استاندار خراسان جنوبی گفت: یکی از حلقههای مفقوده استان ارتباط ضعیف بین دانشگاه و صنعت است که برای توسعه اقتصاد و اشتغال استان این ارتباط باید تقویت شود.
سید محمدرضا هاشمی در دیدار معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در حوزه واحدهای تولیدی چندین عامل از جمله مواد اولیه، نیروی انسانی و تسهیلات باعث افزایش ظرفیت میشود که یکی از موفقیتهای این واحدها ارتباط با دانشگاه است.
وی ادامه داد: خیلی از واحدهای تولیدی به دلیل کاهش ظرفیت رو به تعطیلی رفته یه تعطیل شدهاند که علت عمده آنها سومدیریت بوده است، که یکی از این سوء مدیریتها عدم ارتباط با دانشگاه است.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: معتقدیم واحد تولیدی میتواند رشد اقتصادی، افزایش ظرفیت و فراوری داشته باشد که بتواند از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و اساتید اهل فن مشاوره دریافت کند.
وی با بیان اینکه جایگاه خاصی برای مجموعه دانشگاههای استان قائل هستیم تصریح کرد: در حوزه کشاورزی این استان بهشت گیاهان دارویی است این استان رتبه نخست زعفران با کیفیت کشور و دارای ۹۸ درصد زرشک دنیا است، همچنین استعدادها و ظرفی های بسیار زیادی در استان وجود دارد که به دلیل مشکلاتی از قبیل دور بودن از مرکز و نداشتن پروازهای منظم این ظرفیتها به درستی معرفی یا استفاده نشده است.
هاشمی تاکید کرد: چندین موضوع از جمله استفاده از ظرفیت دانشگاه و پیگیری پروازهای منظم با جدیت در استان پیگیری خواهد شد چراکه استفاده از ظرفیت دانشگاهی مورد کم لطفی یا غفلت واقع شده است.
وی از خراسان جنوبی به عنوان استانی دانشگاهی یاد کرد و افزود: این استان سرزمین چندین پدر علم بوده و شخصیتهای بسیار مطرحی از جمله سه وزیر فعلی دولت چهاردهم را دارد در حالیکه از این ظرفیتها و نیروهای مستعد کمتر استفاده شده است.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: برای برخورداری شرکتها و واحدهای تولیدی به ویژه بخش خصوصی مانند اتاق بازرگانی، از این شرکتها میخواهیم پای کار آمده و از قانون جهش تولید شرکتهای دانش بنیان استفاده کنند.
وی با اشاره به وضعیت اشتغال استان بیان کرد: برای تامین نیروی کارگر ساده در استان مشکل نداریم اما نگران فارغ التحصیلان دانشگاهی هستیم، از طرفی دولت به دنبال کوچک کردن بدنه خود است لذا بهترین فرصت اشتغال، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان است.
هاشمی اضافه کرد: در حوزههای برق، معدن، کشاورزی، گردشگری و سایر ظرفیتهای خوبی در استان وجود دارد در حالیکه شرکتها کارهای مطالعاتی خود را به خارج از استان واگذار میکنند این مشکل به دلیل حلقه مفقوده ارتباط صنعت با دانشگاه است.
وی تاکید کرد: در استانداری اتاق صنعت و دانشگاه، گردشگری با دانشگاه و کشاورزی با دانشگاه را پیگیری و تشکیل خواهیم داد تا از ظرفیت دانشگاه در بخشهای مختلف استفاده شود.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه در استان نیاز به عزم جمعی دارد عنوان کرد: هر کاری در حوزه دانشگاه نیاز است همکاری خواهیم کرد حتی میتوان این استان را به عنوان پایلوت در وزارت علوم معرفی کرد.
وی یادآور شد: حلقه نخبگانی و پارک علم و فناوری از دیگر حلقههای مفقوده استان است در برخی استانها از محل تسهیلات تبصره ۱۵ به شرکتهای دانش بنیان کمک زیادی شده است باید این مهم در استان به جد پیگیری و به خروجی مناسب برسد.
هاشمی گفت: خراسان جنوبی دارای دانشجویان و نخبگان مستعدی است از طرفی بسترهای لازم نیز فراهم است لذا باید از این ظرفیت بهرهمند شد.
وی افزود: شرکتها و واحدهای تولیدی باید از ظرفیت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان در قالب قرارداد تحقیق و توسعه با دانشگاهها و مراکز پژوهشی برخوردار شوند.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.