مهدی هاشمی مقدم، امروز(۱۰ تیر)، در نشست خبری اظهار کرد: کیفیت آب به صورت مستمر مورد کارشناسی و بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه اقتصاد آب بحث مهمی است، افزود: اکنون قیمت تمام شده هر متر مکعب آب ۱۲۸۶ تومان بوده، این در حالی است که قیمت فروش به ازای هر مترمکعب ۵۶۷ تومان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با بیان اینکه کیفیت آب شرب شهر بیرجند در حد استانداردها است، افزود: در بحث میکروبی هیچ مشکلی وجود ندارد و روزانه نقطههای مختلف بازرسی و کلرسنجی انجام میشود.
هاشمی مقدم با اشاره به اینکه استفاده موثر از آب به معنای مدیریت مصرف آب است، افزود: در مدیریت تقاضا به جای رفتن به دنبال منابع آبی جدید باید از داشتهها استفاده و آن را مدیریت کنیم تا نیاز به سرمایه گذاری کمتری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه بحث آب بحث علمی و چندوجهی است که نخستین کار در این مورد، بحث مطالعاتی است که باید انجام داده شود، خاطرنشان کرد: در تمام شهرهای استان مطالعات جامع برای طرح های توسعه شهری و اصلاح و بازسازی شبکهها را در دستور کار قرار دادیم و گروههای کنترل کیفیت را فعال کردیم.
وی با اشاره به اینکه زون بندی شبکه برای کمک به تعادل بخشی به شبکههای آب را انجام دادیم، افزود: در راستای اقتصاد مقاومتی بحث نشت یابی دستگاههای نشت یاب را فعال کردیم و نسبت به مرمت نقاط آسیب دیده که قابل مشاهده نیست اقدام میشود .
استفاده از ظرفیت بخش خصوصی
هاشمی مقدم با اشاره به گوارایی آب، اظهار کرد: در این راستا اقدامات خوبی انجام شده است و با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی ایستگاههای تصفیه عمومی در سطح شهر ایجاد شده و کنترلهای بهداشتی برکار آنان اعمال میشود که در این راستا باید بخش خصوصی کمک کند .
وی با بیان اینکه ظرفیت بخش خصوصی را برای کیفیت آب و اشتغالزایی در شهرستانها فعال کردیم، تصریح کرد: فرهنگ سازی در امر مصرف بهینه آب، زمان بر است و تمام مردم در فرهنگ سازی نقش داریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی بیان کرد: مصارف فضاهای سبز در سالهای گذشته ۱۲ درصد بوده که در سال ۹۶ حدود پنج درصد رسیده است که باید تلاش کنیم که مصرف آب برای فضای سبز شهری کمتر از یک درصد شود.
هاشمی مقدم ادامه داد: برای چهار هزار دانشآموز کارگاههای آموزشی و مسابقاتی در مدارس برگزار شده است و سامانه ۱۲۲ در بیرجند راه اندازی شده و نحوه ارائه خدمات به مردم رصد میشود.
وی بیان کرد: متوسط مصارف خانگی ۱۳۸ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است که در حد مجاز است و براساس آمار متوسط مصرف سرانه کل استان در بحث فضای سبز، عمومی و تجاری ۱۸۸ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است که عدد منطقی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی اظهار کرد: ۸۰ درصد مشترکین شرکت آب و فاضلاب شهری استان، کاربری خانگی دارند که ۷۴ درصد آب را استفاده میکنند و ۸۳ درصد این افراد در رنج الگوی مصرف هستند و ۱۷ درصد باقیمانده ۳۲ درصد حجم آب را مصرف می کنند که در این راستا نیز برنامهریزی شده تا مصرف کاهش یابد.
هاشمی مقدم با بیان اینکه اجرای شبکههای فاضلاب را در استان بومی سازی کردیم، افزود: در دهه فجر سال گذشته، خط انتقال فاضلاب مهرشهر با قطر ۸۰۰ کیلومتر به بهره برداری رسید و طی مدت کوتاهی بیش از ۱۵۰۰ خانوار به شبکه فاضلاب وصل کردیم.
وی با بیان اینکه در خراسان جنوبی ۲۵۰۰ کیلومتر شبکه و خطوط انتقال آب شهری است، تصریح کرد: حدود ۶۰۰ کیلومتر از شبکه انتقال آب عمر بالای ۳۰ سال دارد و نیاز به اصلاح و بازسازی دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی بیان کرد: در بحث فاضلاب شهر قاین، فردوس و سربیشه پیمانکار فعال داریم و امیدواریم امسال کلنگ احداث شبکه فاضلاب سربیشه و قائن زده شود.
هاشمی مقدم یادآور شد: برای فاضلاب خوسف نیز مطالعات زیست محیطی، پدافند غیرعامل و اجتماعی انجام شده و امید است عملیات اجرایی این پروژه به زودی آغاز شود.