فرماندار بیرجند گفت: سقف توسعه روستاها در افزایش جمعیت باید مشخص شود و مسایل حاشیه ای نیز مد نظر باشد.
علی ناصری روز یکشنبه در نشست کارگروه استانی امور زیربنایی و شهرسازی که به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد اظهار داشت: در نظر گرفتن زمین های کارگاهی، مدرسه، توسعه خانه بهداشت و غیره برای روستاهایی که روند رشد جمعیت را دارند، یک الزام است.
وی یکی از برنامه های سال ۹۸ را ورود جدی به حوزه فاضلاب روستایی به خصوص در روستاهای حاشیه شهر اعلام کرد و افزود: برخی فضاهای خدمات عمومی هم در روستاهای حاشیه ناقص است.
فرماندار بیرجند جانمایی مسکن مهر در برخی روستاهای حاشیه شهر را عاملی برای بزرگتر شدن روستاها در دهه ۸۰ دانست و گفت: به عبارتی مردم مجبور شدند برای سکونت به مهرشهر یا سایر روستاهای حاشیه بروند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر فضاهای خدماتی موجود متناسب با جمعیت روستای علی آباد لوله نیست و اگر بخواهیم جمعیت این روستا را افزایش دهیم باید به فکر تصفیه خانه و فاضلاب روستاهای حاشیه شهر باشیم.
ناصری گفت: سکونت در روستای علی آباد ممکن است مورد پسند مردم باشد ولی باید ساخت و سازها در محدوده فعلی به شکل قانونی باشد.
وی بیان کرد: با توجه به استقرار زیرساخت هایی از جمله نمایشگاه بین المللی و توسعه روستاهای بالادست افزایش جمعیت در روستای علی آباد لوله اجتناب ناپذیر است.
فرماندار بیرجند یادآور شد: امیرآباد و حاجی آباد با جمعیت فعلی تعریف روستا را ندارند و باید به فکر استقلال این نقاط باشیم.
وی با اشاره به وضع چند سال پیش روستای حاجی آباد بیرجند گفت: استفاده غیرمجاز از برق و رهاشدن کابل ها روی زمین به دلیل افزایش یک باره جمعیت شکل بسیار زننده ای در این روستا ایجاد کرده بود که با الحاق قسمت هایی از آن به طرح هادی خدمات دهی به ساکنان شکل قانونی گرفت تا به سرنوشت حلبی آباد گرفتار نشود.