مدیر پروژه شناسایی آسیبها و نا بهنجاریهای اجتماعی خراسان جنوبی گفت: به همت دبیرخانه علمی آسیبهای اجتماعی طرحی با عنوان “شناسایی آسیبها و نا بهنجاریهای اجتماعی حوزه زنان” به تفکیک محلات شهری و وضعیت اشتغال در بیرجند ارائه داده شد.
، محمود تیموری امروز ۲۱ مرداد جاریدر دیدار مدیرکل جهاد دانشگاهی استان با مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی اظهارکرد: به همت دبیرخانه علمی آسیب های اجتماعی طرحی با عنوان “شناسایی آسیب ها و نا بهنجاریهای اجتماعی حوزه زنان” به تفکیک محلات شهری و وضعیت اشتغال در بیرجند به انجام رسیده است.
وی با بیان اینکه در این طرح به دنبال وضعیت اشتغال زنان و تفاوت اساسی در حوزه اشتغال زنان هستیم، گفت: تنوع نا به هنجاری ها در بیرجند به واسطه شرایط خاصی مانند گسترش حاشیه نشینی و افزایش جمعیت است.
مدیر پروژه شناسایی آسیب ها و نا به هنجاریهای اجتماعی خراسان جنوبی با بیان اینکه آسیب پذیری زنان به دلیل مشکلات اجتماعی و اقتصادی هشداردهنده است، افزود: نرخ توزیع آسیبهای شهری در یک شهر ممکن است از لحاظ مکانی با هم تفاوت داشته باشد.
تیموری تصریح کرد: یک سال گذشته مشابه این طرح با همکاری شهرداری در شهر مشهد انجام و به لحاظ کاربردی فضای تمام آسیبهای اجتماعی حوزه زنان شناسایی شد.
وی با بیان اینکه نوع اشتغال زنان تاثیر بسزایی در میزان آسیب پذیری دارد، ادامه داد: آسیب های اجتماعی بیشتر مواقع به محله خاصی تعلق ندارد و نرخ بروز آسیب های اجتماعی در محلات متفاوت است.
مدیر پروژه شناسایی آسیب ها و نا بهنجاریهای اجتماعی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: شناسایی میزان و وقوع انواع نابهنجاریها، شناسایی الگوی کلان، شناسایی تفاوت الگوهای وقوع نا به هنجاریها در سطح محلات بیرجند از دیدگاه زنان از جمله اهداف این طرح بوده است.
تیموری اظهار کرد: امروزه تحقیقات در علوم اجتماعی بر حل مسائل اجتماعی با رویکرد بر ساخت گرایی است و این یکی از رویکردهای اساسی مطالعات اجتماعی است.
وی با بیان اینکه با استفاده از تکنیک پرسشنامه دادههای مورد نظر گردآوری شده است، افزود: جامعه آماری تحقیق در این طرح شامل تمام زنان بالای ۱۵ سال بوده و بیشتر آنها نیز ساکن بیرجند هستند.
عضو دبیرخانه علمی آسیبهای اجتماعی بیان کرد: سوالات این پرسشنامهها شامل آسیبهای اعتیاد در موادمخدر، آسیبهای پوشش زنان، آسیبهای روابط همسایگی، آسیبهای سرقت، آسیبهای مصرف روان گردانها و آسیبهای اجتماعی خانوادگی، آسیب احساس تعلق به محله و آسیبهای روانی و عدم رضایت از زندگی بوده است.
تیموری گفت: بیشتر پاسخگویان به این پرسشنامهها در سنین ۲۰ تا ۳۰ سال بوده و ۵۰ درصد از این افراد نیز زنان خانه دار بودند.
وی با بیان اینکه زنان خانهدار در معرض کمترین آسیبهای اجتماعی هستند، عنوان کرد: سایرین ۲.۵۹ درصد، بیکار ۲.۵۹ درصد، دانشجو ۲.۲۳ درصد، بازنشسته و کارافتاده ۲.۱۸ درصد، محصل ۲.۱۴ درصد، شاغل ۱.۹۷ درصد و خانه دار ۱.۸۳ درصد شاخص کل نابهنجاریها و آسیبهای اجتماعی زنان شهر بر حسب وضعیت اشتغال بوده است.
در پایان نیز گزارش کاملی از طرح شناسایی آسیب ها و نا بهنجاریهای اجتماعی حوزه زنان به تفکیک محلات شهری بیرجند توسط جهاد دانشگاهی استان ارائه شد