مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه گفت: بسیاری از زرشکاران محصول خود را به صورت سنتی در خرمن خشک می کنند که با توجه به همزمانی فصل برداشت با ریزش نزولات جوی، هر سال خسارت زیادی به کشاورزان منطقه وارد می شود.
جواد درویشی افزود: احداث بارگاه زرشک با هدف بهبود کیفیت محصول و جلوگیری از خسارات وارده به باغداران ضروری است.
وی بیان کرد: هم اکنون تسهیلات قرض الحسنه ۸۴ ماهه با نرخ ۱۰ درصد به کشاورزان برای احداث بارگاه زرشک پرداخت می شود که با توجه به نبود توان اقتصادی کشاورزان باید نرخ تسهیلات پرداختی به کمتر از چهار درصد کاهش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه اظهار داشت: پرداخت تسهیلات قرض الحسنه با نرخ چهار درصد یا کمتر برای احداث بارگاه بهداشتی زرشک توسط دولت ضروری است.
وی افزود: هم اکنون ۸۰۰ سالن و بارگاه زرشک در شهرستان زیرکوه وجود دارد که باید در راستای افزایش کیفیت زرشک تولیدی، تعداد بارگاه ها افزایش یابد.
درویشی تشریح کرد: کشاورزان منطقه محصول زرشک را به صورت سنتی در خرمنهای زرشک و به صورت پفکی در بارگاه های بهداشتی خشک می کنند که زرشک خشک شده در بارگاه بهداشتی به دلیل کیفیت خوب با قیمت بالاتری به فروش می رسد.
وی اضافه کرد: برداشت محصول زرشک از سه هزار و ۱۶۰ هکتار از باغ های این شهرستان مرزی به اتمام رسید و سه هزار تن زرشک خشک به ارزش ۷۵۰ میلیارد ریال در شهرستان برداشت شد که برداشت زرشک به دلیل گرمای بهاره، تگرگ و سرما نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافت.
گفتنی است که سه هزار و ۷۲۱ بهره بردار در زمینه تولید زرشک در شهرستان زیرکوه فعالیت دارند، همچنین خراسان جنوبی با ۱۵ هزار و ۵۶۱ هکتار باغ زرشک و تولید سالانه ۱۶هزار تن، ۹۸ درصد سطح زیرکشت زرشک کشور را در اختیار دارد.