رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی گفت: طرح باقرالعلوم با هدف حمایت از افراد نخبه، تشکیل هسته‌های دانشی و کمک به رشد آنها و تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شده است.

 حسن سهرابی فرد در جمع خبرنگاران، با اشاره به اجرای طرح باقرالعلوم در بسیج، علمی، پژوهشی و فناوری سپاه انصارالرضا (علیه السلام) خراسان جنوبی، اظهارکرد: ازجمله طرح‌های حمایتی شاخص سازمان بسیج علمی، طرح حمایت از هسته‌های دانشی نیاز محور در قالب طرح باقرالعلوم سپاه است که این طرح با محوریت سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان و همکاری همه اقشار بسیج، دانشگاه‌ها و ادارات مرتبط با حوزه علم و فناوری در حال اجرا است.

وی افزود: هدف از اجرای این طرح؛ حمایت از افراد نخبه، تشکیل هسته‌های دانشی و کمک به رشد آنها و همچنین تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان و ایجاد کسب‌وکار بر مبنای ایده و نیاز دانشی استان است.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی گفت: درواقع این طرح در راستای حمایت از هسته‌های دانشی که ایده و توانایی حل مسئله‌ای از یک بخش جامعه در حوزه‌های مختلف صنعت، معدن، پزشکی و… را دارند؛ اما توانایی مالی لازم و یا فضای مورد نیاز برای به فعلیت رساندن این ایده را ندارند، اجرا می‌شود که نتیجه آن تشکیل هسته‌های دانشی رشد یافته و در ادامه، تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان است.

او عنوان کرد: جامعه هدف این طرح تمامی اقشار دانشور که در حوزه‌های مختلف علم و فناوری و حتی علوم انسانی صاحب ایده و طرح‌هایی که منجر به ایجاد اشتغال و کسب‌وکار می‌شود، هستند.

سهرابی فرد بیان کرد: حداقل مبلغ حمایتی بلاعوض ۶۰ میلیون تومان و حداکثر در این طرح ۵۰۰ میلیون تومان است که با تداوم این طرح در استان و جهت‌دهی طرح‌های حمایتی به طرح‌های مسئله محور، می‌توان در جهت رفع نیازهای استان در حوزه‌های مختلف گام برداشت.

وی گفت: تاکنون در اجرای طرح باقرالعلوم؛ ۶ قرارداد حمایتی منعقد شده و ۱۱ طرح نیز در شرف قرارداد است. همچنین در مجموع بیش از ۹ میلیارد ریال به‌صورت بلاعوض برای حمایت از تیم‌های دانشی کمک شده است که ان‌شاءالله تا پایان آذرماه امسال این کمک‌ها به بیش از ۱۵ میلیارد ریال خواهد رسید.

وی با بیان اینکه حمایت‌های بلاعوض سازمان بسیج علمی در قالب طرح باقرالعلوم، سطح بندی شده است، گفت: حمایت از پروژه‌های سطح ۳ تا مبلغ ۶۰ میلیون تومان، پروژه‌های سطح ۲ تا ۱۴۰ میلیون تومان، پروژه سطح یک تا ۱۸۰ میلیون تومان، پروژه‌های واحد فناور تا ۵۰ میلیون تومان خواهد بود که البته این حمایت‌ها بسته به نوع پروژه ممکن است بیشتر از مبالغ عنوان شده هم باشد.

وی یادآور شد: پروژه سطح ۳، فقط تأمین مواد و احتیاجات گام اول است، اما از پروژه سطح ۲ به بعد برای اعضای تیم حقوق هم در نظر گرفته می‌شود که میزان آن بر اساس ساعت کاری و بر مبنای حقوق قانون کار خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بسیج علمی با اجرای این طرح به دنبال حل مسائل واقعی فنی مهندسی کشور است، افزود: در واقع اینگونه؛ نیازها از کف میدان استخراج می‌شود و نیازهایی هم که قابلیت داشته باشند، شرکت‌های دانش بنیان برای رفع آنها شکل خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه در این طرح داشتن رویکرد کار تیمی و کمک در تیم سازی مهم است، گفت: امکان در اختیار قراردادن اتاق در پردیس شرکت‌های دانش بنیان در محل بسیج علمی و امکان برگزاری دوره‌های آموزشی مورد نیاز تیم نیز وجود دارد.

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور