موسسه خیریه محکم (حمایت از کودکان با ناهنجاریهای مادرزادی) یکی از این موسسات است که بعد از یک سال حضور در خراسان جنوبی توانسته ۲۰۳ کودک را تحت عمل جراحی قرار دهد.
نمایندگی موسسه خیریه محکم در خراسان جنوبی سال گذشته راهاندازی شد و این موسسه با بیمارستان فوق تخصصی رازی بیرجند برای پذیرش و درمان کودکان دارای ناهنجاریهای مادرزادی (نواقص خلقتی) قرارداد همکاری امضا کرد.
این اقدام با حمایت مسئولان استان، بارقههای امید را زنده کرد و باعث شد که خانوادههای زیادی فرصت درمان رایگان در مرکز استان را داشته باشند.
شکاف کام فرهاد از تشخیص تا درمان
فرهاد کودک هشت ماهه است که والدینش از روستای دورافتاده در شهرستان مرزی نهبندان به بیرجند آمدند و اکنون تحت درمان پزشکان متخصص موسسه محکم قرار دارد.
این کودک از بدو تولد دچار بیماری “شکاف کام” بود اما والدینش از ۲ ماهگی متوجه این ناهنجاری شدند. اختلال در شیر خوردن باعث میشود که مادر به دنبال راه و چاره ای برای درمان فرزندش باشد.
پزشک مستقر در شهرستان، بیماری را تشخیص میدهد اما برای درمان کاری از دستش ساخته نیست پس مادر را به مراکز پیشرفته راهنمایی میکند.
تماسهای مکرر با بیمارستانها و مراکز درمانی بیرجند بالاخره او را به موسسه محکم میرساند و بخت یارش میشود که در سفر اخیر رئیس هیات مدیره موسسه خیریه حمایت از کودکان با ناهنجاریهای مادرزادی، فرهاد تحت عمل جراحی قرار بگیرد و اکنون دوران نقاهت را در بیمارستان رازی بیرجند سپری میکند.
او یکی از ۲۰۳ بیماری است که تاکنون با کمک پزشکان این موسسه خیریه در خراسان جنوبی تحت درمان قرار گرفته است.
نقص تکاملی بدو تولد نیازمند ورود جراح اطفال است که چون در منطقه خراسان جنوبی این زیرساخت وجود دارد، موسسه محکم ورود پیدا کرده و هر چند وقت یک بار پزشکانی اعزام میشوند.
رئیس هیات مدیره موسسه خیریه محکم بتازگی به خراسان جنوبی سفر کرد تا ضمن افتتاح بخش جراحی اطفال در بیرجند که با حضور استاندار انجام شد به پروندههای در نوبت هم رسیدگی کند.
صلاح الدین دلشاد در آخرین دقایق حضورش هنگامی که برای سرکشی از بیماران در بخش اورولوژی بیمارستان رازی بیرجند حاضر شده بود، با اشاره به سفر پنج روزه به خراسان جنوبی گفت: در این مدت حدود ۲۳ عمل جراحی انجام شد که عمدتا بی اختیاری مدفوع، ابهام جنسی، شکاف کام و لب شکری بود.
وی افزود: یکی از بیماریهای شایع در این استان هیپوسپادیاس است که به تشکیل نابهجای سوراخ آلت تناسلی در قسمت پایین مجرای ادرار گفته میشود.
این خیر سلامت گفت: نوزادان با این ناهنجاری باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند تا مجرای ادرار آنها ترمیم شود، یک هفته هم باید بستری باشند تا مجرا شکل بگیرد و بعد از آن مشکل حل خواهد شد.
وی افزود: برگشت ادرار از مثانه به کلیه مشکل دیگر این نوزادان است که در صورت شناسایی با عمل جراحی رفع میشود.
دلشاد گفت: برخی بیماریها که منجر به یبوستهای بسیار سخت میشود هم تاکنون شناسایی شده که توسط پزشکان موسسه درمان میشود.
پایان ۱۶ سال رنج بیماری
رئیس هیات مدیره موسسه حمایت از کودکان با ناهنجاریهای مادرزادی گفت: یکی از بیماران در خراسان جنوبی دختر ۱۶ سالهای بود که بی اختیاری مدفوع داشت اما درمان و با خوشحالی زیاد از بیمارستان رازی بیرجند ترخیص شد.
وی گفت: ۱۱ پزشک جراح با این موسسه خیریه همکاری دارند که در مناطق مختلف کشور حضور مییابند و درمان رایگان را انجام میدهند.
دلشاد افزود: جراح اطفال، ارتوپد، جراح گوش، حلق و بینی و جراح ترمیمی از تخصصهایی است که توسط تیم پزشکی ما به بیماران نیازمند ارایه خدمت میکنند برخی بیماران هم به بیمارستانهای مجهز معرفی میشوند که با ۳۵ بیمارستان طرف قرارداد هستیم و از سراسر کشور بیماران ارجاع شده و اعمال جراحی مورد نیاز انجام میگیرد.
بخش جراحی اطفال؛ پوششی برای شرق کشور
وی گفت: در مناطقی که جراح اطفال نیست تیم پزشکی موسسه حضور مییابد و خراسان جنوبی از جمله این استانهاست در برخی مناطق نیز بخش جراحی اطفال را راه اندازی کردهایم تا دسترسی مردم راحتتر باشد.
دلشاد بیان کرد: تاکنون بخش جراحی اطفال در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، ایلام و خراسان جنوبی راه اندازی شده است و بیماران از دیگر نقاط به این مراکز ارجاع میشوند.
این خیر سلامت گفت: امیدواریم نیروهای مورد نیاز بخش جراحی اطفال در خراسان جنوبی هم تامین شود تا بتوان بخش دائمی را راه اندازی کنیم و شرق کشور را پوشش دهد.
وی افزود: با این اقدام، خراسان جنوبی مرکز مراجعه بیماریهای اطفال در شرق کشور خواهد بود و از استانهای همجوار و حتی کشورهای همسایه میتواند بیمار پذیرش کند.
درمان ۵۶ بیماری اطفال
رئیس هیات مدیره موسسه محکم با بیان اینکه در حال حاضر ۵۶ نوع بیماری تحت حمایت این موسسه است گفت: ناهنجاریهای مادرزادی تا هر سنی تحت درمان قرار میگیرد لذا بیمار لب شکری با ۴۰ سن را جراحی کردیم اما هرچه بیماریها در سنین پایینتر شناسایی شود درمان راحتتر خواهد بود.
وی ادامه داد: ابهام جنسی از جمله بیماریهایی است که در استانهای محروم به خاطر نبود جراح اطفال یا نداشتن توان مالی برای اعزام به دیگر مناطق دیر درمان میشود و کار را برای بیمار و پزشک سخت میکند.
دلشاد گفت: از سال گذشته تاکنون ۲۰۳ عمل جراحی در خراسان جنوبی انجام شده است و بیش از هزار و ۵۰۰ بیمار ویزیت شدهاند حتی برخی بیماران به تهران ارجاع شدند تا در بیمارستانهای مجهز تحت عمل جراحی قرار گیرند.
وی اظهار کرد: بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ عمل در کل کشور توسط پزشکان موسسه محکم انجام شده و آرزو داریم حتی یک نوزاد با ناهنجاری بدون درمان در کشور نماند لذا از همه درخواست داریم که بیماران را به این موسسه هدایت کنند و رسانهها و ائمه جمعه در این زمینه میتوانند نقش مهمی داشته باشند.
اعزام ۱۲ تیم جراحی به خراسان جنوبی
اما مدیر اجرایی نمایندگی موسسه خیریه محکم در خراسان جنوبی گفت: یک سال از راه اندازی نمایندگی این موسسه در خراسان جنوبی میگذرد و از سال گذشته تاکنون ۱۲ تیم جراحی به استان اعزام شدند.
حسین خوشآیند افزود: با حمایت های همه جانبه، هم افزایی بخش دولتی، مردم و خیران اقدامات خوبی در زمینه جراحی کودکان در استان رقم خورده است.
وی با اشاره به حمایت ۶۰ میلیارد ریالی استاندار خراسان جنوبی از راه اندازی بخش جراحی اطفال در مرکز استان گفت: تاکنون ۳۰ میلیارد ریال این رقم تخصیص یافته و امیدواریم مابقی نیز به زودی تامین شود.
خوشآیند افزود: موسسه محکم با فعالیت فرا استانی و ملی در ۱۸ استان کشور فعال بوده اما در چهار استان پزشکان حضور مییابند که بدون توجه به میزان درآمد و شناسنامه، افراد به طور رایگان عمل میشوند.
هم روز گذشته ۲۱ مرداد در مراسم گرامیداشت هفته تشکلها و مشارکتهای اجتماعی و سالروز تاسیس نمایندگی موسسه محکم در خراسان جنوبی گفت: با توجه به ایجاد زیرساختهای پزشکی و درمانی در این استان میتوان در زمینه توریسم درمانی (گردشگری پزشکی) به بیماران استانها و حتی کشورهای همجوار خدمات رسانی کرد.
جواد قناعت با اشاره به فعالیت موسسه خیریه محکم در خراسان جنوبی گفت: اگر این فعالیتهای درمانی در استان ادامه داشته باشند میتوان پیش بینی کرد در آینده پنج تا ۱۰ ساله رشد معلولیتهای مادرزادی در استان کم شود.
وی اضافه کرد: در کنار پیگیری برای زیرساختهایی همچون راه آهن، احداث باند دوم راهها، انتقال آب و ایجاد مسکن محرومان موضوع معلولیت نوزادان نیز در استان اهمیت داشته که باید به عنوان یک دغدغه مهم مورد توجه قرار گیرد.
۲۲ مرداد روز “تشکلها و مشارکتهای اجتماعی” و آغاز هفتهای به همین نام است.
استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و جمعیت ۸۰۰ هزار نفری این استان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بیرجند است.
نوشته و خبرنگار : دکتر ا . زارعی دبیر سرویس پزشکی و سلامت و ا حسن پورر
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.