رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی گفت: با توجه به خشکسالی که سالهاست گریبانگیر خراسان جنوبی شده بخش گردشگری و صنایع دستی میتواند مکمل اقتصاد روستا بوده و اقتصاد روستاها را به شکوفایی برساند.
سید حسن هاشمی روز پنجشنبه در دومین نشست شورای سیاستگذاری چهارمین کنفرانس بین المللی گردشگری بیابان لوت با محوریت سرمایهگذاری افزود: خراسان جنوبی به لحاظ موقعیتهای مختلفی که دارد میتواند در سطح ملی و بین المللی توسعه یابد اما برخی از این ظرفیتها مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه خراسانجنوبی در حوزه صنایع دستی و گردشگری پتانسیلهای بسیار خوبی دارد تصریح کرد: در ایام نوروز بازارچههای صنایع دستی در استان برپا شده که نشان از تولیدات فاخر این استان دارد.
نماینده مردم شهرستانهای بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به اینکه در استان به شدت با خشکسالی مواجهایم و هرچه تلاش کنیم در حوزه کشاورزی با محدودیتهایی مواجهایم اما حوزه گردشگری و صنایع دستی روستاییان میتواند کمک زیادی به توسعه استان کند.
وی با اشاره به برگزاری کنفرانس بین المللی بیابان لوت با رویکرد سرمایهگذاری در سال جاری عنوان کرد: بدون شک دغدغه همه ما توسعه استان است از طرفی شعار امسال نیز از سوی مقام معظم رهبری سرمایهگذاری در تولید نامگذاری شده و باید از این فرصت برای توسعه استان استفاده کرد.
هاشمی ادامه داد: امید است با فرصتی که تا زمان برگزاری چهارمین کنفرانس بینالمللی بیابان لوت در اختیار داریم بتوانیم به نحو شایسته دستاوردهای عینی خوبی برای استان داشته باشد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی هم گفت: وقتی بیابان لوت ثبت جهانی شده باید با تلاش همگانی آن را به اقتصاد مردم و جوامع محلی تبدیل کنیم.
محمد فرهادی افزود: خراسان جنوبی دارای ظرفیتهای زیادی در حوزه گردشگری است که باید از این ظرفیتها استفاده کرد.
وی بیان کرد: تا حد توان در خدمت و در کنار صنعت گردشگری استان خواهیم بود تا کنفرانس بین المللی به بهترین نحو برگزار شود.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی هم گفت: بسیاری از روستاهای استان در زمینه آب و کشاورزی دچار مشکل هستند لذا توجه به موزه گردشگری و صنایع دستی از اهمیت زیادی برای توسعه جوامع محلی برخوردار است.
سید احمد برآبادی افزود: ثبت جهانی یک اثر تاریخی یا طبیعی اقدامی بسیار ارزشمند بوده که به سختی اتفاق میافتد اما سختتر از آن انجام یکسری اقدامات برای حفظ اثر جهانی است.
وی بر لزوم تعیین هدف و برنامه مدوّن برای حفظ آثار جهانی تاکید کرد و افزود: اگر از این فرصتها استفاده شود تبدیل به توسعه گردشگری پایدار برای استان خواهد شد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی عنوان کرد: بدون شک گردشگری بیشترین فرصت برای سرمایهگذاری در بیابان لوت است اما فرصتهای دیگر نیز وجود دارد که باید از ظرفیت متخصصان، دانشگاهیان و حتی جوامع محلی بهرهمند شد.
وی با اشاره به اینکه گرمترین نقطه کره زمین در بیابان لوت به ثبت رسیده است تصریح کرد: ۴۰ نفر از افرادی بومی دهسلم نهبندان متقاضی سرمایهگذاری در این بیابان بودند که به دلایل متعدد موفق نشدند در حالیکه باید حداکثر تلاش خود را برای توسعه گردشگری توسط افراد محلی انجام دهیم.
برآبادی یادآور شد: همایش بیابان لوت فرصت بسیار مهمی است که میتوان بخشی از مقالات کاربردی، پایان نامههای دکتری و ارشد، مطالعات و تحقیقات را به این مهم اختصاص داد.
چهارمین همایش بینالمللی بیابان لوت با محوریت سرمایهگذاری روزهای ۱۴ و ۱۵ آبان امسال در دانشگاه بیرجند و شهرستان نهبندان برگزار میشود.
نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.