عملیات اجرایی ساخت مرکز نگهداری بانوان آسیب دیده اجتماعی با اعتبار ۵۲ میلیارد ریال در مجتمع شبانه روزی فوریت‌های اجتماعی شهرداری بیرجند آغاز شد.

، شهردار بیرجند  در آیین کلنگ زنی این مرکز که با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی و شماری از مسئولان برگزار شد افزود: شهرداری بیرجند چند پروژه مهم در راستای کاهش آسیب های اجتماعی در شهر بیرجند به بهره برداری رسانده است.

مهدی بهترین افزود: مجتمع فوریت‌های خدمات اجتماعی شهرداری ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع فضا دارد که ۲۵۰ متر مربع آن را به ساخت مرکز نگهداری از بانوان آسیب دیده اختصاص داده ایم و امیدواریم در مدت کوتاهی این ساختمان احداث و بهره برداری شود.

وی عنوان کرد: برای ساخت این مرکز ۲۰ میلیارد ریال از سوی استانداری خراسان جنوبی و ۳۲ میلیارد ریال توسط شهرداری هزینه خواهد شد.

شهردار بیرجند گفت: علاوه بر این خانه بوستان قلعه بیرجند از طریق بازسازی چهار منزل متروکه به بهره برداری رسیده و در اختیار بهبودیافتگان آسیب‌های اجتماعی است تا مشغول به کار شوند.

وی با تاکید بر اینکه آسیب‌های اجتماعی زیبنده شهر بیرجند نیست لذا شهرداری با همت این پروژه‌ها را دنبال می‌کند افزود: افتتاح مجتمع توانمندسازی ایثار، خانه پارچه بافی در محله موسی بن جعفر (ع) و گلخانه شهرداری در جهت اشتغال بهبودیافتگان از دیگر پروژه‌های حوزه خدمات اجتماعی است.

بهترین یادآور شد: همچنین در سرای ایمنی ۲ غرفه به فروش محصولات جامعه هدف اختصاص یافته که در کسب درآمد آنها تاثیرگذار است.

وی همچنین به هزینه‌کرد ۹ هزار میلیارد ریالی شهرداری بیرجند در حوزه عمرانی از ابتدای دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: این اقدامات شامل احداث پل، پارکینگ، میادین و بلوارهای متعددی بوده که شهر را مستحکم کرده است.

شهردار بیرجند ادامه داد: نقطه عطف تمامی خدماتی که در حوزه مدیریت شهری انجام شده مجتمع فوریت‌های اجتماعی شهر بیرجند بوده که به شدت کمبود آن احساس می‌شد.

وی گفت: شبانه روزی کردن این مجتمع اولین اقدام شهرداری بیرجند در دوره مدیریتی جدید بود تا عزت انسانی به افراد پناهجو برگردد.

بهترین افزود: کارتن‌خوابی و زیر پل خوابی عزت انسانی این افراد را زیر سوال برده بود لذا علاوه بر خدمات ۱۹ گانه، هدف اصلی مجتمع فوریت‌های شهرداری بازتوانی مددجویان است.

وی اظهار کرد: اقامت شبانه روزی مجتمع فوریت‌های اجتماعی شامل خدمات بهداشت عمومی، سه وعده غذای اصلی و آموزش‌های حرفه ای بوده اما آنچه برای ادامه مسیر اغناکننده است بازتوانی این افراد بوده لذا علاوه بر نگهداری مراحل درمان هم انجام می‌شود.

شهردار بیرجند گفت: ۹۴۵ نفر متکدی از اواخر سال ۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته در مجتمع فوریت‌های اجتماعی شهرداری بیرجند پذیرش شدند که ۵۱۰ نفر از این افراد مرد و مابقی زن بودند لذا این آمار تلنگری در شهر بیرجند است.

وی با اشاره به اینکه در ۲ سال اخیر ۲۱۰ نفر کارتن‌خواب و ۱۵۰ نفر در راه مانده نیز پذیرش شدند اضافه کرد: سال گذشته ۲۶۴ نفر متکدی در این مجتمع پذیرش شدند که اکثر آنها زن بودند لذا نیاز به مرکز نگهداری بانوان بیشتر احساس می‌شود.

بهترین یادآور شد: برخی در راه ماندگان که اغلب برای درمان بیماری به مرکز استان مراجعه کرده و توانایی اقامت نداشتند نیز با کمک دفتر نماینده ولی فقیه در این مجتمع پذیرش شدند.

وی ارایه خدمات روانشناسی را از دیگر کارکردهای مجتمع فوریت‌های اجتماعی برشمرد و گفت: ۱۰ نفر از بی خانمان‌ها خدمات روانشناسی گرفتند و اکنون در شهرداری بیرجند شاغل هستند.

شهردار بیرجند عنوان کرد: همچنین ۲۵ خانواده بهبودیافته را تحت حمایت داریم که با عزت زندگی می‌کنند

نویسنده ،خبرنگار و سردبیر: ا .حسن پور