تا نهم فرودین ماه ۱۴۰۴ حدود ۷۸۰ هزار نفر از جاذبه های طبیعی ، تاریخی و مذهبی شهرستان طبس بازدید کرده اند. محمد عرب رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس و دبیر ستاد سفر ضمن بیان این مطلب افزود: جهان شهرستان طبس یکی از شهرستان های زیبای استان خراسان جنوبی و شرق کشور با جاذبه های متعدد و متنوع در حوزه های مختلف گردشگری است که ۴ اثر ثبت جهانی را در خود جای داده است. کاروانسرهای جهانی چهل پایه و خان ، ژئو پارک طبس بعنوان سومین ژئو پارک جهانی کشور و اصفهک بعنوان دومین روستای جهانی گردشگری کشور آثار جهانی این شهرستان زیبا هستند. طبس در منطقهای با اقلیم بیابانی همراه با آب و هوای گرم و خشک و دارای تنوع بالای پدیدههای کم نظیر زمینشناسی که موجب شده تا این منطقه در میان زمینشناسان به «بهشت زمینشناسی ایران» مشهور شود.
عرب گفت: تا پایان نهمین روز از سال ۱۴۰۴ ، ۷۷۸۸۶۵ هزار نفر از جهان شهر طبس ، چهارمین شهر زیارتی ایران ، دیار کویرهای رویایی و بهشت طبیعت ایران بازدید کرده اند. آب و هوای مطبوع و تنوع جاذبه های گردشگری در کنار وجود زیرساخت های اولیه مانند فرودگاه و راه آهن و سیستم حمل و نقل مناسب ، باعث ورود جمع کثیری از گردشگران از نقاط مختلف کشور به طبس گردیده است.بیشترین بازدید کنندگان مربوط به گردشگری مذهبی و آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم ع و سایر بقاع متبرکه بوده و بعد از آن باغ گلشن و جاذبه های طبیعی و تاریخی و نمایشگاهها و بازارچه های نوروزی شهرستان بیشترین بازدید کننده را داشته اند.
به گفته عرب : از زمان آغاز سفرهای نوروزی تا نهم فروردین ماه مجموعاً ۳۸۱۳۱۳ نفر حداقل یک شب در شهرستان اقامت داشته اند که از این تعداد ، ۷۳۹۲۱ هزار نفر در اقامتگاههای رسمی (هتل،مجتمع های گردشگری،اقامتگاههای بوم گردی،خانه مسافرها،زائر سراها ،مناطق نمونه گردشگری ، مجتمع های بین راهی و … ) و ۲۹۸۴۸۸ هزار نفر در اقامتگاههای غیر رسمی( مهمانسراهای ادارات ، مدارس ،خانه های استیجاری ، کمپ های شهرداری و بوستان ها ، اطراف میدان آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم ع و ۸۹۰۴ نفر در اقامتگاههای اضطراری (هیات مذهبی و مساجد ، راهدارخانه ها، پایگاههای امداد و نجات ،سوله های ورزشی و … اسکان داده شده اند.
او گفت: ۳۵ اقامتگاه بوم گردی ، ۲ هتل ، ۳ مجتمع گردشگری و ۱۰ خانه مسافر با ظرفیت اسکان ۱۶۸۱ نفر در شبانه روز در حال ارائه خدمات به مسافران نوروزی و گردشگران شهرستان هستند.
عرب همچنین گفت : ۶ بقعه متبرکه با ۱۲۰ اتاق و سوئیت ، ۱۱۰ اتاق ، ۵ سوئیت آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم ع ، ۵۱ آموزشگاه با حدود ۳۶۰ کلاس درس و ظرفیت اقامت حدود ۲۸۰۰ نفر در شبانه روز ، امکانات اقامتی خوابگاههای دانشجویی به تعداد ۲۸ اتاق ، ۵ کمپ موقت در نقاط شهری و روستایی با ظرفیت تقریبی حدود ۳۰ هزار نفر از دیگر ظرفیتهای شهرستان برای اسکان مسافران نوروزی می باشد.
به گفته وی: با توجه به موقعیت استراتژیک شهرستان و شرایط جوی ،۴ سالن ورزشی ، ۲۰ هیئت مذهبی و امکانات مدیریت بحران با ظرفیت اسکان اضطراری بیش از ۶۰۰۰ نفر برای مواقع بحرانی پیش بینی گردیده است.
به گفته رئیس میراث فرهنگی طبس: در همین مدت ۱۰۵ مورد بازدید نظارتی از فعالیت های مختلف ستاد سفر شهرستان از جمله تاسیسات گردشگری ، بازارچه ها ، اصناف ، مراکز درمانی و امدادی و … ثبت شده که ۱۴ مورد اخطار دریافت کرده اند.
عرب افزود : طبس تقریباً در همه شاخه ها و زمینه های گردشگری دارای پتانسیل های منحصربفردی است.آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم ع باعث شده در زمینه گردشگری مذهبی ، طبس بعنوان چهارمین شهر زیارتی در سطح کشور مطرح باشد. باغ تاریخی گلشن به عنوان نمونهای شاخص از باغهای ایرانی ، ارگ کهن طبس، سد کهن کریت، طاق شاه عباسی به عنوان شاهکار مهندسی و معماری پیشینیان، کاروانسراها، بافت های تاریخی روستایی نایبند ، کریت ، دیهوک ، پیرحاجات ، اسفندیار ، حلوان و … ، مساجد و آب انبارها بخشی از مهمترین بناهای فرهنگی ـ تاریخی شهرستان طبس هستند.
به گفته وی: رشته کوه زیبای شتری در بخش شرقی شهرستان طبس با طول بیش از ۲۰۰ کیلومتر، ایران مرکزی را از بیابان لوت جدا کرده و اختلاف ارتفاع ۲۲۰۰ متری را با شهر طبس را ایجاد نموده است. در کنار این رشته کوهها و کوهستانهای مرتفع، مناطق پست و هموار کویری نظیر کویرهای گسترده، تپههای عظیم ماسهای ریگ شُتران، صحرای زیبای طبس و پلایاها با جاذبههای منحصر به فرد و همچنین سرزمین آذرین پشته سیاه، بر جذابیت این منطقه افزودهاند. درههای مشهور کال جنی، کال سردر و کال تفتو با جریان دائمی آب در بستر آنها، چشمههای آبگرم، معادن نوین و کهن، ریختهای فرسایشی و زمینساختی نیز از زیباییهای ژئو پارک جهانی طبس هستند.
دبیرستاد سفر شهرستان طبس گفت: ارزشهای زیستمحیطی ژئوپارک جهانی طبس از جمله پناهگاه حیات وحش نایبندان به عنوان بزرگترین پناهگاه حیات وحش ایران و زیستگاه یوزپلنگ آسیایی، رویشگاه جنگلی سنو و بزرگترین رویشگاه آنغوزه شیرین ایران، آن را به عنوان میراث طبیعی ارزشمند در ایران مطرح کرده است.
نوشته و خبر نگار : احمد کاشانی دبیر سرویس گردشگری و میراث و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.