مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی گفت: نگهداری عناب تازه از نظرخوش‌خوراکی و حفظ مواد موثره آن شامل؛ آنتی‌اکسیدان، فنل، فلاونویید، آنتوسیانین، تانن که مصارف دارویی متفاوتی دارند، بسیار حائز اهمیت است.

محسن پویان گفت : طرح ” اثر بسته‌بندی و زمان انبارداری در دماهای مختلف نگهداری بر خواص کیفی میوه تازه عناب ” با اعتبار ۲۵۰ میلیون ریال در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی اجرا و به اتمام رسیده است.

وی افزود: با توجه به حساس بودن میوه‌ تازه عناب به شرایط محیطی و امکان رشد انواع قارچ و کپک بر روی آن‌ها، این دسته از محصولات در معرض آسیب جدی قرار دارند.

مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی ادامه داد: از این رو استفاده از راهکارهایی برای به تأخیر انداختن فرآیند فساد میوه عناب و افزایش ماندگاری آن‌ها مورد توجه خاص واردکنندگان و صادرکنندگان قرار گرفته است.

نوسان بازار فروش با نبود صنایع بسته بندی عناب

پویان با بیان اینکه بسته‌بندی مناسب باید در برابر آلودگی، آسیب و کاهش بیش از حد رطوبت، محصول را حفظ کند، اظهار کرد: عدم شناخت کافی مردم از خواص غذایی و دارویی عناب و نبود صنایع بسته‌بندی عناب در خراسان جنوبی به عنوان قطب تولید عناب کشور، بازار فروش را با نوسان مواجه کرده است.

وی بیان کرد: بر همین اساس طرح پژوهشی ” اثر بسته بندی و زمان انبارداری در دماهای مختلف نگهداری بر خواص کیفی میوه تازه عناب ” با بودجه  ۲۵۰ میلیون ریال در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی اجرا شده است.

مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی یادآور شد: این طرح با هدف یافتن راه‌حل نهایی برای بالا بردن افزایش ماندگاری عناب تازه انجام و به دست آوردهای مفیدی منتهی شد.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله