مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: این استان ۲ مرحله حاد گرد و غبار را پشت سر گذاشته است و براساس آمار ۳۰ تا ۳۵ درصد این گرد و غبارها منشاء داخلی دارد.
محمدعلی آخوندی روز سهشنبه به رسانهها اظهار کرد: ۶۰ تا ۷۰ درصد گرد و غبارهای موجود در خراسان جنوبی دارای منشاء خارجی و از کشورهای افغانستان، ترکمنستان و پاکستان است.
وی بر لزوم همافزایی اعتبارات برای مقابله با گرد و غبار تاکید کرد و افزود: ما میتوانیم گرد و غبارهای با منشاء داخلی را مدیریت کنیم که نیاز به برنامه خاص دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: دستگاههای تخصصی حوزه گرد و غبار، حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی، دانشگاه علوم پزشکی، پلیس راه و هواشناسی اطلاعرسانیهای خوبی در ۲ هفته اخیر داشتهاند که باید تداوم یابد.
وی اضافه کرد: ۳۶ درصد وسعت استان بالغ بر ۵.۴ میلیون هکتار بیابانی و دارای مراتع فقیر بوده که منشاء گرد و غبار است.
آخوندی گفت: هنر در اجرا کردن به موقع برنامههاست و باید شرایط را بهینه دید و جلوی گسترش بیابان را بگیریم که این نیازمند برنامهریزی توسط مدیران ارشد است.
وی افزود: براساس پیش بینیهای هواشناسی، خودمراقبتی توسط مردم و مسئولان آغاز میشود و پرهیز سالمندان و بیماران ریوی از حضور در اجتماع و محیط، اولین اقدام در خودمراقبتی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی از تشکیل کارگروه تخصصی مقابله با گرد و غبار در استان با عضویت دستگاههای تخصصی خبر داد و گفت: در این کارگروه اگر نیاز به اقدامات اضطراری مانند تعطیلی ادارات، صنایع و اماکن باشد تصمیمگیری و در نهایت به تشخیص استاندار اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه مقابله با بیابانزایی، برنامهریزی برای همافزایی اعتبارات نیاز دارد گفت: اعتبارات به گرد ریزگردها هم نمیرسد لذا از دبیر کارگروه ملی مقابهل با گرد و غبار دعوت شده تا ضمن حضور در استان از حمایتهای آنها استفاده کنیم.
آخوندی نهالکاری، آبخوانداری، آبخیزداری و احداث هلالی آبگیر را از جمله اقدامات خوب برای مقابله با گرد و غبار و بیابانزایی در استان عنوان کرد و افزود: خراسان جنوبی به این دلایل میتواند استان پایلوت معرفی شود و دستگاههای متولی میتوانند هماهنگ با برنامه هفتم توسعه برنامه داشته باشند و آنها را پیگیری کنند.
وی همچنین از آمادگی بیمارستانها و اورژانسها برای کمک به مردم در شرایط هوای آلوده خبر داد و گفت: طی هفته گذشته تعداد ۹۷ نفر در بیرجند، هفت نفر در نهبندان و یک نفر در زیرکوه به دلیل هوای آلوده و گرد و غبارها در بیمارستان بستری شدند.
با شروع وزش باد شدید از هفته گذشته و تقویت بادهای ۱۲۰ روزه بار دیگر کیفیت هوا در خراسان جنوبی کاهش یافت به طوری که هوای مرکز استان نیز در وضعیت خطرناک قرار گرفت.
گرد و غبار اوایل هفته جاری مقداری کمتر شد و با تشدید وزش باد از دیروز اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی نسبت به وزش باد شدید، خیزش گرد و غبار و کاهش کیفیت هوا تا پایان هفته جاری هشدار هواشناسی سطح زرد صادر کرد.
هوای زیرکوه امروز در وضعیت خطرناک و شهرستانهای بیرجند، نهبندان و سرایان در وضعیت ناسالم قرار گرفت.
خراسان جنوبی در ردیف ۶ استان اول غبارخیز کشور قرار دارد و تحت تاثیر بادهای ۱۲۰ روزه است.
نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.