معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور گفت: در دوره جدید تحول و تعالی قوه قضاییه دادگاههای صلح در کشور راهاندازی شد و تاکنون ۲ هزار شعبه دادگاه صلح در کشور فعال شده است.
حجت الاسلام هادی در حاشیه چهارمین همایش استانی ستاد صبر خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس قانون جدید شورای حل اختلاف، ماموریت نخست این دادگاهها صلح و سازش است.
وی ادامه داد: دادگاههای صلح به کمک شوراهای حل اختلاف که در کنار این شعب مستقر هستند این ماموریت مهم را دنبال میکنند تا هر چه بیشتر به صلح و سازش بین مردم کمک شود.
معاون رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: در صورتیکه راهی برای سازش در این دادگاهها یافت نشد نسبت به صدور رای اقدام میشود.
وی با تاکید بر اینکه صلاحیتهای دادگاههای صلح نسبت به گذشته شوراهای حل اختلاف توسعه یافته و بیشتر شده است تصریح کرد: اکنون در ۱۱ بند حداقل ۲۶ صلاحیت تعیین شده است که برخی صلاحیتها نیز افزوده خواهد شد.
حجتالاسلام صادقی با بیان اینکه شوراها در دوره جدید تعالی پیدا خواهند کرد عنوان کرد: ماموریت سازشی را جدیتر ادامه داده و همچنین صلاحیت صدور گزارش اصلاحی در برخی پروندهها پیدا کردهاند و کارآمدی شوراها بیش از گذشته خواهد شد.
وی یادآور شد: توانمندیهای شوراهای حل اختلاف روز به روز بیشتر شده است، در چهار سال قبل در طول سال سه میلیون ۷۰۰ هزار پرونده رسیدگی میشد که اکنون به بیش از پنج میلیون و ۶۰۰ هزار پرونده یعنی حدود ۲ برابر رسیده است.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور گفت: با همت مجموعه همکاران تعداد پروندههایی که به صلح و سازش منجر میشود از ۲۹ درصد اکنون به حدود ۴۳ درصد رسیده است.
وی افزود: امیدواریم در دوره جدید که از امسال آغاز شده در کنار دادگاههای صلح، کارآمدی این مجموعه بیش از گذشته افزایش یابد.
حجتالاسلام صادقی بیان کرد: به هر میزان پرونده وارد شعب قضایی کشور وارد میشود به همان میزان نیز پروندهها مختومه میشود یعنی ۱۰۰ درصد پروندههای مذکور خاتمه یافته است.
وی همچنین در جلسه ستاد صبر خراسان جنوبی گفت: کسانی که در مسیر صلح و سازش تلاش کرده و قلوب را به همدیگر نزدیک میکنند و مبارک ترین کارها را انجام میدهند، همواره مورد تشویق و تایید رسول اکرم(ص) خواهند بود.
معاون قوه قضائیه بیان کرد: یک درس از سیره پیامبر اکرم(ص) این است که هنگام کار خیر دیگران را هم شریک قرار دهید، پیامبر خدا، دیگران را به مسیر درست هدایت میکرد و مسائل مهم را اولویت قرار میداد.
حجتالاسلام صادقی اظهار کرد: در مسائل اجتماعی گاه کشمکش بر سر مسائل بیفایده است اما مردم بر اساس خیالات خود به دنبال آن هستند اما میتوان این مهم را به مسیر صحیح هدایت کرد.
وی تاکید کرد: پیامبر اکرم(ص) هنگام هجرت به مدینه نخستین کاری که در دستور کار قرار داد بحث عقد اخوت بین تازه مسلمانان بود که همه را با یکدیگر به نحوی برادر کرد.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور با اشاره به اینکه این اقدام در مسیر صلاح، سازش، رفاقت، اخوت و ایجاد برادری در جامعه اسلامی بود افزود: پیامبر اکرم(ص) بر روی این نوع جامعه تاکید داشتند که مسیر صلح شرافتمندانه بوده و بر پایه نپذیرفتن ظلم و احقاق حق مظلومان باشد.
وی با بیان اینکه در اوایل انقلاب اسلامی اتفاقات مهمی رخ داد که دور تا دور ایران را درگیر کرد، گفت: هشت سال به خاطر جنگ تحمیلی مقاومت کردیم، با ایمان، همت و مجاهدت مردم پیروزیهای بسیاری حاصل شد.
حجتالاسلام صادقی ادامه داد: پس از آن انقلاب اسلامی مسیر قوت را پیش گرفت و به دستور قرآن کریم عمل کرد چرا که دنیا به ما توان دفاعی و نظامی نمیداد در حالیکه امروز این توان بالای نظامی، سبب بازدارندگی دشمن شده است.
وی با بیان اینکه کار همیشگی دشمن، ترور بزرگان و عزیزان ما بوده است، افزود: دشمن در رویارویی نظامی در لبنان و غزه نتوانست کاری پیش ببرد اما جبهه مقاومت توانست تمام اهداف اصلی دشمن را خنثی و دشمن را به پذیرش آتشبس وادار کند.
معاون قوه قضائیه با اشاره به اینکه با قوت در زمینه ایجاد صلح و سازش و گرفتن حق مظلوم فعالیت کنید، افزود: صلح منصفانه یعنی صلحی که بر پایه حق و انصاف بوده و یک سویه نباشد با ارزش است.
وی گفت: جامعهای که در آن صلح و سازش بیشتر باشد آبرومندتر است و صلح دادن از هر مستحبی، بالاتر قرار دارد.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.