مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: یکهزار و ۷۵۴ هکتار از اراضی کشاورزی استان در سه ماهه نخست امسال مجهز به سیستم آبیاری نوین شدند
اعتبارات اجرای آبیاری نوین در استان پارسال ۹۰ میلیارد تومان بود که تاکنون ۳۸ میلیارد و ۷۰۶ میلیون تومان ( ۴۵ درصد) اختصاص یافته است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: با پرداخت این میزان تسهیلات ۶ هزار و ۳۴۷ هکتار از اراضی زراعی و باغی استان مجهز به سیستم آبیاری نوین شدند.
وی اضافه کرد: امسال سامانه های آبیاری نوین در سطح ۱۴ هزار و ۱۴۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی استان در دست اجراست.
وی بیان کرد: به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار ۱۰ میلیون تومان و آبیاری کم فشار چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تسهیلات بلاعوض توسط دولت پرداخت می شود.
غلامی یادآور شد: امسال اعتبارات اجرای سیستم های نوین آبیاری در کل کشور کاهش یافته است اما تا حدودی خراسان جنوبی در اولویت پرداخت تسهیلات قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در مرحله نخست ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات در این زمینه به استان ابلاغ شد که تاکنون ۲۵ درصد اختصاص یافته است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان یادآور شد: با توجه به اینکه خراسان جنوبی جزو استان های کم بارش به ویژه در سال های اخیر محسوب می شود لذا اجرای سیستم های نوین آبیاری از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: در سال های ۹۵ و ۹۶ بیش از ۸۰ درصد اراضی کشاورزی استان به سیستم های نوین آبیاری تحت فشار مجهز شدند.
غلامی اظهار داشت: با اجرای سیستم های نوین آبیاری در هر هکتار ۴۴۰ هزار متر مکعب آب صرفه جویی می شود، همانطور که در این زمینه سالب ۹۵، بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شد.
در حال حاضر ۱۱ هزار و ۷۴۰ منبع آبی از جمله چشمه، قنات و چاه در استان وجود دارد که از این تعداد ۶ هزار و ۶۵۲ رشته قنات، سه هزار و ۲۹۹ حلقه چاه و مابقی چشمه هستند.
رودخانه دائمی در این استان مرزی وجود ندارد اما حدود پنج درصد آب استان از طریق رودخانه های فصلی تامین می شود.
در حال حاضر ۵۰ درصد آب مصرفی کشور از منابع زیرزمین تامین می شود این در حالیست که در استان مرزی خراسان جنوبی ۹۵ درصد آب مصرفی از منابع زیرزمینی تامین می شود.