مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به افزایش میزان صادرات چمدانی صنایع ‌دستی در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، فعالیت فروشگاه‌های مجازی هنرمندان با توجه به شرایط کرونا افزایش یافت و تلاش کردیم این فروشگاه‌ها را توسعه دهیم.

حسن رمضانی  کرد: سال گذشته اقدامات متعددی از جمله آموزش رشته‌های صنایع دستی و صدور مجوز برای کارگاه‌ها در این اداره‌کل انجام گرفت.

وی افزود: انعقاد تفاهم‌نامه ایجاد سه هزار شغل در قالب طرح خوشه‌های صنایع‌دستی با همکاری استانداری و سازمان برنامه و بودجه از فعالیت‌های قابل توجه انجام شده در سال ۹۹ در حوزه صنایع‌دستی استان بود.

وی به صدور ۲۶۰ پروانه تولید انفرادی برای کارگاه‌های صنایع‌دستی خانگی در سال ۹۹ اشاره کرد و افزود: در این مدت  ۴۵۰ مجوز کارت شناسایی برای شناسایی فعالان و متخصان حوزه صنایع‌دستی صادر شده است.

رمضانی ادامه داد: چهار پروانه تولید کارگاهی با اشتغال ۲۰ نفر، تکمیل ۶۵ فقره پرونده برای اعطاء کمک‌های بلاعوض به صنعتگران استان و صدور ۱۰ فقره مجوز پشتیبان مشاغل خانگی با تحت پوشش قراردادن ۹۰ نفر از دیگر فعالیت‌های حوزه صنایع‌دستی استان در سال ۹۹ است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه‌های همکاری با اداره‌کل زندان‌ها، صندوق کار آفرینی و امید و کمیته امداد حضرت امام (ره)، تصریح کرد: سال گذشته، ۶۰ دوره آموزش رشته‌های صنایع‌دستی و ۲ دوره آموزش صنایع‌دستی ویژه شاغلین صنایع دستی برگزار شد.

وی گفت: توسعه کارگاه‌های تجمیعی حوله‌بافی و تراش سنگ در سطح استان و افزایش تعداد بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی به ۱۲ عدد طی سال گذشته انجام شد.

رمضانی بیان کرد: طی سال گذشته، ۲۰ میلیارد ریال اعتبار ملی و ۷ میلیارد ریال اعتبار استانی برای احداث و تکمیل بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی شهرستان‌های بیرجند، نهبندان، سربیشه، مود، فردوس، آیسک و طبس اختصاص یافته است.

اعطای ۷ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع‌دستی خراسان جنوبی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی، از پرداخت ۷ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان صنایع‌دستی استان در یک سال گذشته خبر داد.

رمضانی گفت: انعقاد تفاهم‌نامه ایجاد ۳ هزار شغل در قالب طرح خوشه‌های صنایع‌دستی با همکاری استانداری و سازمان برنامه و بودجه از فعالیت‌های قابل توجه انجام شده در سال گذشته و در حوزه صنایع‌دستی استان بود.

وی افزود: نزدیک به ۳۴۰۰ نفر از طریق صندوق اجتماعی بیمه روستاییان کشاورزان و عشایر نیز در سال ۹۹ بیمه شدند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌جنوبی، به افزایش میزان صادرات چمدانی صنایع‌دستی به نسبت سال گذشته (کل صادرات استان ۸۰۱۰۰ دلار با احتساب دلار ۲۰۰ هزار ریالی) اشاره کرد و گفت: فعالیت فروشگاه‌های مجازی و فعالیت هنرمندان در فضای مجازی با توجه به شرایط کرونا افزایش یافت و ۴۵ نفر از هنرمندان استان با ارائه ۶۰۰ اثر در نمایشگاه مجازی سایت تفریحاتی و هنرمندان استان در نمایشگاه فیزیکی و مجازی ملی صنایع دستی(اسفندماه۹۹) حضور فعال داشتند.

رمضانی افزود: تجهیز دبیرخانه تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در شهرستان خوسف و تجهیز، تکمیل و افتتاح دبیرخانه روستای جهانی خراشاد و تجهیز و راه‌اندازی مرکز آفرینش‌ها و پژوهش‌ها و آموزش صنایع‌دستی در روستای جهانی توبافی خراشاد، از دیگر اقدامات صنایع‌دستی استان در سال گذشته بود.

فروش ۱۰ میلیارد ریالی محصولات صنایع‌ دستی استان در بازارچه‌های نوروزی

وی از فروش ۱۰ میلیارد ریالی محصولات صنایع‌دستی خراسان جنوبی در بازارچه‌های نوروزی خبر داد و گفت: برگزاری نوروزگاه و بازارچه‌های نوروزی صنایع‌دستی در ایام تعطیلات نوروزی از جمله برنامه‌های مستمر و همه ساله وزارت میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی در سطح کشور است که با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا و مصوبات ستاد ملی در سال ۱۳۹۹ برگزار نشد.

وی افزود: هنرمندان استان با حضور در ۳۷ بازارچه عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی با پوشش ۲۰۴ غرفه به عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی پرداختند و علاوه بر بازارچه‌های فیزیکی، فعالین این بخش در فروشگاه‌های فیزیکی و مجازی صنایع دستی نیز نسبت به فروش تولیدات صنایع‌دستی استان اقدام کردند.

کرونا و خم شدن کمر هنرمندان

رمضانی ادامه داد: با توجه به حجم پایین مسافر در نوروز ۱۴۰۰، میزان فروش محصولات صنایع ‌دستی حدود ۱۰میلیارد ریال بود و بیشترین میزان فروش مربوط به شهرستانهای سربیشه و بیرجند بوده است.

وی افزود: متاسفانه با آغاز سال ۱۴۰۰ نیز ایران اسلامی همچنان درگیر شیوع این ویروس است و قطعا اجرای مصوبات ستاد کرونا و رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی تنها راه رهایی از بن بست موجود است؛ از سوی دیگر با توجه به ضرر و زیان اقتصادی فراوان این موضوع بر اقتصاد کشور و بالاخص هنرمندان صنایع‌دستی حمایت از این قشر، از جمله وظایف اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است که لطمه بزرگی از این حیث متوجه این گروه شده است.

رمضانی خاطرنشان کرد: با توجه به موارد مطروحه برگزاری بازارچه‌های موقت عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی هنرمندان استان به صورت محدود و در فضای باز و رعایت دقیق تمامی پروتکل‌های بهداشتی در برخی نقاط استان برگزار شد.