مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۰۰ کیلومتر روکش آسفالت در محورهای مواصلاتی استان با اعتبار چهار هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال انجام شده است.

اسدالله جلال‌زاده روز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: این حجم از عملیات در راستای ارتقای ایمنی تردد، لکه‌گیری و روکش آسفالت در راستای رفاه و آسایش کابران جاده‌ای انجام شده‌است.

وی بیان کرد: همچنین در سال مالی ۱۴۰۲ هم هزار و ۲۰۰ کیلومتر روکش آسفالت در محورهای استان انجام شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته ۹۳ نقطه حادثه در استان احصاء شده که از این تعداد ۶۹ نقطه به تهران اعلام شد، گفت: از این تعداد رفع ۱۰ نقطه حادثه خیز در سطح کشور برای استان مصوب شد که هفت نقطه در سال گذشته به صورت کامل رفع شده است.

جلال‌زاده افزود: اکنون رفع پنج نقطه حادثه خیز مصوب ملی و استانی در دست اجراست که تا پایان سال مالی جاری انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: به صورت میانگین برای رفع هر نقطه حادثه خیز در استان به ۸۰ تا ۱۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، همچنین رفع ۲۷ نقطه پرحادثه غیرمصوب هم سال قبل انجام شده است.

جلال‌‍زاده با اشاره به بازدید مسئولان کشوری از محور نهبندان – زاهدان و محور قاین – خواف که درصد تخریب جاده مقداری بیشتر از سایر محورها است، گفت: برای بهسازی این محور هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال مجوز برگزاری مناقصه گرفته‌ایم.

وی بیان کرد: سال گذشته ۱۵ هزار تن قیر از وزارت خانه به ارزش ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار ملی برای استان جذب شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه ۸۰ کیلومتر شیب شیروانی و تبدیل ۱۴ آبنما از ابتدای سال جاری انجام شده است، افزود: همچنین در سال جاری ۳۶ کیلومتر راه روستایی در استان ساخته شده‌است.

جلال‌زاده اظهارکرد: اجرای عملیات نصب ۲۱ کیلومتر گاردریل و سه هزار کیلومتر خط کشی از دیگر اقدامات انجام شده در سال جاری است.

وی بیان کرد: براساس آمار اعلام شده این اداره کل در هشت ماهه سال جاری با کاهش ۱۹.۸درصدی تصادفات، رتبه اول کشور را در کاهش تصادفات جاده‌ای در مجموع راه‌های برون شهری و روستایی کسب کرده است.

۹۰۰ کیلومتر روکش آسفالت در محورهای مواصلاتی خراسان جنوبی انجام شد

جلال‌زاده با اشاره به فعالیت ۱۵۱ شرکت حمل و نقل باری و مسافری در این استان گفت: همچنین بیش از ۱۰ هزار و ۴۵۱ نفر راننده در بخش باری و هزار و ۴۳۹ نفر راننده در بخش مسافری فعالیت دارند.

وی افزود: با تلاش رانندگان سخت‌کوش و فعالان بخش حمل و نقل از ابتدای سال جاری تاکنون، پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا از خراسان جنوبی به نقاط مختلف کشور جابه‌جا شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی از جابه جایی ۹۰۹ هزار نفر مسافر با ناوگان عمومی جاده‌ای در سال جاری خبر داد و افزود: طی این مدت ترانزیت بیش از ۵۵۱ هزار تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود به ثبت رسیده است.

جلال‌زاده عنوان کرد: عمده کالاهای ترانزیتی از این مرز شامل روغن، لوازم یدکی، شکر، داروهای گیاهی و لاستیک از مبادی کشورهای امارات، اندونزی هند و چین وارد کشور شده و از طریق مرز ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شده است.

وی افزود: طی این مدت همچنین، صادرات ۴۲۱ هزار تن کالا از این پایانه انجام شده که این میزان صادرات شامل سیمان، فرآورده‌های نفتی و آهن‌آلات بوده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت ۳۸ مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی در محورهای مواصلاتی استان خبر داد و گفت: این مجتمع‌ها مجهز به نمازخانه، سرویس‌های بهداشتی، رستوران و سایر امکانات رفاهی برای مسافران هستند.

جلال‌زاده با بیان اینکه ۳۸ مجتمع خدمات رفاهی بین راهی در خراسان جنوبی فعال است، عنوان کرد: بیشترین مشکل در زمینه ساخت مجتمع خدمات رفاهی را در منطقه غرب استان داریم، در زمینه ساخت مجتمع خدماتی رفاهی جذابیت لازم برای سرمایه گذار به دلیل عدم برگشت سرمایه وجود ندارد.

وی اظهار کرد: ۶۲ سکوی نماز یا استراحتگاه موقت در جاده‌های خراسان جنوبی وجود دارد، سه نمازخانه بین راهی نیز در گردنه خونیک محور قاین – بیرجند، سه راهی جعفرانی محور طبس – اصفهان، میدان دیگ رستم محور دیهوک – راور و یک باب نمازخانه نیز در شوسف در دست ساخت است.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور