?عمادالدین مزاری

صبح امروز، محمدصادق معتمدیان با برپایی آخرین کنفرانس خبری خود در سال جاری با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان، به استقبال بهار رفت و وعده‌هایی داد که نویدبخش سالی پررونق و امید برای خراسان جنوبی بود.

در ابتدای جلسه، خبرنگاران استان به ارائه دیدگاه‌ها و پرسش‌ها پرداخته و درددل های خود را با ایشان در میان گذاشتند. استاندار که با حوصله و سعه صدر، نظرات اصحاب قلم را شنیده بود، به تفصیل به پرسش‌های آنان پاسخ گفت.
اهم سخنان مقام عالی دولت در استان به شرح زیر است:

♦️ اولین ملاقاتِ رسمی بنده در تهران با دکتر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور بود؛ می دانستم که پایه بودجه ای استان پایین است و باید به طور ویژه این عقب‌ماندگی را جبران کرد. جلسات متعددی در سازمان برنامه و بودجه داشتیم که نهایتا منجر به سفر دکتر نوبخت استان شد.

♦️ اولویت های استان را در سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم کرده‌ایم و برای هر بخش برنامه داریم. در بخش کوتاه مدت مشکلاتی همچون تعطیلی مرزها، موانع صادرات چهار قلم کالا، راه اندازی نمایندگی وزارت خارجه و… را پیگیری و به سرانجام رساندیم.
در بخش میان مدت زیرساخت‌های استان مورد توجه جدی است که ۹۴۰ میلیارد تومان طی دو سال ۹۸ و ۹۹ به استان تزریق خواهد شد. ۵۶۰ میلیارد تومان در حوزه حمل و نقل جهت تکمیل باند دوم نهبندان – بیرجند، بیرجند – قاین و مسیر درح به میل ۷۸، تکمیل فرودگاه و راه آهن هزینه خواهد شد.

♦️مهمترین پروژه، آغاز عملیات اجرایی راه آهن با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان خواهد بود که انشاءالله در بهار ۹۸ با حضور وزیر راه، شاهد کلنگ‌زنی این پروژه بزرگ خواهیم بود.
برای تامین منابع آبی استان نیز ۱۲۰ میلیارد تومان تخصیص داده شد؛ باید هرچه زودتر سند جامع آب را تدوین کنیم، کمبود آب یک معضل ملی است و در استان نیز با خشکسالی حاکم، مضاعف شده، به طوری که ۵۰۰ روستا در استان با تانکر آبرسانی می‌شود. باید همزمان، هم بحث بارورسازی ابرها را دنبال کنیم، هم در حوزه آبخیزداری سرمایه گذاری کنیم تا میلیون ها لیتر آب به کویر سرازیر نشود و هم پی گیر پروژه ی بزرگ انتقال آب از دریای عمان به سه استان شرقی باشیم.

♦️ سفر دکتر نوبخت به استان رخداد بزرگی بود که در این سفر مصوب شد ۵ هزار میلیارد تومان، طی دو سال به استان تزریق شود. توجه داشته باشید که این رقم غیر از اعتبارات استانی است و یک رقم ویژه در راستای شتاب بخشیدن به توسعه استان است. علاوه بر این ۲۰۰ میلیون دلار نیز از صندوق توسعه ملی برای طرح های اقتصادی و اشتغال زایی در استان در نظر گرفته شده است و همه مدیران استان موظفند در جهت تحقق اعتبارات تلاش کنند. همه ی این عدد و رقم ها و اعتبارات باید زمینه ای باشد برای حضور پررنگ بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی در استان.

♦️ در سال ۹۸ ده هزار مسکن ویژه محرومین و اقشار کم درآمد با مشارکت کمیته امداد امام خمینی (ره) احداث خواهد شد؛ تحقق این موضوع نیازمند همراهی مردم و رسانه هاست زیرا برای رفع عقب ماندگی ها باید جهشی و انقلابی عمل کرد.

♦️ میان مردم و مسئولان مرزبندی نکنید؛ ساختار حاکمیتی جمهوری اسلامی مبتنی بر مردم‌سالاری است و مدیران، مستقیم و غیرمستقیم با رای مردم انتخاب می‌شوند. اگر مسئولی مردمی نباشد مسئول نیست، بلکه رئیس است!
اکثر مدیران استان سالم و دلسوز هستند اما اگر مدیری کشش و همراهی لازم را نداشته باشد بدون تعارف تغییر خواهد کرد.

♦️ رسانه ها دیده بانِ مستقل جامعه هستند که فارغ از منافع فردی و جناحی، مشکلات جامعه را رصد کرده و انتشار می‌دهند، اما باید سعی کنیم مهربانانه تر با مسائل برخورد کنیم، چرا که با نگاه تقابلی مشکلات حل نمی شود، پس باید با تعامل به دنبال رفع معضلات باشیم.

♦️ خدمات نظام را به مردم اطلاع رسانی کنید. خدمات بی شماری که طی ۴۰ سال در دولت های مختلف به مردم ارائه شده و عدم انعکاس آن ظلم و جفا خواهد بود. پرداختن بیش از اندازه به محرومیت‌های استان، چهره مخدوشی از استان به نمایش خواهد گذاشت. سعی کنید از ظرفیت بالای فرهیختگان و نخبگان علمی و دانشگاهی در معرفی شایسته استان استفاده کنید.

♦️ رسانه‌ها باید سفیرانِ امید و نشاط در جامعه باشند. کشور نیازمند نشاط اجتماعی است؛ از سال آینده این موضوع را با رعایت ملاحظات در استان دنبال خواهیم کرد. شورای فرهنگ عمومی نیز مأمور شد تا بسته گردشگری استان را تدوین کند چرا که باید از ظرفیت و پتانسیل گردشگری استان به خوبی استفاده شود.

♦️ هیچ دستگاهی در استان حق شکایت از رسانه ها را ندارد و نباید به صرفِ یک انتقاد، از رسانه‌ها شکایت کرد؛ اما در جایی که بحث تخریب و حریم خصوصی افراد مطرح باشد، موضوع متفاوت است و ما نمی‌توانیم دخالت کنیم. به شخصه از مقالات و نقد اصحاب قلم استفاده و استقبال می‌کنم و قبول دارم که خبرنگاری شغل پر هزینه‌ای است و نقد مسئولان برای رسانه ها هزینه و محدودیت به دنبال دارد. ما تلاش می‌کنیم برای رسانه‌ها محدودیت ایجاد نکنیم.

♦️یکی از مهم ترین اولویت‌های ما در استان خراسان جنوبی، اتحاد، انسجام، همدلی و هم افزایی است. استان به مثابه پازلی است که از ۱۱ قطعه تشکیل شده که اگر همگرایی و همدلی داشته باشیم، چهره خوبی از آن به نمایش خواهیم گذاشت. مطرح کردن مباحث اختلافی و ایجاد جو احساسی توسط برخی رسانه ها به صلاح مردم و استان نیست.

♦️سند جامعِ رسانه ای استان را تدوین کنید تا نقشه راهتان باشد و مبنای فعالیت‌های رسانه‌ای قرار گیرد. برای رفع مشکل مسکن خبرنگاران نیز اولین گام، تشکیل تعاونی مطبوعات است؛ بنده به اداره کل راه و شهرسازی ماموریت دادم تا مقدمات کار را فراهم کند، شما نیز باید آمادگی داشته باشید تا به صورت مشارکتی ورود کنید تا این مشکل مرتفع شود.
احداث خانه مطبوعات نیز به زودی عملیاتی خواهد شد و مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان هم به صورت تسهیلات قرض الحسنه در اختیار خبرنگاران استان قرار خواهد گرفت.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله