#خبر_و_هنر

#خراسان_جنوبی

#khabar_va_honar

#southern_Khorasan

#Birjand

#khabarvahonar

#خبر_و_هنر #خبروهنر

#خبر_هنر #خبر #اخبار #هنر #فرهنگ

#بیرجند #قاین #طبس #فردوس #سرایان #نهبندان #خوسف #بشرویه #زیرکوه #درمیان #سربیشه

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ‌۱۳ هزار مترمربع فضای فرهنگی و هنری در استان با میانگین پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در حال ساخت است.

محمود رمضانی،ر نشست صمیمی اصحاب فرهنگ و هنر استان با استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵ هزار و ۴۳۹ متر مربع فضای تخصصی فرهنگی و هنری در استان وجود دارد و مورد استفاده هنرمندان و فرهنگ دوستان قرار می‌گیرد.

وی به پروژه‌های مهم فرهنگی و هنری استان اشاره کرد و گفت: خانه فرهنگ و آمفی تئاتر علامه فرزان،  دو پروژه تاثیرگذار در استان هستند که امیدواریم هر چه زودتر با حمایت‌های استاندار به بهره‌برداری برسند.

رمضانی بیان کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه مثبتی نسبت به خراسان جنوبی دارد و نماینده وزیر خردادماه امسال به استان سفر و از پروژه‌ها نیمه تمام بازدید خواهد کرد تا اعتبارات لازم جهت تجهیز و تکمیل پروژه‌ها پیش‌بینی شود.

وی با اشاره به مشخص شدن تکلیف پروژه نیمه‌تمام تالار بزرگ شهر خبرداد و گفت: این پروژه سال ۹۰ به عنوان پروژه ملی کلنگ‌زنی شد و پیشرفت چندانی ندارد اما اکنون با پیگیری‌های صورت گرفته جزو پروژه‌های اولویت‌دار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است.

سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این پروژه به ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار جهت تکمیل نیاز دارد و امیدواریم با تخصیص اعتبارات ملی تا سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد.

رمضانی به مجموعه‌های فرهنگی و هنری دارای مجوز از این اداره کل اشاره کرد و گفت: ۵۵ موسسه فرهنگی قرآن و عترت در استان فعالیت دارند که برون رفت این موسسات تربیت حدود ۱۲ هزار حافظ جزء یک تا ۲۵، ۳۹۰ حافظ کل و پنج هزار نفر فعال در زمینه مفاهیم قرآنی است.

وی با فعالیت ۶۷۷ کانون فرهنگی و هنری مساجد در تمام شهرستان‌ها اشاره کرد و بیان کرد: ۶۵ موسسه فرهنگی و هنری، ۶۱ چاپخانه، ۸۰ کانون آگهی و تبلیغات، ۴۹ آموزشگاه آزاد هنری، ۳۸ انجمن ادبی و هنری، ۳۰ ناشر، ۱۵ خبرگزاری و ۱۳۹ نشریه و پایگاه خبری در استان فعالیت دارند.

رمضانی به آموزش ۱۵۶ هنرجو در هنرستان دخترانه هنرهای زیبا اشاره کرد و گفت: پیگیر راه‌اندازی هنرستان پسرانه هنرهای زیبا در استان هستیم و با قول تخصیص اعتبار ۲ میلیارد تومانی جهت تجهیز این هنرستان از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمایت های استاندار در راستای تخصیص زمین به زودی شاهد راه‌اندازی آن باشیم؛ در زمینه راه‌اندازی این مدرسه مشکل مکان داریم و نیازمند همکاری و مساعدت آموزش و پرورش هستیم.

فریبرز مالکی، مسئول انجمن موسیقی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: مکتب خانه موسیقی به دلیل‌ نداشتن تجهیزات موسیفی  تعطیل شده است، اما نباید گذاشت موسیقی این دیار از یادها رود.

پیام یوسفی، نماینده شعرای استان نیز بر حمایت از چاپ و نشر شاعران تاکید کرد و گفت: لازم است چارت تشکیلاتی برای انجمن‌هایی که فعالیت‌های ادبی، فرهنگی و هنری دارند  درنظرگرفته شود تا حمایت‌های لازم صورت گیرد.

محمود حیدری، نماینده چاپخانه داران استان نیز بیان کرد: بسیاری از چاپخانه داران درگیر بدنه ضعیف ادارات هستند و باید گفت تنها کارشناسان فعال، کارشناسان حوزه مالیات هستند.

امیر اکبرپور، مدیرعامل یک موسسه فرهنگی ـ هنری در خراسان جنوبی نیز گفت: متاسفانه در تصمیم گیری‌های کلان جایگاهی نداریم، اما در برنامه‌ها ادارات توقعات زیادی از ما دارند.

وی از نبود اسپانسر مالی انتقاد کرد و ادامه داد: بسیاری از هنرمندان به دلیل کمبود اعتبارات از اعزام به رویدادهای بین المللی بازماندند.

اکبرپور از نبود اجراهای زنده هنرمندان در سطح استان گلایه کرد و یادآور شد: هنرمندان استان به دلیل‌ فضای بسته از بروزرسانی هنری محروم هستند.