رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی

مهارت‌آموزی زیربنای توسعه و اشتغال پایدار است

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه مهارت‌آموزی زیربنای توسعه و اشتغال پایدار است، گفت: حرکت از آموزش صرف به سمت آموزش مهارت، زمینه خودکفایی اقشار مختلف جامعه، کاهش آسیب‌های اجتماعی و رونق تولید را فراهم می‌کند.

 محمدجعفر عبداللهی روز دوشنبه در شورای اقتصاد مقاومتی افزود: شرط شکل‌گیری شخصیت توانمند در افراد این است که بتوانند با اتکا به توانایی‌ها و مهارت‌های خود مسیر زندگی را طی کنند و وابستگی به دیگران را کاهش دهند.

وی مهارت را زیرساخت توسعه کشور دانست و اظهار کرد: هرچند تجهیزات، ماشین‌آلات و سرمایه‌گذاری در رشد اقتصادی نقش مهمی دارند، اما سرمایه انسانی ماهر مهم‌ترین عامل تولید و پیشرفت اقتصادی است و بدون نیروی انسانی توانمند، بهره‌گیری از امکانات و فناوری‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.

به گزارش خبر و هنر خراسان جنوبی رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت اصلاح رویکردهای آموزشی در کشور گفت: تمرکز بیش از حد بر آموزش‌های نظری و دانشگاهی، بدون توجه کافی به مهارت‌آموزی، یکی از عوامل افزایش بیکاری است و باید آموزش‌های مهارتی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

عبداللهی همچنین بر نقش آموزش‌های ایمنی در بخش معدن تأکید کرد و افزود: آموزش‌های تخصصی و ایمنی می‌تواند از بروز خسارت‌ها و حوادث در واحدهای تولیدی و معدنی استان جلوگیری کند.

وی زندانیان را از مهم‌ترین گروه‌های هدف آموزش‌های مهارتی دانست و گفت: علاوه بر آموزش یک حرفه، باید زمینه ارتقای مستمر مهارت زندانیان در طول دوران تحمل محکومیت فراهم شود تا پس از آزادی با توانمندی بیشتری وارد بازار کار شوند.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در زندان‌های استان اظهار کرد: فعالیت‌های مناسبی در حوزه مهارت‌آموزی زندانیان در حال انجام است، اما توسعه این آموزش‌ها و افزایش سطح مهارت افراد همچنان ضروری است.

وی توانمندسازی خانواده‌های زیر پوشش کمیته امداد و سایر اقشار آسیب‌پذیر را از دیگر اولویت‌ها برشمرد و افزود: هدف از آموزش‌های مهارتی باید حرکت افراد از دریافت حمایت‌های مقطعی به سمت خودکفایی اقتصادی باشد و استمرار آموزش‌ها و پایش نتایج آن می‌تواند در تحقق این هدف مؤثر باشد.

عبداللهی با اشاره به ظرفیت‌های استان خراسان جنوبی اظهار کرد: با وجود محدودیت‌های بخش کشاورزی، توسعه فعالیت‌هایی همچون انرژی‌های تجدیدپذیر و سایر مشاغل نوین، نیازمند آموزش مهارت‌های تخصصی به جامعه هدف است.

وی بر گسترش آموزش‌های مهارتی برای همه دانش‌آموزان، از جمله دانش‌آموزان رشته‌های غیرفنی، تأکید کرد و ادامه داد: مهارت‌آموزی نباید محدود به هنرستان‌ها و مراکز فنی باشد، بلکه لازم است دانش‌آموزان سایر رشته‌ها نیز متناسب با نیاز بازار کار از آموزش‌های کاربردی بهره‌مند شوند.

رئیس کل دادگستری خراسان جنوبی، بیکاران، کودکان کار، اقشار آسیب‌پذیر و اتباع خارجی را از دیگر گروه‌هایی دانست که باید بیش از گذشته زیر پوشش آموزش‌های مهارتی قرار گیرند و یادآور شد: آموزش حرفه به این افراد ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی، در کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز نقش مؤثری دارد.

وی هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها و نهادهای مختلف را لازمه موفقیت در توسعه مهارت‌آموزی عنوان کرد و گفت: همکاری و استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌ها می‌تواند زمینه اشتغال پایدار و ارتقای سطح مهارت جامعه هدف را فراهم کند.

عبداللهی از تلاش دستگاه‌های فعال در حوزه مهارت‌آموزی قدردانی کرد و افزود: امیدواریم با تداوم این همکاری‌ها، فرصت‌های اشتغال و توانمندسازی اقشار مختلف جامعه در خراسان جنوبی بیش از پیش گسترش یابد.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور

لینک کوتاه خبر:

https://khabarvahonar.ir/news/?p=113120

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

پیشنهادی: