نوشته : ا.زارعی  دانشجوی دکترای تخصصی اموزش پزشکی

آسم بیماری است که می‌تواند شرایط نفس کشیدن را برای فرد دشوار کند. علائم آسم می‌تواند خفیف یا شدید باشد. گاهی علائم آسم به طور ناگهانی شروع می‌شود. حملات آسم زمانی رخ می‌دهد که راه‌های هوایی در ریه‌ها باریک و ملتهب شوند.

علایم آسم عبارتند از تنفس صدادار، إحساس فشار در قفسه سینه، سرفه و کوتاهی تنفس.

این علائم می‌تواند هر روز، هر هفته یا در فواصل کوتاه‌تر اتفاق بیفتد. علائم می‌تواند از خفیف تا شدید متفاوت باشد. اگرچه نادر است، اما گاهی اوقات حادثه آسم حتی منجر به مرگ هم می‌شود.

آیا در حملات آسم باید یک دکتر یا پرستار ببینم؟ بله اگر شما یک حمله آسم دارید و علائم پس از استفاده از داروهای سریع الاثر بهبود نیافت و یا اینکه بدتر شد، پزشک خود را ببینید. اگر علائم شدید باشد، برای آمبولانس تماس بگیرید (شماره ۱۱۵ را شماره‌گیری کنید).

اگر هر روز به داروهای آسم نیاز دارید، باید هر ۶ ماه یا بیشتر به پزشک خود مراجعه کنید.

آیا علائم آسم قابل پیشگیری است؟ بله. شما می‌توانید از علائم آسم خود جلوگیری کنید. شما می‌توانید از چیزهایی که علایم این بیماری را در شما ایجاد یا بدتر می‌کند، دور بمانید. این عوامل مانند ماشه‌ی تفنگ عمل می‌کنند که با کشیدن آن علایم بیماری به سرعت شروع و پیشرفت می‌کند. اگر شما می‌دانید چه عواملی نقش این ماشه را برای شما بازی می‌کند، از آنها اجتناب کنید. برخی از عوامل مؤثر عبارتند از:

 

  • گرد و خاک
  • کپک
  • حیوانات، مانند سگ‌ها و گربه‌ها
  • گرده و گل‌ها و گیاهان طبیعی
  • دود سیگار
  • ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا (به همین دلیل مهم است که اهمیت دارد نسبت به آنفلوانزا در هر سال واکسینه شوید.)
  • استرس

 

اگر نمی‌توانید از این عوامل خاص پیشگیری کنید، با پزشک خود درباره آن صحبت کنید. به عنوان مثال، ورزش ممکن است برای افراد مبتلا به آسم مفید باشد، در حالیکه می‌تواند باعث شروع حملات آسم هم شود. اما قبل از اینکه ورزش کنید، ممکن است نیاز به مصرف دوز اضافی از داروهای ضد آسم سریع‌الاثر خود را داشته باشید.

اگر بخواهم حامله باشم چکار کنم؟ اگر می‌خواهید باردار شوید، با پزشک خود در مورد نحوه‌ی کنترل آسم صحبت کنید. مهم است که آسم شما در دوران بارداری کنترل شود و این کار برای سلامتی نوزاد شما مهم است. اکثر داروهای آسم در دوران حاملگی ایمن هستند.

۰ ۰ votes
امتیازدهی به مقاله