطح آمادگی و آسیب به عضلات و سلامت ورزشکاران رشته های شنا و نجات غریق همچنین منجیان این هیات که تمرینات حرفه‌ای آنها به یک باره قطع شده است، نیز از دیگر آسیب‌ها ست.

وی همچنین در ادامه به دیگر آسیب‌های تعطیلی استخرها اشاره کرد و گفت: آسیب‌های مالی به تعدادی از منجیان غریق و مربیان ما که تنها شغل و درآمدشان از استخرها بوده و از این راه امرار معاش می‌نمایند و با تعطیلی استخرها دچار مشکلات درآمدی شده‌اند، از دیگر آسیب‌های قابل تامل است.

برزگرنژاد افزود: از ضرر به پیمانکار استخر بابت اجاره سالیانه مجموعه، مصرف کلر و برق (پمپ‌ها، تهویه‌ها و…) در این ایام‌ تعطیل که بابت همه موارد ملزم به پرداخت هزینه هستند و با تعطیلی مجموعه به شدت متضرر گردیده است، هم نباید گذشت.

رئیس‌هیات‌ نجات‌ غریق‌ و غواصی‌ قاینات با اشاره به حجم بالای مراجعه، تماس و اعتراضات مردمی درخصوص تعطیلی مجموعه‌ های آبی، اظهار داشت: از مدیریت بحران و مسئولان استانی انتظار داریم جهت رفع مشکلات مربوطه و ایجاد رضایت مردم بالاخص ورزشکاران، بازگشایی استخرها را در اولویت گذاشته و اقدامات لازم را انجام بدهند.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور