استاندار خراسان جنوبی گفت: مناطق مرزی استان را باید با رونق بازارچه‌ها تقویت کرد به همین دلیل فعال کردن بازارچه‌ها با قوت و جدیت ادامه دارد.

پ سید محمدرضا هاشمی روز سه‌شنبه در دیدار با فعالان اقتصادی بازارچه‌های مرزی استان افزود: اگر نتوانیم مناطق مرزی استان را تقویت کنیم امنیت دچار اختلال خواهد شد، اکنون هر خانه یک پایگاه نظامی و تامین کننده امنیت است.

وی تاکید کرد: آنچه به طور واقعی در استان مورد غفلت واقع شده است مباحثی از قبیل رشد اقتصادی، افزایش بهره وری، تولید پول و ثروت در استان است که در این خصوص پنج اقدام احصا شده است.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: استاندار حتی اگر شبانه روزی تلاش کند به تنهایی نمی‌تواند این مباحث مهم را توسعه دهد پس نیاز به کار تیمی و همراهی مدیران دستگاه‌های اجرایی داریم و در کنار مدیران هستیم، چراکه فرماندهی موفق است که نیروهای او همراهش باشند.

وی با تاکید بر اینکه امروز بستر توسعه استان فرودگاه است، یادآور شد: تا زمانیکه مشکل فرودگاه و پروازها حل نشود سرمایه‌گذار یا معدنکار به استان نمی‌آید.

هاشمی افزود: تاکنون در حوزه معادن، گردشگری و کشاورزی به صورت تخصصی ورود کرده‌ایم، مدیران هم باید پای کار بیایند، اگر مدیران کار کنند مخلص آنها هستیم در غیر اینصورت جا به جا خواهند کرد.

وی بیان کرد: آنچه برای استان بسیار مهم است فعال کردن بازارچه‌های مرزی است بدون شک کشور افغانستان نیز علاقمند به صادرات و واردات با خراسان جنوبی است و باید از این ظرفیت استفاده شود.

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه نباید سرمایه‌گذار با حمایت نکردن‌ها فراری داد، اظهار کرد: باید اراضی لم یزرع خدادادی را در اختیار سرمایه‌گذار گذاشت، در بازارچه‌های یزدان، میل ۷۳ و دوکوهانه ظرفیت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری فراهم است.

وی یادآور شد: در حوزه توسعه استان منکر اقدامات انجام شده در گذشته نیستیم اما در پنج بخش بازارچه‌های مرزی، فرودگاه، معدن، کشاورزی و میراث فرهنگی به جد ورود کرده و به زودی برای هر بخش یک مدیرکل معرفی می‌کنیم تا با جدیت بیشتر مسائل و موضوعات پیگیری و به نتیجه مطلوب برسد.

 

مناطق مرزی خراسان جنوبی با رونق بازارچه‌ها تقویت می‌شود

 

هاشمی از خراسان جنوبی به عنوان استانی مستعد پیشرفت و توسعه در حوزه اقتصادی یاد کرد و افزود: به این استان نمی‌توان محروم گفت چراکه دارای چهار بازارچه مرزی، شخصیت‌های وارسته و فاخر، پتانسیل‌های گردشگری، آثار تاریخی و باستانی، محصولات کشاورزی منحصر به فرد و ظرفیت‌های عظیمی در دیگر محصولات مانند معادن است.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: اکنون ۹۸ درصد زرشک بی دانه دنیا، رتبه نخست زعفران با کیفیت و رتبه نخست تولید عناب کشور مربوط به این استان است.

وی با بیان اینکه سومین فرودگاه کشور سال ۱۳۰۲ در بیرجند احداث شده است، همچنین در حوزه معدن بیش از ۲۱۷ میلیارد تن ذخیره زعالسنگ و معادن طلای متعدد از دیگر مزیت‌ها و ظرفیت‌های این استان است.

هاشمی از خراسان جنوبی به یک ایران کوچک نام برد و اظهار کرد: خراسان جنوبی استانی است که همه ظرفیت‌های گردشگری، کشاورزی، معدنی را با هم دارد امکانات و ظرفیت‌هایی که در بسیاری از استان‌های کشور وجود ندارد.

وی با بیان اینکه موضوع راه آهن خراسان جنوبی در حال پیگیری است و اجازه ندادیم تعطیل شود چون این چراغ باید روشن بماند تصریح کرد: همچنین طرح انتقال آب به شهرهای بیرجند و طبس و تامین اعتبار برای تکمیل آن از وزارت نیرو پیگیری شده و در دست اقدام است.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه دستگاه‌های نظارتی استان حامی بخش‌های مختلف اقتصادی هستند گفت: نباید مدیران دستگاه‌های اجرایی کم کاری خود را گردن به دستگاه‌های نظارتی بیاندازند چون شاهد همراهی بیش از پیش هستیم.

وی با تاکید بر اینکه برای امن نگه داشتن مرزها نیاز به ایجاد اشتغال و تولید ثروت داریم عنوان کرد: تمام دهیاران استان برای تولید ثروت مکلف شدند و این مهم، معیار ارزیابی دهیاران خواهد بود.

هاشمی با بیان اینکه ایجاد اشتغال در روستاها متولی ندارد گفت: اشتغالزایی در روستاها به خصوص مناطق مرزی باید مورد توجه قرار بگیرد.

خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستان‌های سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.

فعال‌ترین مرز استان در سال‌های اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده که سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.

بنابر آمار رسمی ۸۵ درصد کالاهای صادراتی این استان به مقصد افغانستان است همچنین ۳۰ تا ۳۵ درصد کل صادرات کشور از نظر ارزش و بیش از ۵۰ درصد به لحاظ وزن از مرز خراسان جنوبی به افغانستان انجام می‌شود

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور