مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی از ارسال ۱۲۵ اثر به دبیرخانه سومین دوره جشنواره مجسمه‌های نمکی نهبندان خبر داد.

علی فرخنده در آیین اختتامیه سومین جشنواره ملی مجسمه‌های نمکی تالاب کجی نهبندان  از مشارکت هنرمندان از ۱۵ استان کشور در این دوره از جشنواره خبر داد و گفت: امسال ۱۲۵ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که نشان‌دهنده استقبال گرم هنرمندان و اهمیت این رویداد در عرصه هنرهای تجسمی کشور است.

وی با اشاره به برگزاری مجدد این جشنواره پس از شش سال وقفه، تأکید کرد: هدف ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی احیای جشنواره‌های ملی و منطقه‌ای است تا بتوانیم بستر رقابت سالم، توانمندسازی و انتقال تجارب در حوزه هنر را فراهم کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه سال جاری را «سال جشنواره‌ها» در خراسان جنوبی نامید، ادامه داد: جشنواره مجسمه‌های نمکی تالاب کجی نهبندان اولین جشنواره‌ای بود که در این زمینه برگزار شد. این جشنواره در حوزه هنرهای تجسمی و مجسمه‌سازی توانسته است توجه ویژه‌ای را جلب کند.

فرخنده از برگزاری دومین جشنواره مطبوعات شرق کشور با حضور استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی، سمنان، یزد و کرمان خبر داد و افزود: همچنین سومین دوره جشنواره موسیقی مقامی شرق کشور که پس از وقفه‌ای هفت ساله با تخصیص اعتبار و فعال شدن دبیرخانه در حال آماده‌سازی است، به زودی برگزار خواهد شد.

وی به دیگر برنامه‌های فرهنگی استان اشاره کرد و گفت: هفته‌های فرهنگ در شهرستان‌های سرایان، زیرکوه و بیرجند برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان‌جنوبی بیان کرد: همچنین، در حوزه مد و لباس، خراسان جنوبی با تولید پارچه «مله» در شهرستان خوسف که از پنبه طبیعی با رنگ قهوه‌ای تهیه می‌شود، حرفی برای گفتن دارد. این پارچه، تنها پارچه با رنگ طبیعی پنبه در کشور است.

فرخنده از برگزاری نمایشگاه مد و لباس در هفته جاری در محل نمایشگاه بین‌المللی بیرجند خبر داد و گفت: در این نمایشگاه، فرآیند کامل از ایده تا محصول در حوزه مد و لباس به نمایش گذاشته خواهد شد و فعالان حوزه‌های دانش‌بنیان نیز در این رویداد حضور خواهند داشت.

وی در ادامه افزود: در حوزه سینما، تئاتر و دیگر شاخه‌های هنری نیز برنامه‌هایی در دست اقدام است که به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در پایان به سه اصل اساسی در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی اشاره کرد و گفت: گفتمان‌سازی، توانمندسازی و سودمندسازی، سه اصل مهمی هستند که در اولویت کار ما قرار دارند. اگر بتوانیم گفتمان صحیحی در جامعه هنر ایجاد کنیم و هنرمندان را توانمند سازیم، به طور قطع به مرحله سودمندی نیز خواهیم رسید. هوشمندسازی نیز به عنوان ضلع چهارم این برنامه‌ها، می‌تواند در تحقق اهداف سه‌گانه فوق کمک کند.

نوشته و خبر نگار : مهدیه حسن پور دبیر سرویس فرهنگی و هنری و ا.حسن پور