معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ایجاد حداقل یک موزه در استان در حوزه‌های علمی، صنعتی و کشاورزی خبر داد.

علی شریعتی منش روز موزه و هفته میراث فرهنگی گفت: نفیس‌ترین اشیا در موزه‌ها نگهداری می‌شوند و موزه‌ها و آثار تاریخی پیوند بین گذشته و آینده را برقرار می‌کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تصدی‌گری در حوزه موزه‌ها از دولت باید گرفته شود تا موزه‌ها توسط بخش خصوصی اداره شوند و با تقویت موزه‌های موجود باید فضای کافی برای بخش خصوصی فراهم شود و هر سال حداقل یک موزه جدید را با همکاری بخش خصوصی در استان ایجاد خواهیم کرد.

وی با اشاره به پشتوانه علمی، صنعتی و کشاورزی که در استان وجود دارد، افزود: با همکاری تمامی نهادهای دولتی در هر حوزه باید یک موزه در استان ایجاد شود و در این راستا ساختمان قدیم بیمارستان امام رضا (ع) برای ایجاد موزه پزشکی ثبت ملی شده است.

به گفته وی مجوز مجموعه داری و موزه و اعتباراتی برای خرید اشیا و مرمت آنها از جمله حمایت‌های است که از بخش خصوصی در این زمینه انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: موزه فسیل در مجموعه دانشگاه با مجوز ما و موزه اشیای مردم شناسی صادقی هم در مکان جدیدی راه اندازی می‌شود و اقداماتی هم برای ایجاد موزه تاریخ سیاسی استان در ارگ کلاه فرهنگی در دست اقدام اسن تا محتوای مورد نیاز برای این منظور آماده شود که انجام آن زمان بر است.

وی از وجود ۱۷ موزه در استان شامل ۱۰ موزه دولتی و ۶ موزه خصوصی خبر داد و افزود: موزه وقف در مکان بهتری ساماندهی می‌شود و موزه‌هایی که راه اندازی شده‌اند اما هنوز مجوز از میراث فرهنگی نگرفته‌اند هم قول می‌دهیم که در سال جاری مجوز مجموعه داری آنها گرفته شود.

شریعتی منش خاطرنشان کرد: جزو معدود استان‌هایی هستیم که آزمایشگاه مرمت اشیای تاریخی را داریم که امکان بازدید از آن برای خبرنگاران فراهم است.

وی متذکر شد: مقدمات ثبت جهانی آسبادهای استان با مرمت آسبادهای نهبندان شروع شده تا در دو سال آینده در مسیر ثبت جهانی قرار گیرد و پرونده مساجد تاریخی هم در دست انجام است.

به گفته وی با قصد فعال شدن آسبادها مانند آسبادهای خوانشرف رفع خطر برای مرمت و بازسازی آنها انجام خواهد شد.

نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی  دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور