#خبر_و_هنر
#خراسان_جنوبی
#khabar_va_honar
#southern_Khorasan
#Birjand
#khabarvahonar
#خبر_و_هنر #خبروهنر
#خبر_هنر #خبر #اخبار #هنر #فرهنگ
#بیرجند #قاین #طبس #فردوس #سرایان #نهبندان #خوسف #بشرویه #زیرکوه #درمیان #سربیشه
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: با هدف نکوداشت حکیم نظامی، شاعر نامدار ایرانی، پویش ملی نظامی خوانی در فضای مجازی برگزار می شود.
، محمود رمضانی با بیان این خبر، عنوان کرد: به منظور بزرگداشت حکیم نظامی، شاعر و داستان سرای نامدار ایرانی و با هدف معرفی آثار و سروده های حکیم نظامی و استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای تولید محتوا، پویش مردمی نظامی خوانی تدارک دیده شده است.
وی با اشاره به این که «نظامی خوانی در فضای مجازی» و «معرفی شخصیت حکیم نظامی در فضای مجازی» از جمله موضوعات این پویش است، ادامه داد: علاقمندان میتوانند از خوانش آثار حکیم نظامی توسط خود ویدیویی ضبط کرده و یا پادکستی تهیه کرده و از طریق مراجعه به سامانه پلتزار به نشانی اینترنتی https://platzaar.ir در این پویش شرکت کنند.
رمضانی با بیان این که شرکت کنندگان تا ۲۱ اسفندماه مهلت داند نسبت به ارسال آثار خود اقدام کنند، اضافه کرد: رعایت قوانین، اصول و ارزش های فرهنگی کشور و ارسال صوت و ویدئو با اولویت استفاده در شبکههای اجتماعی از جمله شرایط تعیین شده برای ارسال آثار می باشد.
به گفته وی به ۵۰ برگزیده این پویش، ۵۰ جایزه نقدی یک میلیون تومانی به همراه یکی از کتب نفیس حکیم نظامی اعطاء می شود.
گفتنی است؛ ۲۱ اسفندماه روز ملی نظامی نامگذاری شده است.
یادآوری میشود، جمالالدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد متولد ۵۳۵ هجری قمری متخلص به نظامی، شاعر و داستانسرای ایرانی پارسیگوی در سده ششم هجری (دوازدهم میلادی) است، که بهعنوان صاحب سبک و پیشوای داستانسرایی در ادبیات پارسی شناخته شدهاست.
اثر معروف و شاهکار بیمانند نظامی، خمسه یا پنج گنج است که در قلمرو داستانهای غنایی امتیاز بسیار دارد و او را باید پیشوای اینگونه شعر در ادب فارسی دانست. شاعر بر روی هم رفته سی سال از زندگانی خود را بر سر نظم و تدوین آنها گذاشتهاست. خمسه یا پنج گنج نظامی شامل پنج مثنوی است: مخزنالاسرار، لیلی و مجنون، خسرو و شیرین، هفتپیکر و اسکندرنامه.
آرامگاه نظامی گنجوی، در حاشیه غربی شهر گنجه قرار دارد. نظامی در زمرهٔ گویندگان توانای شعر پارسی است، که نهتنها دارای روش و سبکی جداگانه است، بلکه تأثیر شیوهٔ او بر شعر پارسی نیز در شاعرانِ پس از او آشکارا پیداست.
نظامی از دانشهای رایج روزگار خویش (علوم ادبی، نجوم، فلسفه، علوم اسلامی، فقه، کلام و زبان عرب) آگاهی گستردهای داشته و این ویژگی از شعر او به روشنی دانسته میشود.
با وجود روشن بودن تاریخی تعلق حکیم نظامی به تمدن ایرانی، چند سالی است کشور آذربایجان کوشیده تا این چهره فرهنگی را در زمره فرهیختگان این کشور معرفی کند.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.