کارشناس ثبت میراث طبیعی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از ثبت بنه کهنسال روستای پروینج در فهرست آثار طبیعی- ملی خبر داد.

زهرا رضایی اظهار کرد: روستای پروینج در بخش سده، در مجاورت روستاهای چاده و آفریز و در دامنه کوهسار نارگَندَل قرار دارد.

وی ادامه داد: در این روستا و در میان دره‌ای سرسبز و زیبا با چشم‌اندازی منحصر به فرد درخت بنه کهنسالی قرار دارد که در منطقه به بنه پیر مراد معروف بوده و با صلابت و استواری با ظاهری شاداب و سرسبز از فاصله دور خودنمایی می‌کند.

وی افزود: تنه این درخت کهنسال از فاصله یک متری از سطح زمین به پنج تنه قطور تقسیم شده و هر کدام از این تنه‌ها به شاخه‌های فرعی دیگر منشعب شده‌اند که این موضوع باعث ایجاد تاج پوشش زیبایی برای این درخت شده است.

کارشناس ثبت میراث طبیعی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از ثبت بنه کهنسال روستای پروینج در فهرست آثار طبیعی- ملی خبر داد و بیان کرد: تنه اصلی درخت دارای محیطی برابر پنج متر و هر کدام از تنه‌های فرعی محیط‌هایی از ۱.۶ متر تا ۲.۷ متر دارند.

رضایی اظهار کرد: شاخه‌های خشکیده لابلای شاخه‌های سرسبز درخت نشان از پشت سرگذاردن چند دوره خشکسالی در منطقه است و اطراف این بنه را کوه‌ها و تپه‌های سرسبز، انواع گیاهان دارویی و علفی احاطه کرده‌اند.

وی ادامه داد: در کنار این درخت مجموعه‌ای از ظروف پذیرایی شامل وسایل چای قرار گرفته که تعدادی از اهالی روستا آن‌ها را وقف این درخت کرده‌اند تا مسافران و گردشگرانی که به دیدن این بنه پیر می‌آیند از این وسایل برای تهیه چای و پذیرایی استفاده کنند.

کارشناس ثبت میراث طبیعی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی تصریح کرد: دخیل‌های زیادی که بر شاخه‌های آن مشاهده می‌شود نشان از تقدس و احترام مردم به این درخت دارد و سرسبزی و زیبایی آن به گونه‌ای است که بیشتر ایام سال پذیرای مردم از مناطق مختلف شهرستان قاین است.

رضایی با بیان اینکه علی رغم خالی از سکنه بودن روستا، این درخت از نظر اهالی منطقه و حتی قاین بسیار ارزشمند است، اظهار کرد: پروینج در دامنه کوهسار نارگندل قرار گرفته در نتیجه دارای آب و هوایی سرد و کوهستانی است.

وی با بیان اینکه تنه دارای گره‌ها و پیچ خوردگی‌های زیادی بوده که این مسئله به زیبایی درخت افزوده است، خاطرنشان کرد:وسعت تاج این درخت معادل ۱۸۸.۵ مترمربع و ارتفاع درخت ۱۰ متر است.

کارشناس ثبت میراث طبیعی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه براساس بررسی‌های کارشناسی سن این درخت تقریباً ۶۰۰   تا ۶۵۰ سال تخمین زده می‌شود، یادآور شد: مردم منطقه به این درخت علاقه بسیاری دارند و در ایام تعطیل و خاص برای تفریح به این محل می‌آیند و از زیبایی درخت و طبیعت اطراف آن بهره می‌برند.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله