دکتر سودابه اسحاقی، متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در نشست خبری مطبوعاتی بیماریهای مشترک انسان و دام (بیماریهای زئونوز) و بیماری های منتقله از ناقلین با محوریت تب دنگ به اهمیت بالای این بیماریها و چالشهای پیشرو در کنترل آنها پرداخت.
وی با اشاره به روند رو به افزایش بیماریهای زئونوز در سطح استان و جهان، گفت: این بیماریها به دلیل تنوع عوامل بیماریزا از جمله ویروسها، باکتریها، قارچها و ناقلینی مانند پشهها، ککها و حیوانات مختلف، کنترل و پیشگیری دشواری دارند و نیازمند همکاری گسترده و همافزایی میان بخشهای مختلف بهداشتی و دامپزشکی است.
دکتر اسحاقی ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی، عدم اطلاع کافی عموم جامعه درباره راههای انتقال و روشهای پیشگیری است که باعث میشود بیماریهایی مانند تب مالت، سالک، هاری و کریمه کنگو همچنان در کشور ما وجود داشته و حتی روند برخی از آنها افزایشی باشد.
وی همچنین به بیماریهای منتقله از طریق ناقلین اشاره کرد و گفت: بیماریهای منتقله توسط پشههای آئدس مانند تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی به شمار میروند؛ بهویژه که هنوز واکسن یا درمان قطعی برای آنها وجود ندارد.
فوکال پوینت بیماری های عفونی دانشگاه افزود: طی سال گذشته درکشور موارد قابل توجهی از تب دنگی گزارش شده است، به طوری که در سال ۱۴۰۳، بیش از ۱۳۰۰ مورد تب دنگ ثبت شده و این بیماری عمدتاً بهصورت انتقال محلی شیوع یافته است.
دکتر اسحاقی بر اهمیت افزایش آگاهی مردم و آموزشهای عمومی تأکید کرد و گفت: رسانهها نقش بیبدیلی در ارتقای سواد سلامت و اطلاعرسانی در این حوزه دارند و میتوانند با همکاری سازمانهای بهداشتی، گامهای موثری در پیشگیری از بیماریهای زئونوز ومنتقله از ناقلین بردارند»
وی در پایان با اشاره به اقدامات انجام شده در استان افزود: تشخیص به موقع، واکسیناسیون دامها، کنترل حیوانات ولگرد و مشارکت فعال همه دستگاهها، به ویژه دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل دامپزشکی، در کنترل بیماریها بسیار مؤثر بوده و باید همچنان تداوم یابد.
نوشته و خبرنگار : دکتر ا . زارعی دبیر سرویس پزشکی و سلامت و ا حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.