الگوی چند جانبه تامین و توزیع وسایل کمک توانبخشی اولین بار در خراسان جنوبی همزمان با هفته افراد دارای معلولیت رونمایی شد.
آیین رونمایی از الگوی چند جانبه تامین و توزیع وسایل کمک توانبخشی روز جهانی افراد دارای معلولیت با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی، دادستان بیرجند و جمعی از مسئولان در بیرجند برگزار شد.
مدیرکل دفتر توانبخشی آموزشی، حرفهای و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور در ارتباط تصویری با این آیین گفت: الگوی چند جانبه تامین اقلام کمک توانبخشی که برای اولین بار در خراسان جنوبی پیاده سازی شده، نهضت خوبی است که امیدواریم با نام این استان در کشور الگوسازی شود.
زهرا نوع پرست افزود: همکاریهای فرابخشی در صدور احکام قضایی و جایگزین حبس نیز تاکنون ثمرات خوبی داشته است.
وی گفت: امسال بودجه بهزیستی کشور در حوزه کمک توانبخشی ۲ برابر و بودجه استان خراسان جنوبی با پیگیریهای انجام شده سه برابر شده، همچنین خراسان جنوبی در حوزه آموزش و توانپزشکی امسال جزو سه استان برتر کشور بوده است.
مدیرکل دفتر توانبخشی آموزشی، حرفهای و توانپزشکی سازمان بهزیستی ادامه داد: سالانه از هر ۲۰۰ تولد یک کودک مبتلا به اوتیسم است که به آمار جامعه هدف بهزیستی اضافه میشود.
وی گفت: همچنین بیماریهای غیر واگیر، تصادفات و رشد سالمندی نرخ شیوع معلولیت را در کشور افزایش داده است.
نوع پرست با بیان اینکه ۲۵ درصد جمعیت حداقل در یک مرحله از زندگی به خدمات یا وسایل توانبخشی نیاز پیدا میکنند گفت: دسترسی معلولان به این خدمات در سطوح فردی و اجتماعی حایز اهمیت است که باید به آن توجه شود.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی هم گفت: الگوی چند جانبه تامین اقلام کمک توانبخشی برای اولین بار در خراسان جنوبی پیاده سازی شده که از این طریق با کمک اعتبارات سازمان بهزیستی، احکام جایگزین حبس، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و خیران توانستیم بخشی از نیازهای جامعه هدف را پوشش دهیم.
حسن شرفی اضافه کرد: این الگو قابلیت تعمیم در دیگر استانها را دارد از همین رو پیشنهاد انعقاد تفاهم نامه در سطح ملی برای تقویت ظرفیت سازی بین بهزیستی و قوه قضائیه ارایه شده است.
وی گفت: از سال گذشته تاکنون با اجرای این طرح ۲ هزار قلم وسیال کمک توانبخشی تحویل جامعه هدف شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی افزود: اعتباراتی که سازمان بهزیستی در سالهای قبل به استانها برای تامین اقلام کمک توانبخشی تخصیص میداد یک سوم نیاز را تامین میکرد اما امسال این اعتبارات با افزایش سه برابری به ۸۰ میلیارد ریال رسید.
وی عنوان کرد: با استفاده از ظرفیت دستگاه قضایی و احکام جایگزین حبس نیز حدود ۱۰ میلیارد ریال برای تهیه اقلام کمک توانبخشی اختصاص یافت.
شرفی گفت: ویلچر، تشک مواج و سمعک جزو اقلام پر مصرف جامعه هدف است که تلاش شده کمکها به این سمت معطوف شود.
وی با اشاره به وجود ۲۰ هزار و ۲۹۶ معلول در خراسان جنوبی گفت: ۸۰ درصد این افراد مستمری بگیر هستند و در حال حاضر پشت نوبتی صفر است.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی شاخص تعداد معلولان به نسبت جمعیت را در کشور ۲.۱۷ و در خراسان جنوبی ۲.۶۳ اعلام کرد و افزود: بیشترین نوع معلولیت در استان جسمی، حرکتی و ذهنی است.
وی گفت: ۶۷ درصد معلولیتها در استان خراسان جنوبی از نوع شدید و متوسط بوده و بیشترین علت معلولیت نیز مربوط به بیماریها، سوانح رانندگی، سوختگی و ژنتیک است.
شرفی افزود: ۸۳۷ نفر از معلولان استان در ۲۴ مرکز شبانه روزی خدمات توانبخشی دریافت میکنند، ۱۵ هزار و ۳۹۸ نفر نیز در خانوادهها نیازمند دریافت این نوع خدمات هستند.
نوشته و خبرنگار : دکتر ا . زارعی دبیر سرویس پزشکی و سلامت و ا حسن
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.