دبیر جشنواره ملی زرشک در خراسان جنوبی با بیان اینکه باید زرشک خراسان جنوبی در نمایشگاههای داخلی و خارجی به نمایش گذاشته شود، گفت: تا زمانی که فراتر از مرزهای کشور معرفی نشود نتیجه مطلوب به دست نخواهد آمد.
، جلسه برنامهریزی پیرامون برگزاری جشنواره زرشک در خراسان جنوبی با حضور مدیران جهاد کشاورزی، اتاق تعاون و جمع دیگری از نمایندگان سازمانهای مربوطه و فعالان بخش خصوصی برگزار شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در این جلسه با اشاره به اینکه جشنواره زرشک سال گذشته با مشارکت بخش دولتی و خصوصی با استفاده از همه ظرفیتها برگزار شد، گفت: امسال با توجه به درخواست بخش خصوصی، مطالبه عمومی و مردمیسازی اقدامات دولت سیزدهم و اعتقاد بر عملکرد بهتر بخش خصوصی، برگزاری جشنواره بعد از تفاهم بخش خصوصی به اتاق تعاون استان واگذار شد.
به گفته وی اتاق تعاون به عنوان پیشانی بخش خصوصی در جشنواره زرشک و اولین رویداد مهمی که به بخش خصوصی واگذار شده پای کار آمده است.
مهدی جعفری تأکید کرد: همانگونه که سال گذشته بخش خصوصی پای کار بود امسال هم ۱۰۰ درصد توان خود را در برگزاری هرچه بهتر این جشنواره به کار برد و دولتیها هم بیشتر از سال گذشته به کمک بخش خصوص آمده تا یک جشنواره تمام و عیار را در کنار هم داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: سال گذشته هر سازمانی کاری انجام داد و بخشی از امور را برعهده گرفت که در کاهش هزینهها بسیار مؤثر بود امسال هم این تعاملات وجود داشته باشد.
به گفته وی قبل از برگزاری جشنواره زرشک کشاورزان همیشه دغدغه فروش داشتند که الان تا حد زیادی این مشکل رفع شده و در صورت تحقق درخواست خرید تضمینی زرشک که در نامه به هیئت وزیران نوشته شده در این رابطه هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
وی با تأکید بر اینکه در این جلسه به دنبال همافزایی و بهرهمندی از نظرات برای برگزاری بهتر جشنواره هستیم، افزود: تلاش میشود که راههای نرفته سال گذشته را بپیمائیم و مشکلات فعالان این حوزه را به حداقل برسانیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: دو سال از عمر دولت سیزدهم میگذرد ۳ ایستگاه ملی در بخش کشاورزی خراسان جنوبی ساخته شده است. مرکز توسعه و تحقیق زرشک و عناب سال گذشته افتتاح شد و امسال ایستگاه ملی تحقیقات باغبانی و ایستگاه ملی تحقیقات علوم دامی در خراسان جنوبی افتتاح خواهد شد.
رفع مشکلات زرشک فراتر از مرزهای استانی و ملی
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سال گذشته با برگزاری جشنواره زرشک در استان پایهگذاری خوبی برای رونق در تولید و عرضه این محصول استراتژیک استان انجام شد، گفت: برای رسیدن به نتیجه مطلوب و حل مشکلات زرشک و مسائل مورد نظر این حوزه نظیر بازاریابی و صادرات، نیاز به اقدامات مستمر و پیگیریهای مداوم است.
به گفته دبیر جشنواره ملی زرشک در خراسان جنوبی اینکه در مقطع کوتاهی جشنوارهای برگزار شود، اما نتیجه مطلوب به دست نیاید قابل قبول نیست، هر چند در مدیریت فعلی جهاد کشاورزی، برای محصولات استراتژیک استان برنامهریزی شده و یکی از آنها برگزاری جشنواره زرشک با اهداف و برنامههای خاص است.
غلامحسین حسینی ادامه داد: باید برای جشنواره زرشک دبیرخانه تعریف، مسئول و متولی تعیین شود که در طول سال همه موارد را رصد و پیگیری کند در غیر این صورت پیگیری مصوبات تا سال بعد یک نقطه مغفول میماند.
وی پیشنهاد داد: برای اینکه اقدامات مورد نیاز درباره زرشک به نتیجه برسد بخش خصوصی حداقل برای دو سال یا سه سال کار را انجام و نتایج مداوم را پیگیری کند و گزارش دهد.
دبیر جشنواره ملی زرشک در خراسان جنوبی تصریح کرد: براساس برآوردها و جلسات با صاحبنظران و کارشناسان، ماهیت برگزاری جشنواره زرشک خوب است، اما پذیرفت که رفع مشکل زرشک در استان غیرممکن است، چون اگر میخواست رفع شود در این سالها برطرف میشد و باید زرشک در جلسات کشوری مطرح و باید برایش سازوکار خاصی تعریف شود.
به گفته وی باید زرشک خراسان جنوبی در نمایشگاههای داخلی و خارجی به نمایش گذاشته شود و تا زمانی که فراتر از مرزهای کشور معرفی نشود نتیجه مطلوب به دست نخواهد آمد
نوشته و خبر نگار :حامد عارفی نیا و ا.حسن پور
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.