استاندار خراسان جنوبی گفت: توجه ویژه به مناطق کم برخودار از جمله نهبندان مسئولیت اصلی مسئولان است.

جواد قناعت،  در همایش روز نهبندان ضمن گرامیداشت سالروز ورود مقام معظم رهبری در هفتم شهریور ماه ۱۳۷۸ به شهرستان مرزی نهبندان، بیان کرد: هدف از سفر ایشان جلب توجه ویژه مسئولان به مناطق محروم در کل کشور و مناطقی شبیه نهبندان است چرا که وظیفه الهی، انسانی و شرعی ما مسئولان است که به مناطق محروم و کم برخوردار توجه ویژه و خاصی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: در موضوعات اقتصادی، زیرساختی و توسعه‌ای باید به شهرستان‌های کم برخورداری همچون نهبندان توجه ویژه داشته باشیم.

استاندار گفت: در راستای توسعه منطقه باید به ظرفیت‌های غنی نهبندان، توجه شده و نهایت استفاده را از آن داشته باشیم تا نهبندان از این وضعیت و شرایط خارج شود.

قناعت از اهالی شهرستان نهبندان به عنوان مردمی انقلابی، بابصیرت، ولایت مدار و همیشه در صحنه یاد کرد و افزود: نهبندان از نظر توسعه‌ای و امکانات در مقایسه با سایر مناطق کشور جزو شهرهای کم برخوردار هستند.

به گفته وی، مردم ما در چهار دهه گذشته با همه سختی‌ها و مشکلات مختلف از جمله تحریم‌ها، توطئه‌های مختلف، جنگ تحمیلی و فشارهای اقتصادی پای نظام بوده‌اند.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که می‌فرمایند “ما از بخش زیادی از مسیر با وجود شیب تند عبور کرده‌ایم” و “به قله‌ها نزدیک شده‌ایم”، گفت: اینجا جای خستگی و درجا زدن نیست و همه ما باید به صورت متحد کار و تلاش جهادی و شبانه‌روزی داشته باشیم.

استاندار با بیان اینکه کشور به کارگاه سازندگی تبدیل شده و اینکه معاندین هر روز علیه انقلاب اسلامی توطئه می‌کنند، نشان دهنده حرکت رو به جلو آن است، بیان کرد: اگر ایران اسلامی در حال فرو پاشیدن و بن بست است پس چرا دشمنان اینقدر هزینه و اعتبار و انرژی و وقت صرف می‌کنند و علیه ایران دروغ پردازی دارند.

قناعت افزود: توطئه‌های روزانه دشمنان نشان دهنده پویایی و بالندگی کشور با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری است که البته دشمنان هم به این موضوع اعتراف دارند.

وی با اشاره به پیشرفت و تعالی جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های بین‌المللی، خاطرنشان کرد: عضویت در شانگهای و عضویت در بریکس از جمله دستاوردهای دولت در عرصه خارجی است که رهاورد این عضویت‌ها را کمتر از یک سال آینده در سفره مردم خواهیم دید.

استاندار با بیان اینکه راهپیمایی اربعین حسینی بزرگترین اجتماع مذهبی جهان است، خاطرنشان کرد: اربعین حسینی مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی است، همچنین مانوری برای ظهور امام عصر(عج) و اوج پیوند عاشورا و ظهور می باشد.

قناعت افزود: دشمنان به دنبال این هستند که اربعین را کم فروغ و مردم را دلسرد کنند این در حالی است که اربعین حسینی اجتماع باشکوهی است که هرساله با حضور شیعیان و برادران اهل تسنن ما در داخل و کشورهای منطقه به صورت خودجوش و باشکوه برگزار می‌شود.

وی با ذکر این نکته که هفته دولت فرصت مناسبی است که مسئولان امر گزارشی از اقدامات خودشان در طول ۲ ساله دولت سیزدهم به مردم ارائه دهند، اظهار کرد: همزمان با هفته دولت امسال ۹۸۷ پروژه عمرانی و اقتصادی با اعتبار بیش از ۸۷۰ هزار میلیارد ریال در خراسان جنوبی افتتاح یا کلنگ‌زنی می‌شود که از این تعداد ۹۳۳ پروژه با اعتبار ۸۰۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال، قابل افتتاح است و عملیات اجرایی ۵۴ پروژه شهری و روستایی نیز با اعتبار ۶۶ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال در استان آغاز خواهد شد.

۱۰۷ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خرد در نهبندان پرداخت شد

ابوالفضل ایروانی، فرماندار شهرستان نهبندان نیز گفت: مبلغ ۱۰۷ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار مشاغل خرد و خانگی شهرستان نهبندان قرار دادیم که رکوردی متفاوت است. مسئولان کشوری و استانی در دولت سیزدهم توجه ویژه به شهرستان نهبندان داشته‌اند و رئیس جمهور و مسئولین طراز اول کشوری تاکنون ۲۸ سفر به نهبندان داشته‌اند.

فرماندار نهبندان با بیان اینکه استاندار خراسان جنوبی تاکنون برای شرکت در ۱۴ برنامه نهبندان به شهرستان سفر کرده‌اند، افزود: معاونین استاندار ۱۶ سفر به شهرستان و مدیران کل هم با رکوردی بی سابقه ۴۵۰ سفر به شهرستان داشته‌اند.

ایروانی تصریح کرد: در حوزه جاده‌های شهرستان نیز بیش از ۱۳۰ کیلومتر جاده روستایی روکش آسفالت شده که یکی از مطالبات اصلی مردم بود.

وی یکی از مطالبات مردم را تأمین مسکن عنوان کرد و گفت: در حوزه تأمین مسکن تعداد ۸۶۸ واحد را از سنوات گذشته در اختیار مردم قرار دادیم و تسهیلات پرداخت شده و فرآیندهای مانع استفاده از مسکن نیز برداشته شد.

فرماندار نهبندان افزود: در حوزه اشتغال شهری پنج هزار شغل ایجاد شد و یک هزار و ۲۵۰ نفر هم در روستاهای شهرستان صاحب شغل شدند.

ایروانی با اشاره به طرح نهضت آسفالت در نهبندان که طی ۱۵ سال گذشته بی سابقه بوده، گفت: ۱۷۵ هزار و ۲۱۳ مترمربع برای ۳۴ روستا با اعتبار ۲۴ میلیارد تومان انجام شد که جای قدردانی دارد. ۶۲ قطعه زمین تجاری نیز در اختیار مردم قرار گرفته است.

فرماندار نهبندان با اشاره به طرح سند دار کردن املاک و زمین‌های کشاورزی مردم، گفت: در شهرستان نهبندان، یک هزار و ۸۷۸ جلد سند صادر شده است.

ایروانی گفت: در شهرستان حدود ۸۵۰ قنات و چشمه داریم که در دو سال گذشته ۱۷ سازه آبخیزداری با اعتبار ۱۴ میلیارد تومان در بالا دست قنوات ایجاد شد که بی‌نظیر است.

وی از احیای ۴۷ رشته قنات با حجم کار ۱۶ هزار و ۷۱۴ متر برای بهره مندی ۴ هزار و ۲۰۰ خانوار خبر داد و افزود: با وجود دو محصول استراتژیک پسته و زیتون چهار ترمینال ضبط پسته داریم.

به گفته وی، ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت پسته است که نیاز به برنامه‌ریزی دارد، در سال ۱۴۰۲، بهره‌برداران تولید گندم علیرغم خشکسالی، دو هزار و ۵۰۰ تن گندم را در اختیار دولت قرار دادند که نشان دهنده توجه دولت به این بخش دارد.

فرماندار با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های معدنی و صنعتی در نهبندان، گفت: در انتهای ۱۴۰۱، سرمایه‌گذاری با ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار  فعالیت خود را در معدن فلورین آغاز کرد که اشتغال بیش از ۱۰۰ نفر را رقم خواهد زد.

ایروانی با بیان اینکه بستر حضور فعالیت شرکت‌های دانش بنیان فراهم شده و  مرکز تحقیقات زیتون را امسال افتتاح خواهیم کرد،  افزود: در حوزه اشتغال یک هزار و ۱۸۲ نفر صاحب شغل شدند که رشد ۱۱۸ درصدی اشتغال را نسبت به تعهد شغلی شهرستان نشان می‌دهد.

وی با تأکید بر اینکه ۱۰۷ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار مشاغل خرد و خانگی شهرستان قرار دادیم که رکوردی متفاوت است، تصریح کرد: طرح توسعه نهبندان با سفر ریاست جمهوری مجدد بازنگری شد و تقاضا داریم استاندار این طرح حیاتی را برای مردم پیگیری کنند.

ایروانی با بیان اینکه در سطح شهرستان ۴۷ درصد مردم بین دهک یک تا سه قرار دارند و  ۱۶ هزار نفر یارانه بگیر هستند، گفت: دولت سیزدهم با ابتکاری که وزیر کار داشت به این مناطق توجه داشتند که این دهک‌ها با اتصال  ۱۶۵ مرکز فروشگاهی از ۱۱ قلم کالای اساسی بهره‌مند شدند.

مصطفی نخعی، نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به بازنگری طرح توسعه نهبندان به همت دولت سیزدهم افزود: یکی از برکات سفر مقام معظم در سال ۷۸ تدوین طرح توسعه نهبندان بود که با تدبیر معظمُ له رقم خورد اما در این طرح تحولی که مقام معظم رهبری انتظار داشتند، اتفاق نیفتاده است.

وی بیان کرد: اجرای طرح توسعه نهبندان برای شهرستان حیاتی است که در دولت‌های گذشته مورد بی‌توجهی واقع شد اما در جریان سفر نخست رئیس جمهور در سال ۱۴۰۰ به خراسان جنوبی مسئله مطرح و با دستور ویژه آیت الله رئیسی بازنگری این طرح مصوب شد.

نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازنگری طرح در معاونت اجرایی رئیس جمهور مورد تأیید قرار گرفته و بودجه‌ای بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد ریال در طول چهار سال به این طرح برای تکمیل زیرساخت‌ها و حل مشکلات در بخش‌های مختلف اختصاص یافته است.

نخعی بیان کرد: بازنگری طرح توسعه نهبندان در مرحله تصویب هیئت وزیران است که امیدواریم استاندار خراسان جنوبی هم پیگیری‌های لازم را انجام دهند.

وی ضمن گرامیداشت سالروز ورود مقام معظم رهبری در هفتم شهریور ماه ۱۳۷۸ به شهرستان مرزی نهبندان گفت: در یک سال اخیر اقدامات مهم و شاخصی در شهرستان نهبندان به همت دولتمردان رقم خورده است.

نخعی با بیان اینکه مقدمات انتقال آب از دریای عمان در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی از شهرستان‌های نهبندان و سربیشه آغاز خواهد شد و در ادامه به شهرستان‌های شمالی استان خواهد رسید، بیان کرد: تاکنون بخش قابل توجهی از کار انجام و مقدمات کار فراهم شده‌ و به زودی شاهد اتفاقات خیلی بهتری هم در این زمینه خواهیم بود.

وی با اشاره به اجرای خط انتقال گاز از دشتک زابل به شهرستان‌های نهبندان و سربیشه گفت: اجرای این خط نقش مؤثری در پایداری شبکه گاز شرق کشور و خراسان جنوبی خواهد داشت و به زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

نماینده مجلس با بیان اینکه طرح راه آهن خراسان جنوبی قرار است از نهبندان رقم بخورد و مقدمات کار در این پروژه هم انجام شده، بیان کرد: به زودی شاهد اجرای پروژه راه آهن سراسری از شهرستان نهبندان خواهیم بود.

نخعی اظهار کرد: در حوزه بهداشت و درمان هم اقدامات خوبی رقم خورده و چند وقت پیش افتتاح کلنیک پزشکان متخصص را در نهبندان داشتیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه آموزش مجوز پذیرش دانشجوی دختر در دانشگاه فنی و حرفه‌ای نهبندان در سال تحصیلی جدید صادر شده، بیان کرد: مجوز مجتمع عالی سلامت نهبندان هم با پیگیری های مستمر در سال ۱۴۰۰ صادر شده و در سال جاری در رشته بهداشت عمومی در مقطع لیسانس از طریق آزمون سراسری دانشجو پذیرش خواهد کرد.

به گفته وی، دپارتمان معدن نهبندان اولین دوره‌های آموزشی خود را در سطح ملی در سال جاری شروع کرده است.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در زمینه فرآوری مواد معدنی، چندی پیش عملیات اجرایی بزرگترین واحد فرآوری فلورین خاورمیانه آغاز شده که با توجه به پیشرفت مناسب سال آینده تولید خود را آغاز خواهد کرد، بیان کرد: طرح استیل کورد نهبندان با پیگیری‌های زیادی در مرحله ثبت شرکت و مراحل اداری است.

نخعی خاطرنشان کرد: اولین واحد تولید گاز طبیعی مایع شده در سطح کشور در شهرستان نهبندان در حال برنامه‌ریزی است و جلسات متعددی برگزار شده، این طرح با مشارکت بخش خصوصی و قرارگاه خاتم الانبیاء اجرایی خواهد شد.

وی با ذکر این نکته که دشمنان به دنبال ناامید کردن مردم هستند، در حالی که زمینه کار فراهم و جایی برای ناامیدی و بهانه گیری نیست، خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده در آستانه یک جهش بزرگ در شهرستان نهبندان هستیم اما نیاز است همه ما، مردم و مسئولان کنار هم قرار بگیریم.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف زیرساخت‌های ارتباطی شهرستان نهبندان از جمله روند کُند ساخت محور بیرجند – نهبندان، اظهار کرد: درخواست ما این است در بخش تخصیص اعتبارات به راه‌ها تأکید بیشتری بر عدالت محوری شود، هر چند وقت خبرهای ناگواری از کشته شدن همشهریانمان را داریم، جاده بیرجند – نهبندان مستحق اعتباری بیشتری است تا هرچه زوتر به سرانجام برسد.

حجت الاسلام و المسلمین احمد نجمی پور، امام جمعه شهرستان نهبندان نیز با اشاره به اینکه سفرهای استانی هیئت دولت از کارهای ارزشمندی بود که عزمی بر تحقق منویات رهبری است، گفت: دیپلماسی موفق در عرصه‌های بین‌المللی نیز از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم است و امروز با حرکت اصولی مبتنی بر عزت، قطار مذاکرات را به ریل خود بازگردانده است.

وی افزود: رئیس دولت سیزدهم اهل سیاسی کاری نیست لذا صداقت این دولتمرد یاد و خاطره شهید رجایی و باهنر را تداعی می‌کند.

نجمی پور با بیان اینکه امروز مردم از نظام حمایت می‌کنند، به شرایط ابتدایی دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: آن زمان اعلام شده بود که بودجه کافی برای پرداخت حقوق کارمندان نیست و به خاطر شرایط کرونایی، تحریم‌ها و خشکسالی تمام منابع کشور ته کشیده بود.

به گفته وی، با این حال ریشه کن کردن کرونا اولین اقدام دولت سیزدهم بود و با وجود همه چالش‌ها، پوشش بیمه همگانی ۳۲ میلیون نفر، تلاش برای جذب گردشگری در حوزه سلامت و عبور از دوران سخت کرونایی مهمترین ویژگی این دولت محسوب می‌شود.

امام جمعه نهبندان، مسئله آب را مهمترین موضوع برای توسعه شهرستان نهبندان برشمرد و گفت: فعال شدن بازارچه مرزی دو کوهانه، اجرای طرح رزاق برای بهبود معیشت مرزنشینان شهرستان، توجه به هاب شتر، تسریع در بازنگری طرح توسعه نهبندان، تأمین اعتباری برای راه‌های مواصلاتی، توجه به معادن و راه اندازی دانشگاه فرهنگیان را از دیگر درخواست‌های مردمی برشمرد.

بیش از ۸۳۲ میلیارد تومان پروژه در نهبندان افتتاح می‌شود

استاندار خراسان جنوبی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: ۹۶ پروژه با اعتبار ۸۳۲.۵ میلیارد تومان در نهبندان افتتاح می‌شود.

وی اظهار کرد: امروز روز بسیار مبارک و به یاد ماندنی برای مردم نهبندان است چرا که در چنین روزی رهبر معظم انقلاب به این شهرستان سفر کرده اند.

استاندار گفت: طی هفته دولت در  شهرستان نهبندان ۱۰۳ پروژه با اعتبار ۸۸۶ میلیارد تومان افتتاح و کلنگ زنی می‌شود که ۹۶ پروژه آن با اعتبار ۸۳۲.۵ میلیارد تومان افتتاح می‌شود.

قناعت از آغاز عملیات اجرایی هفت پروژه با اعتبار ۵۳.۵ میلیارد تومان در نهبندان خبر داد و گفت:  امروز ترمینال ضبط پسته این شهرستان با اعتباری بالغ بر هفت میلیارد تومان  افتتاح شد.

وی افزود: افتتاح پروژه آبرسانی به کلاته خداداد به نمایندگی از شش روستا با اعتبار ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در ششمین روز از هفته دولت انجام شد.

استاندار با بیان اینکه پروژه گازرسانی به روستای میل گز به نمایندگی از سایر روستاها با اعتباری بالغ بر ۱۴۶ میلیارد تومان افتتاح شد، گفت: گازرسانی به ۱۶ روستای زیر ۲۰ خانوار در نهبندان، ۱۱ پاسگاه و ۱۴ برجک مرزی، بازارچه مرزی دو کوهانه و گازرسانی به ۹ واحد صنعتی و تولیدی به بهره برداری می‌رسد. عملیات گازرسانی به ۱۵ روستای زیر ۲۰ خانوار و ۶ واحد تولیدی شهرستان نیز آغاز شد.

همچنین آیین افتتاح و کلنگ زنی همزمان ۷۲ پروژه گازرسانی به شهرستان نهبندان با اعتبار هزار و ۴۶۶ میلیارد ریال با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد.

در این مراسم ۵۱ طرح گازرسانی با اعتبار هزار و ۱۹۳ میلیارد ریال افتتاح و عملیات اجرایی  ۲۱ طرح گازرسانی با اعتبار ۲۷۳ میلیارد ریال آغاز شد. آغاز عملیات گازرسانی به ۱۶ روستای نهبندان با اعتبار ۷۲۰ میلیارد ریال جهت بهره مندی ۲۶۷ خانوار از مزایای آن از بخش‌های این مراسم بود.

در این مراسم، پروژه گازرسانی به ۱۱ پاسگاه و ۱۴ برجک مرزی با اعتبار ۳۷۳ میلیارد ریال به بهره برداری رسید و طرح گازرسانی به بازارچه دوکوهانه با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال نیز افتتاح شد. بهره برداری از پروژه گازرسانی به ۱۹ واحد صنعتی و تولیدی با اعتبار ۹۰ میلیارد ریال و آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۶ واحد صنعتی و تولیدی با اعتبار ۷۸ میلیارد ریال نیز از بخش‌های دیگر این برنامه بود. در این مراسم پروژه گازرسانی به ۱۵ روستا با اعتبار ۱۹۵ میلیارد ریال و جمعیت برخوردار ۱۴۹ خانوار نیز افتتاح شد.

در ششمین روز هفته دولت و با حضور استاندار خراسان جنوبی افتتاح همزمان ۶ پروژه آبرسانی به روستاهای نهبندان انجام شد. این ۶ پروژه به صورت همزمان در روستای کلاته خداد وارد فاز بهره برداری شد.

اعتبار هزینه شده برای اجرای این پروژه‌ها ۱۵۸ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال است. با اجرای این پروژه‌ها، اهالی روستاهای کلاته خداداد، اسدآباد عرب، حسن آباد، شیور، حسنعلی و استند از نعمت آب شرب بهداشتی برخوردار شدند.

سه هزار و ۳۶۶ میلیارد ریال اعتبار به دهیاری‌های استان تخصیص یافت 

حسین هاشمی، مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای اسلامی استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: در دولت سیزدهم سه هزار و ۳۶۶ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع مختلف اعتباری به حساب دهیاری‌های استان واریز شده ‌است.

وی افزود: در دولت سیزدهم هزار و ۵۰ طرح عمرانی و خدماتی با اعتبار ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال توسط دهیاری‌های استان اجرایی شده‌ است.
هاشمی با اشاره به وجود هزار و ۷۷۸ روستا با جمعیت ۳۰۹ هزار و ۹۲۳ نفر در خراسان جنوبی گفت: ۴۰ درصد جمعیت استان در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.

مدیرکل دفتر روستایی استانداری افزود: در این استان تعداد ۹۶۷ دهیاری با ۸۳۹ دهیار داریم که از این تعداد ۷۵۷ نفر مرد و ۸۲ نفر زن هستند، البته در دو سال فعالیت دولت سیزدهم مجوز دهیاری برای ۷۰ روستای استان اخذ شده است.
هاشمی با بیان اینکه جمعیت عشایری خراسان جنوبی ۸۱ هزار نفر است، بیان کرد: در استان ۹۰۴ شورای اسلامی به تعداد ۲ هزار و ۶۶۵ نفر داریم که از این تعداد ۸۰ نفر زن و ۲ هزار و ۵۸۵ نفر مرد هستند.

وی با ذکر این نکته که در سال ۱۴۰۰ با دستور رئیس جمهور قرارگاه محرومیت‌زدایی و توسعه همه جانبه روستاها در خراسان جنوبی هم تشکیل شد، اظهار کرد: ۱۰۰ شهرستان در سطح کشور به عنوان پایلوت در طرح تکام انتخاب شدند که ویژگی اصلی طرح تکام، مردم پایه بودن آن با مشارکت تمام دستگاه‌های اجرایی است.
مدیرکل دفتر روستایی استانداری از افتتاح و بهره‌برداری از ۷۱۵ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۵ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال در روستاهای استان خبر داد و گفت: تعداد ۳۰۵ پروژه با اعتبار ۸۵۵ میلیارد ریال در ۲۵۶ روستای استان از محل اعتبارات دهیاری‌ها و با مشارکت، همراهی و همکاری روستاییان اجرا شده است.

هاشمی خاطرنشان کرد: پروژه‌های ویژه هفته دولت در حوزه اجرای طرح‌های هادی، آبرسانی، برقرسانی، گازرسانی، ارتباطات، آموزشی، فرهنگی، ورزشی، بهداشت و درمان، آبخیزداری و قنوات است.

به گفته وی، کلنگ‌زنی ۱۲ پروژه با اعتبار هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال در روستاهای استان نیز در برنامه‌های هفته دولت سال جاری دیده شده است.

وی از اختصاص پنج دستگاه خودروی حمل زباله در دولت سیزدهم به دهیاری‌ها خبر داد و گفت: پیگیری و جذب سهمیه قیر رایگان برای ۵۰۴ روستا با اعتباری بالغ ۲ هزار و ۶۰ میلیارد ریال در دولت سیزدهم انجام شده‌است.

مدیرکل دفتر روستایی با اشاره به اینکه در ایام هفته دولت تعداد ۱۹۵ برنامه توسط بخشداری‌ها، دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی روستاها در سطح استان اجرا می‌شود، گفت: این برنامه‌ها شامل برگزاری میز خدمت در مراکز بخش و روستاهای پرجمعیت، برگزاری نشست‌های مشورتی دهیاران و شوراهای اسلامی، برپایی اردوهای جهادی در مناطق روستایی، اجرای بازی‌های بومی و محلی، پیاده‌روی خانوادگی و مسابقات فرهنگی است.
هاشمی به امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک استانداری خراسان جنوبی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) درخصوص محرومیت‌زدایی و پیشرفت منطقه‌ اشاره کرد و گفت: توافقات خوبی در زمینه آبرسانی به روستاها، احیای قنوات، آبخیزداری، احداث مسکن محرومان، راه روستایی، کاهش آسیب‌های اجتماعی، بهداشت و درمان و حوزه عشایری در این تفاهم‌نامه داشتیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰.۱۲ درصد روستای استان از نعمت آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند، تصریح کرد: براساس تفاهم‌نامه همکاری مشترک استانداری خراسان جنوبی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) تا پایان دولت سیزدهم تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از نعمت آب برخوردار خواهند شد.
مدیرکل دفتر روستایی استانداری افزود: در حال حاضر ۹۹.۹ درصد روستائیان استان از نعمت برق، ۹۹.۸ درصد جامعه روستایی از نعمت گاز، ۹۰ درصد از نعمت پوشش تلفن همراه، ۸۰ درصد از اینترنت پرسرعت، ۹۶ درصد از تلفن ثابت و ۵۱.۸ درصد از نعمت راه آسفالته برخوردار هستند.
هاشمی با اشاره به وجود ۱۳ پایگاه آتش نشانی در سطح روستاهای خراسان جنوبی گفت: از محل اعتبارات ماده ۵۸ در زمینه تأمین تجهیزات به دهیاری‌ها کمک خواهیم کرد.
وی به سالروز سفر مقام معظم رهبری به شهرستان نهبندان در هفتم شهریور سال ۷۸ اشاره کرد و اظهار کرد: پس از این سفر تاریخی طرح توسعه نهبندان مصوب شد که متأسفانه در دولت‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفت اما در سفر آیت الله رئیسی این طرح بازنگری شد و اجرای این سند با اعتبار قابل توجهی به رفع محرومیت منطقه کمک خواهد کرد.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور